Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dcera 10mesicu. Posledni dny nejde uspat odpoledne. Na dopoledni spanek v 10:00 hezky usne, ale odpoledne uz se ji nechce (ani v kocarku) takze spi pres den od 10:00-11:30 a pak to tahne az do vecera, do 19:30. Je ziva, hraje si.
V noci spi krasne, celou noc, vstava v 7:00. Mate nekdo podobnou zkusenost? Je to vykyv? Nebo uz jen jeden spanek?
@Waleska píše: Více
Může to být jen období, ale může to tak už i zůstat. Každé dítko je jiné ![]()
Kolem 1 roka mi obe dcery prestaly spat 2× denne. Spaly uz jen po obede cca 12:30-16h.
@dana.dv v kolik pak sli spat? A to spali v kuse ty 2,5 hodiny?:)
Starsi deti presly na 1 spanek denne prakticky na den presne o 1.narozeninach. Nejmladsi presla na 1 spanek uz v 8m, uz od 3m spala jen dvakrat denne. Casovani meli s jednim spankem ruzne, nejstarsi dcera potrebovala spat uz okolo 11:30 a spala 60-90 minut, ostatni deti az tak 13:30-14 a spaly tu hodinu a pul. Ve 2r uz zadne z mych deti nespalo pres den vubec. To jsem si dost oddychla, protoze holky do te doby usinaly az pred pulnoci a syn byl zase do 2. narozenin denne vzhuru mezi 1 a 4 nocni
. Ja bych na druhem dennim spanku netrvala, vzdyt ti spis krasne.
Každý dítě je jiný. Pokud vám to takhle nevyhovuje, tak se jí snažte dopoledne nedávat spát a dejte ji až odpoledne.
Muj dvouletý syn už nemá vůbec spánek přes den a je to na zabití.
V pohodě. Máme to tak od 12m taky. Když stačí 1 spánek a spí celou noc. Starší spal v tom věku v noci od 6 do 7 a přes den 10- 30 minut 😁
Syn spal jednou denně v těch deseti měsících. A od roka už spal přes den jen jednou za dva tři dny. Ale aspoň pak večer dříve usnul.
@albertka132 Super, a jak spal v noci? V kolik spal, kdyz spal jednou denne? Moc diky!
@Vinted108 Aha. Tyjo. Pekny:) Ono je to jednodussi ze clovek nemusi resit ty 2 spanky 😂
@Hobitka aha, ja se bala abych tim nejak nepokazila nocni spani. Jinak mi to nevadi - priorita je aby byla OK, vyspala a spala v noci a nejak si neotočila rezim. Jak Vám deti spali v noci?
@Waleska
Tou dobou už spal v noci rozumně, budil se párkrát na kojení. Cca od 19 do 6-7, přes se eb usínal kolem dvanácté (ale to bylo plus minus, jelikož je mladší, tak občas dřív a občas později podle toho, co jsme zrovna tropili).
@Waleska píše: Více
Ano, spaly v kuse. Vzorne jako hodinky, dalo se na to spolehnout.
Vecer chodily spat kolem 20-21h.
Mě takhle syn taky začal spát jen 1× za den. Pak jsem to postupně posouvala po čtvrt hodině, aby to měl aspoň po obědě.
Teď je mu 14 měsíců a chodí spát po obědě cca 12.30-13.00 a spí třeba 2 hodky, večer jde spát kolem 19.30, ale ráno v 6 vstává
![]()