Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyz jenom mruci a knoura, tak jsem ho nechala, sla jsem k nemu az kdyz zacinal brecet. Vyrvavaci metodu nemuzeme pouzit, porad nas trapi bolesti briska a do toho lezou zuby ![]()
Mně malá strašně blbě spala od 4. do 6.m., pořád se mi budila, plakala ze spaní … pak to najednou samo přešlo. A dudlík?
@levmah28 píše:
Náš dudel nechce,vždy ho nadrápne a poblije se.
Ivi, četla jsem, že když se dítě po dudlíku nadrapuje, tak se má vyzkoušet jiný tvar dudlíku. My dudláme o sto šest a krásně u toho usíná! mručí max. když jí vypadne, to ale přiběhnu a strčím zpátky…
Peti,mám dva dudle,a ani jeden nechce.Ale chtěla bych sehnat ten kulatý,já mám kulatou savičku na flašce,tu jsem sháněla o 106.Ale dudel asi nikde takový nekoupím.On nechce ani pít z plochých saviček.
Levmah, ty kulaté dudlíčky (pokud myslíš tvar jako byla klasická kytička) dělá třeba Boček, ale viděla jsem od Suavinexu. Podobný tvar má i Difrax (ten je ale hodně dlouhý), ale zase dělá dudlíky ve velikosti -2/+2 měsíce… Myslím, že ten klasický tvar mají i nějaké eko dudlíky z přírodního kaučuku ![]()
Mně vzala dudlík až v 6 měsíci, vyzkoušela jsem všechny tvary a nic, teď je jí fuk, co má v puse
.Ze všech dudlíků se jí zvedal žaludek …
Malej ma taky dudlik tipu stare kyticky. Je od farlina a z latexu. Jednou jsem ho koupila od te doby nemuzu sehnat jiny ![]()
tak dnešní noc byla šílená. usnula v 8 večer na manželovi. pak se budila po 1 hodině. ve 3 dostala napít a pak až do 6 nespala. musela jsem jí uhoupat v hace a vstávala v půl 8.. už fakt nevím co s tím. srašně se to všechno - usínání i její spaní zhoršilo..
@ccudlik píše:
tak dnešní noc byla šílená. usnula v 8 večer na manželovi. pak se budila po 1 hodině. ve 3 dostala napít a pak až do 6 nespala. musela jsem jí uhoupat v hace a vstávala v půl 8.. už fakt nevím co s tím. srašně se to všechno - usínání i její spaní zhoršilo..
podivej se na zoubky, taky mame za sebou silenou noc, vstavani po 2,5 hod. na coz nejsem absolutne zvykla, kdyz se jeste nedavno budil 1-2 na kojeni
Jak jsem psala, já tohle v bledě modrym zažívala od 4. do 6.měsíce, vstávala co 30 až 45 min, plakala, ve 3 se budila vyspalá. Zkoušela jsem kaše, sytící mléka, uspávání tatínkem a nic. Když se v noci budila, že už je vyspalá, tak jsem na ní nemluvila, nerozsvicovala světlo, vzala jsem si jí do postele a hladila jsem jí, ano řvala, ale chtěla jsem, aby věděla, že je noc a bude se spát. Přišel 6.měsíc a je klid. Míša spávala hůř, když přes den měla hodně podnětů nebo jsem byla rozmrzelá já.
Taky ted máme problém se spaním, ale někdy zabere dudlík, jemná melodie natahovací hračky nebo pohádka. A jestli jste nezkoušeli kaši, tak bych zkusila i tu. Rýžovou do večerního mlíčka. Zasytí, ale může se stát, že se probudí s žízní ![]()
Ahoj maminky, prosím Vás o radu. Mám 6ti týdenního synka a už asi 3 týdny před usnutím po kojení a po položení do postýlky bručí, knourá, kope nožkama a prohybá se do luku. Nevím zda se to stává nebo tím vytlačuje prdíky někdy u toho prdí. Ale dělá to hlavně v noci a před usnutím a pak těsně než se probere. Ale já už nevím co s ním on u toho občšas i spinká. Nevím jestli to není nějaká nemoc. Když jsem byli u doktorky tak se nezmínila že by byl nějak nemocný ale já jí o tomhle zapoměla říct. Nemáte někdo zkušenosti??? Děkuji všem za radu