9. třída

Anez111
31.8.23 21:47

9. třída

Dobrý den, za chvíli jdu do 9. třídy a bojím se jedné věci. Jsem introvert a nikdy jsem neměla moc kamarádů ani jsem nebyla nějak oblíbená v kolektivu.
Ve třídě se se mnou nikdo nekamarádí jenom se s někým bavím, ale nejsme prostě kámoši jen třeba prohodime pár slov.
Od 7. třídy sedím vždycky sama, bojím se vždycky prvního školního dne vždycky každý s někým sedí a baví se a já jsem sama, když se dělají dvojice vždycky zůstanu sama, já vím, že nejsem moc společenský člověk, ale já bych se i s těma lidma bavila, ale nikdo nechce a nevím proč.
Třeba se to za rok nástupem na střední změní, ale nevím.
Měl to někdo taky tak?
Jak to změnit?
Je mi to trapné a takové divné sedět sama, ale co mám dělat, když se mnou nikdo nechce sedět.?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
31.8.23 22:39

Pravděpodobně na lidi působíš tak, že nemáš zájem. Takže se k tobě logicky nikdo nehrne. Měla jsem to kdysi podobně, vyrůstala jsem v rodině asociálů, takže jsem neměla od koho odkoukat, jak na společenský kontakt. Navíc jsem byla docela stydlivá. Nicméně mi to nevyhovovalo a došla jsem k tomu, že když chci s někým být, tak se prostě musím přemoct, přijít a říct “Čau, můžu se přidat?” A málokdy jsem se setkala s odmítnutím. Začalo se to pomalu zlepšovat a v průběhu let jsem zjistila, že zdaleka nejsem takový introvert, jaký jsem si pod vlivem rodiny myslela, že jsem, naučila jsem se společenský kontakt, mám celkem bohatý společenský život a získala celkem širokou základnu kamarádů a známých. Seznamování sice pořád není můj šálek čaje, musím se k tomu trochu nutit, ale je to jen ten moment “prolomení ledů” a pak už je to v pohodě.
Zkus se prostě osmělit, i když ti to ze začátku třeba nebude úplně příjemné. Jo a nauč se usmívat, dost to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
31.8.23 22:58

V 0rvaku na střední si budete všichni rovní. Málo kdo jde na střední ve dvojici a rovnou do stejné třídy. Tam těch lidí na stejné vlně potkáš dost a nejen ze své třídy nebo oboru. Tam to bude těžší pro všechny. Ano, pro každého jinak.
Předpokládám že v 9 jsou lidi co znáš několik let. Nemusí to být tak stresující, víš co od nich čekat. Vsadím se, že některé už neuvidíš. Všichni moji kamarádi, se kterými se stykam jsem poznala na střední škole, někteří semnou nechodili ani do škol, třídy a dokonce ani stejné části města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4484
31.8.23 23:02

Mám to tak celý život. A na střední jsem měla jednu nejlepší kamarádku, se kterou jsme se v posledních ročníku rozhádaly.
Poznala jsem jen jednu jedinou dobrou kamarádku, které věřím a známé se přes 10 let - poznaly jsme se přes internet. Časem jsem se poznala s teď už manželem. Ale přátelství jako takové mám jen s tou jedinou kamarádkou. Pak mám pár spíš známých, se kterými se sejdu jednou za čas, když nám to vyjde.
Upřímně mi to nevadí. Radši budu mít v životě jen pár lidí (rodinu - hlavně mamku, manžela a jednu nejlepší kamarádku), kterým můžu věřit a vím, že se jim mohu svěřit se vším, můžu zavolat o půlnoci, budou se mnou řešit jakýkoli problém,… než jen tak na oko mít několik přátelství.

Asi jsem tě nepotěšila svou odpovědí, ale zkus spíš pracovat s tím, co máš než řešit něco, co nemáš.
Já se převážně soustředila na školu, většina mě měla za šprta, protože mě obor opravdu zajímal a docela jsem se snažila. Většina šla na zdravku, protože jim jiná škola nevyšla a pak ta naše třída podle toho vypadala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20334
31.8.23 23:07

@Anonymní-jsem také introvert, stydlivá, já sem ráda seděla sama, nikdo mě nerušil, neroztahoval se…ale přesně, jak tu bylo napsáno, na sš budete všichni nový a věřím, že se to tam zlomí a kamarády si najdeš, já mám dvě kamarádky se kterýma se občas stýkám ze zš a několik ze sš ale introvert jsem pořád.. Na jakou sš by jsi chtěla jít? Ono je v dnešní době u těch mladých asi občas problém se nějak přidat do skupinky, synjde také do devítky, ale jsou moc fajn třída většinou sespolu baví všichni, jo občas se dudělají skupinky, ale myslím, že když se něco děje umí se za sebe postavit a podržet se, uvědomují si, že letošní rok je poslední a myslím, že je to všechny mrzí, doufám, že i na sš se bude syn dobře cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.9.23 01:03
@Anonymní píše:
Dobrý den, za chvíli jdu do 9. třídy a bojím se jedné věci. Jsem introvert a nikdy jsem neměla moc kamarádů ani jsem nebyla nějak oblíbená v kolektivu.
Ve třídě se se mnou nikdo nekamarádí jenom se s někým bavím, ale nejsme prostě kámoši jen třeba prohodime pár slov.
Od 7. třídy sedím vždycky sama, bojím se vždycky prvního školního dne vždycky každý s někým sedí a baví se a já jsem sama, když se dělají dvojice vždycky zůstanu sama, já vím, že nejsem moc společenský člověk, ale já bych se i s těma lidma bavila, ale nikdo nechce a nevím proč.
Třeba se to za rok nástupem na střední změní, ale nevím.
Měl to někdo taky tak?
Jak to změnit?
Je mi to trapné a takové divné sedět sama, ale co mám dělat, když se mnou nikdo nechce sedět.?

Vždycky jsem seděla sama, vyhovovalo mi to. Co vy na tom mělo být trapného nechápu :think: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11767
1.9.23 05:13

Byla jsem podobná.
Ve čtvrté třídě mě přesunuli do jiné třídy kvůli počtu žáků a já jako introvert byla v háji až do konce školní docházky.

Jak bylo řečeno, na střední všichni začínáte od nuly. I já si tam pak našla kamarády.

A třeba mojí dceři vyhovuje být v lavici sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1389
1.9.23 07:47

Měla jsem to podobně a bylo to tak vždycky. Také mě to trápilo, jsem takovej asociál neschopný oslovit vrstevníky a komunikovat. I manžela jsem potkala přes internet, naživo bych se asi neseznámila. Postupem času mi to začalo být jedno, že jsem taková, mám rodinu a jednu kamarádku a jsem happy.
Ovšem střední škola je skutečně nová příležitost. Pokud stojíš o kamarádství, musíš se na první den přemoct a prostě někoho oslovit, jestli si můžeš sednout vedle něj. Nebo někdo osloví tebe, když se budeš aspoň trochu usmívat nebo navazovat kontakt očima. Každý tam bude rád, že má k sobě nějakou duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí