A co svatba?

2288
24.11.11 11:51

A co svatba?

Dobrý den,chci se zeptat jen na Váš názor:)s přítelem jsme mladí,na cestě jsou dvoječky(TP 18.4),přišlo to nějak nečekaně a neplánovaně,moc se těšíme,ale co svatba??Určitě se nechceme brát v mém těhotenství,takže až budou prcci na světě.Myslíte,že bude lepší svatbu uspořádat,když budou ještě mrňaví nebo už starší,aby svatbu taky vnímali?Příjmení budou mít po tatínkovi.Děkuju za názory :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1366
24.11.11 11:58

já jsem se tedy podruhé vdávala těhotná, ale my jsme museli. otěhotněla jsem brzo po rozvodu a soudila bych se o malou s bývalým (no české zákony :cert: ), ale pokud bychom nemuseli, tak jsem chtěla, tak ve dvou letech dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
24.11.11 11:58

to záleží jen na tobě…
my taky nejsme manželé, ale tak nějak sme se domluvili, že se vezmem než půjde malej do školky a já mám podmínku, že už nebudu kojitm abych se taky mohla napít…takže my do toho prásknem asi někdy mezi těmito termíny… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
24.11.11 12:05

nechci se brat tehotna,mamka se taky vdavala a celou svatbu ji bylo spatne,chci si ten den naplno uzit a tak jsem treba premyslela,jestli do toho ty deti nezapojit,nepockat trebna az jim bude 6,aby to taky vnimaly a byly soucasti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
24.11.11 12:12

Ahoj,
tak já se vdávala těhotná, ve 20tt a ani to nebylo vidět, sice jsem měla 10kg nahoře, ale bylo to fajn. Špatně mi nebylo, jen mě mrzelo, že jsem nemohla pít. Zato jsem si svatbu užila a vše si pamatovala. S dětmi bych se vdávala až kolem jejich 2-3roku, ale i tak si to asi neužiješ jak bys měla a budeš lítat za nimi a zařizovat svatbu a přitom pečovat o dvojčata, tak to bych nejspíš nezvládla.
Jinak příjmení po tatínkovi bych dětem bez svatby nikdy nedala, jsou s tím akorát problémy, ale to sem nepatří :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
24.11.11 12:13

kamarádka čekala taky dvojky-páreček a a vdávala se když byli prckům 2 roky. Měla jsem tu čest se té svatby účastnit a s těma prckama byla dokonalá, vč. foteček. Malá byla jak princezna a klouček hotovej fešák. Myslím, že si to užili asi víc než kdyby byla nevěsta těhotná. Určitě je to ale individuální a záleží jen na Vás jak se rozhodnete… Každopádně držím pěstičky ať vyjde vše, tak jak má ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
24.11.11 12:17

dekuji pekne:)no prijmeni urcite detem nedam po sobe ,ale po otcovi,tak uz to vetsinou byva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5437
24.11.11 12:22

ahoj, kdybych byla ve stejné situaci jako ty, tak bych to asi nechala, až budou děti fakt větší a samostatnější, tj. kolem 5ti let. Jinak budeš stále lítat kolem nic a moc si to neužiješ. Byli jsme vloni na svatbě, novomanželé měli s sebou tříleťáka a nevěsta odešla v osm uložit malýho a už se nevrátila, protože chtěl jen jí a nepustil jí…takže bylo celkem po zábavě :(. Buď dobrý hlídání a nemít závisláčky (to ale nevím, jak udělat :)), nebo počkat, až budou starší a budou se moc líp zapojit, pomoct, bavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
24.11.11 12:28

První svatbu jsme měla jako těhotná, druhou 4 měs. po narození Kačenky, ale byla to malá svatba. Pokud chcete velkou nebo dlouhou zábavu, tak radši, až děti povyrostou na hlídání.

Kačka byla v pohodě, oběd prospala a pak jsme grilovali na zahradě, čili taky paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4135
24.11.11 12:52

Ahoj, my jsme se s přítelem dohodli, že pokud se někdy budeme brát, tak až budou malé minimálně 4 roky, aby si to taky pamatovala a byla už trochu samostatná.
Jo a příjmení má malá po mně, to jsem si prosadila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.11.11 12:55
katkabanova píše:
dekuji pekne:)no prijmeni urcite detem nedam po sobe ,ale po otcovi,tak uz to vetsinou byva..

kdy svatba - to je na vás. ALE!!! Píšeš, že jste mladí a já vám přeji, aby vám to vydrželo až do smrti, bohužel moje zkušenosti a zkušenosti jiných lidí (je spousta diskuzí i tady na emimino) potvrzují, že ne vždy (a poslední dobou hodně často) se to povede. Takže to, že se dává příjmení po tátovi, je sice fakt, ale spousta holek ti řekne, že ho daly po sobě a příjmení dítěti změnily až po svatbě. Je to mnohem lepší pro tebe, odpadá ti problémy u dr, následně ve školce… a co když se tatínek za pár let rozhodne, že proč by se ženil, když to takhle funguje taky dobře, nebo nedej bože, se rozhodne, že ten záhul okolo miminek je na něj moc a odejde za svobodou, nebo za jinou. Co pak? Ty budeš mít jiné příjmení, děti taky… Fakt radím - dej po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.11.11 13:03

Tak já myslím, že to záleží jen na vás dvou. My se budeme brát v době, kdy malej bude mít akorát rok. Chceme svatbu v červnu a malej se v červnu narodil. S malinkým miminkem jsem se vdávat nechtěla už jen proto, že jsem se chtěla dát dokupy, co se figury a kondice týče. Je to zkrátka na vás, každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
24.11.11 13:20

Já bych právě příjmení po muži nedala, dokud by si mě nevzal. Taky mám ve svém okolí maminky, co dali jméno dítěti po tatínkovi a ten se k nim už nezná a nechce svolit ke změně jména dětí. Takže maminky, pak musí řešit, že ony se jmenují tak a tak a děti zase jinak, i když tatínek už dávno není s nimi a už nikdy nebude. Tohle mi přijde jako absolutní zhovadilost.
Vám taky přeji, aby vám to vydrželo, ale první rok až dva s dítětem, a dvojčaty obvzlášť, je neskutečně náročný a ne každá partnerská i manželská dvojice to zvládne bez následků. Tím tě nechci strašit, jen vysvětluji své důvody, proč bych nikdy nedala jméno po chlapovi, který není můj manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
24.11.11 13:27

me prijmeni detem dat nechci,mam k tomu sve duvody.mohu vedet,jake budou problemy u doktoru a ve skolce?kvuli prijmeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.11.11 13:40
katkabanova píše:
me prijmeni detem dat nechci,mam k tomu sve duvody.mohu vedet,jake budou problemy u doktoru a ve skolce?kvuli prijmeni?

Já nevím, náš malej se jmenuje po otci a žádné problémy teda nemáme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný