Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No nejvíc by mě štvalo se pořád někde prokazovat, že jsem jejich máma a vysvětlovat, proč se jmenuji tak a děti jinak. Pak tě taky sestřičky budou pokaždé volat jiným jménem. Někde se tu psalo, že měl kdosi problém i v lékárně, když vyzvedával léky dětem. Předpokládám, že toho bude mnohem víc.
Ale určitě to jde i takhle, jak jsi psala, dělá se to teď běžně, jen mě je to prostě proti srsti.
Laaja píše:
No nejvíc by mě štvalo se pořád někde prokazovat, že jsem jejich máma a vysvětlovat, proč se jmenuji tak a děti jinak. Pak tě taky sestřičky budou pokaždé volat jiným jménem. Někde se tu psalo, že měl kdosi problém i v lékárně, když vyzvedával léky dětem. Předpokládám, že toho bude mnohem víc.
Ale určitě to jde i takhle, jak jsi psala, dělá se to teď běžně, jen mě je to prostě proti srsti.
tak to potom řešením by mohlo být, dát si děti do občanky… ![]()
Těhotná bych se určitě nevdávala. Se svatbou bych počkala až bude prckům nejdříve rok. Nejspíš i později.
Já tomu svému říkám, že počkáme až nám kluci budou moct jít za svědky. ![]()
Ad problémy s jiným příjmením: Moje děti se jmenují jinak než já a žádný problém jsem s tím zatím neměla - u doktora, ve školce či v lékárně. Zkrátka nikde. Je to jistě o lidech, na které narazíme. Když to bude nějaký píp, tak bude dělat potíže i se stejným příjmením. Maximálně tě budou oslovovat přímením dětí. To se občas stane.
těhotná sem se vdávat nechtěla, už jen z toho důvodu, že sem těhu měla rizikové a stres a lítání kolem všeho by mi určitě nepřidaly. Brát se budeme příští rok v srpnu, malému bude přes rok. Určitě sme to chtěli stihnout do té doby než půjde prcek do školky, takže máme dokonce náskok. Jinak příjmení má samozřejmně také po otci, protože ta svatba byla i tak ,,někdy" v plánu. A s oslovováním..v porodnici mi říkali příjmením miminka, to samé u doktora..jednou sem zaprotestovala, že se tak nejmenuju a pak sem si prostě zvykla a už mi to nějak nevadí ![]()
Tak my se bereme v lednu…malému budou skoro 3 roky…
s příjmením po tatínkovi jsem nikde problém neměla…spíš mě jen mrzelo,že se já jmenuju jinak ![]()
taky se jmenuji jinak než dcerka a problémy kvůli tomu nikdy nebyly takže klídek ![]()
Ja som sa tehotna vydavat nechcela, mala som svatbu az ked mal prcek cca 2,5 roka, uzila som si to, a hlavne aj deti.
Priezvisko ma starsia dcera (z prveho manzelstva) po mne a syn mal po otcovi, ked som volala niekam kvoli dcera predstavila som sa svojim priezviskom a ked kvoli synovi, predstavila som sa jeho priezviskom
nebavilo ma vysvetlovat preco mame ine priezviska. Len na uradoch kde bol nutny obciansky mi to neprechadzalo
![]()
Inak po svatbe som si kvoli dcere nechala aj povodne priezvisko, takze som teraz za exota s dvomi priezviskami
ale aspon si ma na uradoch zapamatuju
v uradnom styku pouzivam obe priezviska, inak len to druhe ![]()
gabi.design píše:
Tak já myslím, že to záleží jen na vás dvou. My se budeme brát v době, kdy malej bude mít akorát rok. Chceme svatbu v červnu a malej se v červnu narodil. S malinkým miminkem jsem se vdávat nechtěla už jen proto, že jsem se chtěla dát dokupy, co se figury a kondice týče. Je to zkrátka na vás, každý to má jinak.
taky jsem měla svatbu v červnu 27.2009 a dcera se nám narodila taky v červnu letos 19-týho
a manžel má 25.června narozeniny,jen já to „kazím“ a jsem v lednu
![]()
Roční syn se taky jmenuje jinak než já a není žádnej problém. Myslím, že doba, kdy se na člověka divně dívali nebo měl problém je dávno pryč, vždyť dneska se rodí pomalu víc dětí nesezdaným párům než manželům. A kdybychom se rozešli - no tak snad by expartner zůstal tatínkem i po rozchodu takže proč by nemohl mít jeho jméno. Jinak s sebou pro jistotu nosím ofocený RL ale ještě jsem ho nikdy nepotřebovala. A pokud bych se chtěla vdávat tak bych počkala, až budou dětičky aspoň trochu soběstačný - cca začátek školkového věku? A gratuluju ke dvojnásobnýmu štěstí
.
Tak já jsem se vdávala těhotná, malá tajná akce, byla jsem ve 30tt.. Teď v létě (rok na to) budeme mít druhou svatbu se vším všudy..
Co taky zkusit dvě? ![]()
gabi.design píše:katkabanova píše:Já nevím, náš malej se jmenuje po otci a žádné problémy teda nemáme.
me prijmeni detem dat nechci,mam k tomu sve duvody.mohu vedet,jake budou problemy u doktoru a ve skolce?kvuli prijmeni?
taky s tím žádné problémy nemám a to jsem samoživitelka, dcerka se jmenuje po otci
Na tohle asi nejsem správný člověk, já bych mimčo bez svatby nechtěla. ![]()
Ale pokud ti to nevadí, pak bych asi počkala, až mu budou aspoň dva roky - půjde za družičku.. no a prostě budete mít hezké fotečky. ![]()
Ja se vdavala, kdyz bylo malymu 8 mesicu. Meli jsme malou svatbu, asi 25 lidi, bylo to vlete, bylo teplo, takze malej byl s nami, byl na trave na dece, u teticek, spinkal v kocarku, proste pohoda. Pak jsem jen vecer odskocila ho uspat, hlidani jsme meli zajisteny.
Tehotna jsem se taky nechtela vdavat, ze by to vypadalo, ze chudak musi ![]()
Pak jsem kojila a byla zima, takze jsme cekali na leto
A kdyz uz nic - aspon si bude moct odecist z dani i na tebe, ne jen na deti, kdyz budete svoji a ty budes jeste na RD - prakticky duvod pro brzkou svatbu
![]()
Je fakt, že vdávat se těhotná docela zavání tím, že „musíte“. To už bych raději počkala, až bude mimču aspoň rok..