9. měsíční mimčo vstává brzy ráno

23
7.7.24 09:30

9.měsíční mimčo vstává brzy ráno

Ahoj holky, mám 9.měsíční holčičku.. spí mi přes den dvakrát denně
Poslední dva měsíce máme problém, že vstavá každý den v 5 ráno přesně, jak kdyby měla budík. Člověk by si zvykl, ale ona chce pak v 7 zase spát..rozhodí si celý den, já ji musim drzet vzhuru..takze takovy kolotoc
Nemáte někdo nejakou radu jak to zmenit?

Snazim se ji to drzet takto, v 5 vstava..drzim ji do 8:30 vzhuru pak spi do 10 a pak jde spát kolem 1 do 14:30 max

A v 18:30 jde spát..ale napriklad dnes mě usla až 20:15 a opět v 5 budíček :nevim: :D

Já už jsem si zvykla, ale na ni jde hrozně vidět jak ji to nestačí..tak bych to ráda změnila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65184
7.7.24 09:41

V tom věku měl vnuk ještě tři spánky. Co by se stalo, kdybys ji zkusila dát spát hned v těch sedm,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8741
7.7.24 09:42

Mne takhle blbě stával prostřední syn. Budíček v 5 a v 7 by hned chtěl zase spát, jenže to teprve vstával starší, takže totálně neprakticky… No měl smůlu, držela jsem ho vzhůru do 10, kdy jsme šli ven, tam usnul a spal do 12. Pak znovu v 15 a spal do 16:30 cca. Pak šli oba spolu spat ve 20:00. Myslela jsem, že začne postupně vstavat později, ale ne, on si akorát zvykl, že ráno musí vydržet vzhůru dyl, takže pak nebyl problém, aby vydržel do těch 10, postupně Pak i do 11, 12…až z toho byl někdy po roce jen jeden denní spánek. Vstávání v 5 ráno mu zůstalo doteď (je mu 7).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42085
7.7.24 09:49

Proč jí držíš vzhůru? Nech ji spát jak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
7.7.24 09:54

Jojo v určitém období mi tak obě děti vstávaly…pokud se jí chce v 7 spát proč ji nedáš? Je k tomu nějaký zásadní důvod? Moje starší v tomhle věku spala teda 2× denně (před obědem a pak odpoledne cca od 3 do 5, ale mladší ještě 3×..právě hned takhle po ránu pak po obědě a pak před večeří…já byla naopak ráda že si takhle po ránu ještě schrupnul…nasnidala sem se, dala sem si kafe a připravila třeba věci na vaření oběda…nebo si přemýšlela co potřebujeme nakoupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
7.7.24 09:55

Já bych jí ráno nedržela vzhůru. Syn má taky ještě 3 spánky za den. Vstává v 5.30 a kolem 8 hodiny už zase spí. Cca do 10.00 hod. Další spánek kolem 13hod a to už spí jen hoďku a poslední šlofíček je kolem půl páté a to už si jen bucne na půl hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
7.7.24 09:58
@Vladusxx píše: Více

Přesně, mně to taky vyhovuje. Dám si v klidu sprchu a snídani. Hodím si myčku a pračku něco pouklízím nebo uvařím a mám hotovo.
A po obědě si tedy většinou hodím šlofíka s ním :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
7.7.24 10:00

Spí, jak potřebuje, u prsa, v kočárku nebo vždy v autě a to cestujeme hodně a často…

• Citovat
  • Upravit
4484
7.7.24 10:00

Přišlo mi, že když jsem měla pocit, že spí až moc a často, tak pak měla mnohem lepší noční spánky a celkově usínání…
Takže za mě je to jen jedno z období a nechala bych ji spát, jak potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
7.7.24 10:03

A nerostou zoubky? Syn 8m teď běžně už vydržel vzhůru ráno 4 hodiny do spánku po svačině (dávám mu polivku, spal cca 1 1/2) a pak 3 1/2 do dalšího spánku (1/2 - 1 hodina) a večer spát v 8. No a teď, jak mu rostou zuby, tak by klidně prospal celý den. Ráno vstane a za hodinu už je unavený (musím ho ale udržet ještě hodinu vzhůru, jinak stejně neusne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
7.7.24 10:33

Z me vlastni zkusenosti nema vubec smysl se snazit diteti spanek nejak upravovat, proste ma nejaky rytmus a ty se s nim smir. Nase dite melo ruzna obdobi, jedno kdy vstaval v 9 rano a usinal po 10 vecer, pak si to zase otocil a vstaval v 6 rano a nejdele v 8 vecer musel spat a to doma v posteli, takze jsme tim byli celkem limitovani, protoze neexistovalo vecerku chvili protahnout. Tchyne mela hromadu chytrych rad, jak ho mam rano driv budit, kdyz spal do 9 a vecer chodil pozde, ci mu ubirat na dennim spanku. Nebo pri brzke vecerce ho zase drzet vzhuru, aby mi neusnul treba v 6 vecer, aby si rano trochu pospal. No nefungovalo stejne nic, dite bylo akorat protivny, ze mu zasahuju do jeho prirozenyho rezimu a pak jsem v navaznosti byla protivna i ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
7.7.24 12:30
@kavenka píše: Více

Jo když jsem mela jen jedno nebo když mi asi čtvrt roku spali pak zároveň po obědě tak jsem si taky kolikrát chrupla s nima…teď už to nejde…ale zas chodí oba celkem brzo spát…starší mezi 8 a 9 a ta spí většinou celou noc až cca do 7/8 h a malej ten je tuhej většinou už v půl 8…budí se teď většinou jednou za noc kolem půlnoci a vstává teď teda v 6…a to mi taky teda teď nevadí…on se vzbudí, já ho prevliknu prebalim, dám mu snídani, pak dáme spolu prat prádlo (hrozně ho baví dávat prádlo do pračky a pak mačkat start), vyklidime myčku (podává mi kusy nádobí a já je dávám do poliček) no a pak případně buď začnu vařit nebo pokud mám uvařeno z předchozího dne tak už jen čekáme až se vzbudí starší…malému je rok a půl a starší budou za chvíli 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
7.7.24 12:49

S některým dětmi nehneš, nechala bych podle potřeby dítěte. Naše nejmladší měla 3 denní spánky od narození. Každý o délce max. 20 minut. :mrgreen: V noci 22 - 6, k tomu dvě přestávky na kojení a hotovo. Prostě jí to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
7.7.24 13:03

Do roka jsem respektovala načasování dětí. Akorát jsem se snažila o větší bdělé okno před večerním spánkem. A v noci byla tma, nemluvilo se atd.
Ráno bych ji nechala znovu usnout, jak potřebuje. Přijde mi nesmyslné ji nějak držet, když je do večera daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
7.7.24 23:12

@kavenka náš malý to má úplně stejně jak přes kopírák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí