2m miminko přestalo spinkat

226
6.7.24 21:21

2m miminko přestalo spinkat

Ahoj, mám 2měsíční holčičku, která je narozená o 3týdny dříve, měla nízkou porodní váhu a byla spavá hodně, teď se něco zlomilo a přes den vydrží spinkat max 15minut pak se náhle probudí, a za dalších 10 minut potebuje spinkat znovu, o noci ani nemluvím.. potřebuji radu co s tím, jak dávat spinkat, už ani v kočárku nevydrží spinkat, ani v nosítku.. a jelikož je to moje druhý mimčo tak jí nemůžu mít celý den na ruce.. na prdíky netrpí, takže to jí netrápí, budu vděčná za jakoukoliv radu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16340
6.7.24 21:24
@Karol1994 píše: Více

A zakuklit, ať má ručičky u těla, ne v prostoru? Někomu to vyhovuje více, než být v prostoru třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
6.7.24 21:42

Možná z vás cití stres, možná jíte potraviny co jí nevyhovují a naopak podporují k tomu být vzhůru/rychle stráví mlíčko anebo spinká někde na zóně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
6.7.24 21:46

Jinak kamarádce se druhý taky stále budil, protože ten první byl hodně hlučný. Některá miminka jsou na to hodně citlivá. Zkuste pustit třeba ten šum. Jinak moje malá byla taky o 3 týdny dřív. Ale s tímto jsem bojovala myslím až byla starší. Jakože jsem zastavila kočárek a byla vzhůru. Taky byly doby kdy jsem musela jezdit s kočárkem i 3 hodiny vkuse aby se vyspinkala. A já dojela domu, ona vzhůru a obě hladině :roll:.
A jak si tak vzpomínám, tak jsme taky měli na úplném začátku problém s pláčem a spinkánim, tak nakonec zabíralo dát ji do vajíčka a táta houpal na ruce. To už jsme byli bezradní. Zkoušeli jsme vše. Někdy pomůžou zkrátka ty houpačky pro miminka co se zavěsí. Ale s tím zkušenost nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
6.7.24 22:00

@Dahlia0409 ona to nemá moc ráda, na noc je v zavinovačce, a i tak se budí, jinak jsem zkoušela swadler nebo jak se to jmenuje, to pomohlo na půlhodinku ze začátku, pak to začala odmítat a hrozný řev :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
6.7.24 22:02

@FitnessGigi hmm to si úplně nemyslím, u ní už se nestresuju, ono jak člověk má druhý tak už to bere jinak :lol:
Nejím moc sladký ani limonády nepiju, stravu si při konení snažím držet ve zdravým duchu i když občas taky zhřeším, ale to není na denním pořádku a takhle jak spí trvá cca 14dní už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
6.7.24 22:04

S tou zónou nevím, my tam měli předtím i syna na tomto místě a když usnul tak spinkal i 12h v kuse, ono je spíš problém že postýlku nemáme kam jinam dát.. ale je možný zme ona to vnímá jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
7.7.24 00:10

@Karol1994 dříve jste nemuseli mít přesunuté věci doma. Například televize tvoří zónu. Jak kolem sebe tak i za zdí, kde je umístěna a také vertikálně tedy pokoj nad/pod. Dále se tvoří zóny u elektriky-zasuvek. Mi první noci malá nespala. Neměli jsme kam postýlku dát a mohla jsem ji mít jen vedle postele, tak jsem posunula postýlku asi metr od zdi a spala pak celou noc. Byla pomyslně mezi dvěmi zásuvkami ale od každé metr. Já ji měla někde u nohou (vedle postele), ale ona byla spokojena :). Být to tím nemusí, ale za zkoušku to stojí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
7.7.24 02:55

Ahoj, to zní náročně. Někdy se spánkové vzorce u miminek mění, zejména pokud byly narozené předčasně. Zkus vytvořit klidnou a pravidelnou spánkovou rutinu. Před spaním může pomoci jemná masáž nebo koupel. Zkus taky sledovat, jestli je v místnosti dostatečně tma a ticho.

Pokud to nezabírá, můžeš zkusit tzv. „bílý šum“ nebo jemnou ukolébavku, která může pomoct s delším spánkem. Může také pomoci jemně zavinout miminko, aby se cítilo bezpečněji. Pokud máš pocit, že se situace nezlepšuje, nebo tě to hodně znepokojuje, poraď se s pediatrem. Hodně štěstí!

• Citovat
  • Upravit
1864
7.7.24 10:26

A nevadí jí světlo? Syn někde od 2 1/2 měsíce musí mit na spaní tmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
7.7.24 10:35

@ALIPELI máme zatmavovací závěsy a žádné světlo mi v ložnici nesvítí :/ ale na druhou stranu si říkám že přes den by se měla naučit spát při světle aby si nepřehodila režim.. no a zase na druhou, je světlo do 22:00 večer tak jestli jí nevadí to, při večerním usínání, ale syn byl taky narozený na léto a takový věci jsme neřešili, usnul za světla v půl 7 po večerní rutině a bylo, ale ona cca v 21:00-21:30 no 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
7.7.24 10:49
@Karol1994 píše: Více

Tak zkus zakrýt kocarek, třeba bude spát. Syn mi v postýlce přes den neusne, i když je tma. Prostě přes den auto nebo zakryty kočárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí