9týdenní holčička nechce usnout

1864
29.3.12 21:42

9 týdenní holčička nechce usnout

ahojky malá už od 12 odpoledne pořádně nespala…vždy usne jen tak na 15 min a pak se probere…zatím nebrečí ani nic ji netrápí jen tak se kouká a rozhlíží…normálně spává od 12 do 3..pak jdeme v 5 na procházku a spí ještě v kočárku hodinu…ale dneska ne a ne usnout…jak ji mám uspat?poraďte prosím :-) na rukách nechce usnout v postýlce také ne a vposteli taky ne…a pořád jak kdyby sténala nebo co to je za zvuky :-D děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2390
29.3.12 21:46

Já mam 8týdení pipku a na tu platí houpání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
29.3.12 21:47
@kissi píše:
Já mam 8týdení pipku a na tu platí houpání :)

Fuj ta chyba tam,omlouvám se za překlep:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
29.3.12 21:48

a zkusila jsi ji zavinout? u nás pomáhalo dát do fakt teplé zavinovačky, pevně utáhnout a děcka spala do minuty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
29.3.12 21:51

no zavinutí u nás vůbec neklape..bo jak ji stáhnem ruky a nohy tak nemůže spát už vůbec a vzteká se :-) ona potřebuje být právě navolno :-)sice ji ráno v postýlce nacházím našikmo ale co už :-D je to vymyslo malé… jo a z houpání blínká :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 21:56

Zkus pustit lux a počkat tak minutku dvě.
U nás lux jel do 5m, stačilo pustit a bylo ticho.

Ale jestli sténá, tak je možné, že jí trápí prdíky, v tom případě bych ji nechala bez plínky nahatou na podložce, jak na zádech, tak i na chvíli na bříško, ona si pokope a vyprdí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
29.3.12 21:56

Zkus fén :palec: Dádovi jsem jemně foukala fénem na bříško- pozor, z dálky a vždycky na chvíli zamířit, na chvíli uhnout :) A u toho mi vždycky vytuhl. A co poklepávání po zadečku? Pravidelně bych to nedělala, ale výjmečně bych to zkusila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
29.3.12 22:01
@Lulinecka002 píše:
ahojky malá už od 12 odpoledne pořádně nespala…vždy usne jen tak na 15 min a pak se probere…zatím nebrečí ani nic ji netrápí jen tak se kouká a rozhlíží…normálně spává od 12 do 3..pak jdeme v 5 na procházku a spí ještě v kočárku hodinu…ale dneska ne a ne usnout…jak ji mám uspat?poraďte prosím :-) na rukách nechce usnout v postýlce také ne a vposteli taky ne…a pořád jak kdyby sténala nebo co to je za zvuky :-D děkuji :-)

tak to neřeš. :nevim: mě když dítě nespí a je OK, tak mi to nijak neva.Občas mají oba nějakou nespavou.

jinak u nás zabíral Karp -zavinout, na staršího i lux nebo fén. Na oba šátek a kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.3.12 22:20

jak píše alpaka, dokud nehejká, neřeším…
já tedy malýho zavinuju na usínání a malej většinou usíná krásně, i když dneska si tam taky mručel něco dobrou hodinu, neplakal, ale prostě si broukal…tak jsem občas přišla, vrátila dudlíka a zase odešla…
a jestli v postýlce jen leží a kouká? nu, vzhledem k tomu, že na něj nechodím svítit co hodinu lampičkou, tak to tak nějak ani nezjistím :D

Příspěvek upraven 29.03.12 v 22:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 22:20
@Nainuva píše:
Zkus fén :palec: Dádovi jsem jemně foukala fénem na bříško- pozor, z dálky a vždycky na chvíli zamířit, na chvíli uhnout :) A u toho mi vždycky vytuhl. A co poklepávání po zadečku? Pravidelně bych to nedělala, ale výjmečně bych to zkusila :palec:

Tak já nedoporučuju dělat výjimečně to, co člověk není ochoten dělat pravidelně. Pak jsou tu zoufalé diskuze o tom, jak se zbavit uhoupávání ročního dítěte na míči atd.
Fakt nikdy jsem nedělala něco, co bych nebyla schopná a ochotná dělat třeba s ročním dítětem a poměrně dost se to vyplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
29.3.12 22:22

Moje malá (stejně stará)má poslední 3 dny přes den to samé - ale zlepšuje se to. Má to po očkování…
Jestli jinak usíná sama, tak bych jí nezačala cpát nějaký blbý návyk jako je uhoupání, fén nebo lux, hodně rychle si na to zvyknou a pak je problém je to odnaučit…Může to být nějaká prkotina jako prdy, nebála bych se, ona si ten spánek pak dožene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 22:29
@Betty1981 píše:
Moje malá (stejně stará)má poslední 3 dny přes den to samé - ale zlepšuje se to. Má to po očkování…
Jestli jinak usíná sama, tak bych jí nezačala cpát nějaký blbý návyk jako je uhoupání, fén nebo lux, hodně rychle si na to zvyknou a pak je problém je to odnaučit…Může to být nějaká prkotina jako prdy, nebála bych se, ona si ten spánek pak dožene…

Bílý šum přestane fungovat sám od sebe. Zhruba ve 4-5m to přestane dítě uspávat. Ale mezitím si zvykne, že maminka uloží, strčí dudel, zapne lux a jde pryč. Pak jednou maminka strčí dudel, pohladí a jde pryč a dítě usne i bez luxu, protože je zvyklé usínat samo v postýlce 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.3.12 22:43

U nas na vecerni uspavani nejlepe pomohl ritual a pak plysovy kamarad do postylky. Nevim proc, asi se neciti tak sam. Jednou uz jsem fakt nevedela, tak jsem udelala pokus. Pohladila sem ho po hlavicce, pritulila plysacka, pustila kolotoc a usnul, i kdyz predtim hodinu mrucel, hazel seboi a tak. Od te doby mame klid.

• Citovat
  • Upravit
1864
30.3.12 20:11

no tak mě ještě napadlo jestli ji neleze třeba zub…myslíte že je to možné?dneska zase nepí sice nepláče jen tak fňuká a když usne tak se probudí zachvilku…má trošku průjem a zkoušela jsem se dívat do pusinky a zdají se mi být trošku nateklé horní dásně…není to brzo ve 2 měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
30.3.12 20:17

Luci, zkus zavinout a spíš bych to typla na prdíky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat