Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky malá už od 12 odpoledne pořádně nespala…vždy usne jen tak na 15 min a pak se probere…zatím nebrečí ani nic ji netrápí jen tak se kouká a rozhlíží…normálně spává od 12 do 3..pak jdeme v 5 na procházku a spí ještě v kočárku hodinu…ale dneska ne a ne usnout…jak ji mám uspat?poraďte prosím
na rukách nechce usnout v postýlce také ne a vposteli taky ne…a pořád jak kdyby sténala nebo co to je za zvuky
děkuji ![]()
@kissi píše:
Já mam 8týdení pipku a na tu platí houpání
Fuj ta chyba tam,omlouvám se za překlep:)
a zkusila jsi ji zavinout? u nás pomáhalo dát do fakt teplé zavinovačky, pevně utáhnout a děcka spala do minuty
no zavinutí u nás vůbec neklape..bo jak ji stáhnem ruky a nohy tak nemůže spát už vůbec a vzteká se
ona potřebuje být právě navolno
sice ji ráno v postýlce nacházím našikmo ale co už
je to vymyslo malé… jo a z houpání blínká ![]()
Zkus pustit lux a počkat tak minutku dvě.
U nás lux jel do 5m, stačilo pustit a bylo ticho.
Ale jestli sténá, tak je možné, že jí trápí prdíky, v tom případě bych ji nechala bez plínky nahatou na podložce, jak na zádech, tak i na chvíli na bříško, ona si pokope a vyprdí se.
Zkus fén
Dádovi jsem jemně foukala fénem na bříško- pozor, z dálky a vždycky na chvíli zamířit, na chvíli uhnout
A u toho mi vždycky vytuhl. A co poklepávání po zadečku? Pravidelně bych to nedělala, ale výjmečně bych to zkusila ![]()
@Lulinecka002 píše:
ahojky malá už od 12 odpoledne pořádně nespala…vždy usne jen tak na 15 min a pak se probere…zatím nebrečí ani nic ji netrápí jen tak se kouká a rozhlíží…normálně spává od 12 do 3..pak jdeme v 5 na procházku a spí ještě v kočárku hodinu…ale dneska ne a ne usnout…jak ji mám uspat?poraďte prosímna rukách nechce usnout v postýlce také ne a vposteli taky ne…a pořád jak kdyby sténala nebo co to je za zvuky
děkuji
tak to neřeš.
mě když dítě nespí a je OK, tak mi to nijak neva.Občas mají oba nějakou nespavou.
jinak u nás zabíral Karp -zavinout, na staršího i lux nebo fén. Na oba šátek a kočárek.
jak píše alpaka, dokud nehejká, neřeším…
já tedy malýho zavinuju na usínání a malej většinou usíná krásně, i když dneska si tam taky mručel něco dobrou hodinu, neplakal, ale prostě si broukal…tak jsem občas přišla, vrátila dudlíka a zase odešla…
a jestli v postýlce jen leží a kouká? nu, vzhledem k tomu, že na něj nechodím svítit co hodinu lampičkou, tak to tak nějak ani nezjistím ![]()
Příspěvek upraven 29.03.12 v 22:23
@Nainuva píše:
Zkus fénDádovi jsem jemně foukala fénem na bříško- pozor, z dálky a vždycky na chvíli zamířit, na chvíli uhnout
A u toho mi vždycky vytuhl. A co poklepávání po zadečku? Pravidelně bych to nedělala, ale výjmečně bych to zkusila
Tak já nedoporučuju dělat výjimečně to, co člověk není ochoten dělat pravidelně. Pak jsou tu zoufalé diskuze o tom, jak se zbavit uhoupávání ročního dítěte na míči atd.
Fakt nikdy jsem nedělala něco, co bych nebyla schopná a ochotná dělat třeba s ročním dítětem a poměrně dost se to vyplatilo
Moje malá (stejně stará)má poslední 3 dny přes den to samé - ale zlepšuje se to. Má to po očkování…
Jestli jinak usíná sama, tak bych jí nezačala cpát nějaký blbý návyk jako je uhoupání, fén nebo lux, hodně rychle si na to zvyknou a pak je problém je to odnaučit…Může to být nějaká prkotina jako prdy, nebála bych se, ona si ten spánek pak dožene…
@Betty1981 píše:
Moje malá (stejně stará)má poslední 3 dny přes den to samé - ale zlepšuje se to. Má to po očkování…
Jestli jinak usíná sama, tak bych jí nezačala cpát nějaký blbý návyk jako je uhoupání, fén nebo lux, hodně rychle si na to zvyknou a pak je problém je to odnaučit…Může to být nějaká prkotina jako prdy, nebála bych se, ona si ten spánek pak dožene…
Bílý šum přestane fungovat sám od sebe. Zhruba ve 4-5m to přestane dítě uspávat. Ale mezitím si zvykne, že maminka uloží, strčí dudel, zapne lux a jde pryč. Pak jednou maminka strčí dudel, pohladí a jde pryč a dítě usne i bez luxu, protože je zvyklé usínat samo v postýlce ![]()
U nas na vecerni uspavani nejlepe pomohl ritual a pak plysovy kamarad do postylky. Nevim proc, asi se neciti tak sam. Jednou uz jsem fakt nevedela, tak jsem udelala pokus. Pohladila sem ho po hlavicce, pritulila plysacka, pustila kolotoc a usnul, i kdyz predtim hodinu mrucel, hazel seboi a tak. Od te doby mame klid.
no tak mě ještě napadlo jestli ji neleze třeba zub…myslíte že je to možné?dneska zase nepí sice nepláče jen tak fňuká a když usne tak se probudí zachvilku…má trošku průjem a zkoušela jsem se dívat do pusinky a zdají se mi být trošku nateklé horní dásně…není to brzo ve 2 měsících?