Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj, potřebuji poradit. několikrát jsem psala, že máme problém s usnutím. máme 5 měsíců - v kočárku, než usne tak bručí a vrčí pak zabere. přes den ji musím uhoupat v hace, taky tam někdy bručí a pak zabere.. ale večer v postýlce to je nejhorší. respektive, když jí dám naposledy najíst - kojím- tak mi v těch půl8 nebo v 8 usne u prsa, pak se u odříhnutí probere a pak v postýlce kouká a pak řve.. někdy mi usne tak, že jí dám k prsu a tam se documlá a usne. někdy to nezabere a tak si jí manžel musí uhoupat na jeho břiše… zavinujeme a pouštíme stále bílý šum, ale už to tak nějak nezabírá. problém je, že ona je unavená, oči se jí protáčí, vidím tam to bělmo
, ale nezabere. jako kdyby se něčeho bála, prostě zavírá očka a pak je hned otevře zase do kořán … nemůžete mi, prosím, nějak poradit co s tím? už si nevím rady…děkuji
Mame ten samy problem. Vetsinou usne malej na me. Kdyz ho dam do postylky, tak bud rve, nebo na chvili zavre oci a pak zase otevre, myslim si, ze kontroluje, jestli jsme nekam neodesli ![]()
Ja vecer kdyz usne u kojeni, tak nedavam rihnout. U nas je nejhorsi ten prerusovany spanek. Kdyz nemuzee zabrat, tak davame plinku pres oci. Taky nam pomohl stejny ritual (kdyz nekoupeme denne, tak ma problem zabrat).
to mi dělá můj měsíční syn,už jsem z toho na nervy
poslední 4 dny jsem z něho unavená.Já ho ukolíbám na rukách,ale pořád kontroluje,jestli s ním houpu.Zaspí,dám ho do postýlky a hned má oči jak sova.To dělá pořád,i v kočáře.A pořád se protahuje a kňučí,prohýbá do luku,kope nohama,zvedá hlavu prostě sebou pořád šije
taky si nevím rady za celý den spí 3 hodiny,a včera ani večer nechtěl po koupaní a jídle spát..
@levmah28 píše:
to mi dělá můj měsíční syn,už jsem z toho na nervyposlední 4 dny jsem z něho unavená.Já ho ukolíbám na rukách,ale pořád kontroluje,jestli s ním houpu.Zaspí,dám ho do postýlky a hned má oči jak sova.To dělá pořád,i v kočáře.A pořád se protahuje a kňučí,prohýbá do luku,kope nohama,zvedá hlavu prostě sebou pořád šije
taky si nevím rady za celý den spí 3 hodiny,a včera ani večer nechtěl po koupaní a jídle spát..
Nam spal od narozeni do peti mesicu 4× denne pul hodiny, ted uz spi dopoledne 3/4 hodiny, po obede az 1,5 hod. a odpoledne 3/4 hodiny v kocarku.
Holky jedine zkusit koupit satek na noseni, nic jineho me nenapada ![]()
@ivana-domca píše:
Holky jedine zkusit koupit satek na noseni, nic jineho me nenapada
A na co je dobrý?jako že bych ho nosila po bytě aby spal? Nebo jak to funguje? ![]()
je to kus latky, kdysi si pry zensky vazaly na sebe deti do ubrusu
Treba vazani do kolibky, miminko nelezi Tobe na rukou, ale v satku, ktery mas privazany na svem tele. Pohybem ditko kolibas zaroven citi Tve teplo, ale mas ruce volne a muzes takhle stihat co potrebujes ![]()
Tak já si stíham podělat,já ho nechám prostě mrčet na posteli.Ale mám strach ať si nenatáhne svaly,protože on je schopný vyskočit z postýlky,dělá fakt skopičiny.
Už od narození uspávám na míči, stačí 5 až 10 minut a je tuhá …když se mi neche, tak si spolu lehneme do velké postele a zpívám jí, do 10 min spí. Vždy jí pak dávám do její postýlky. Jinak před den než usne, tak taky mručí
.
no jo, ale nám prostě houpání na míči atd nezabírá..nechce usnout ani u mě v posteli. už nevím co s tím.. ted jsem jí uhoupala v hace. bručela vrčela ale za minutu byla tuhá. v kočárku to samý bručí vrčí, napíná se do luku ale pak usne. ta postýlka -jak se nehoupe tak je to asi problém.. šátek jsem zkoušela už dříve, ale neumím ho uvázat a hlavně potřebuji vyřešit noční uspávání.nemůžu s ní chodit v noci po bytě . to bych byla grogy.. dr mi asi moc neporadí tak se ptám, kdo s tím má zkušenost,zda toto nějak vyřešil? bohužel pokud to jinak nepůjde budu asi muset zkusit vyřvávací metodu…
A nenechat jí usnout u prsa? Taky jsem to dělávala, pak se mi často při přenášení probrala a brečela. Takže nakojím, když vidím, že usíná, tak skončím, 5 min si spolu ještě povídáme, a pak jdeme houpat …a nebo jí kojit vleže v posteli a když usne, tak se odplížit??
taky jsem měla 100 chutí zavést vyřvácí metodu,ale mám strach o tak malé mimčo.
u prsa mi usne, když jí přenáším tak se probudí, tak pak v posteli zase dám prso aby vytuhla. včera se to takto povedlo (ale nějak se budila skoro každou hodinu vnoci) jindy to nepomáhá vůbec… prostě je to pořád jak na houpačce..
večer jsem nejvíc unavená a potřebuji klid a je už jí 5 měsíců,tak by už měla mít přeci nějaký návyky…
V noci jsem uspavala na sobe. Jak zabral tak jeste alespon 5 minut nechat na sobe a pak jsem ho opatrne dala do postylky.