A co svatba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
28.11.11 12:35
slonikova píše:
gabi.design píše:
Tak já myslím, že to záleží jen na vás dvou. My se budeme brát v době, kdy malej bude mít akorát rok. Chceme svatbu v červnu a malej se v červnu narodil. S malinkým miminkem jsem se vdávat nechtěla už jen proto, že jsem se chtěla dát dokupy, co se figury a kondice týče. Je to zkrátka na vás, každý to má jinak.
taky jsem měla svatbu v červnu 27.2009 a dcera se nám narodila taky v červnu letos 19-týho :-) a manžel má 25.června narozeniny,jen já to „kazím“ a jsem v lednu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To je pěkný. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.11.11 12:36
rejžička píše:
Je fakt, že vdávat se těhotná docela zavání tím, že „musíte“. To už bych raději počkala, až bude mimču aspoň rok..

Tak těhotná bych se taky vážně vdávat nechtěla. Právě z tohoto důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
30.1.12 21:02
Jana F píše:
já jsem se tedy podruhé vdávala těhotná, ale my jsme museli. otěhotněla jsem brzo po rozvodu a soudila bych se o malou s bývalým (no české zákony :cert: ), ale pokud bychom nemuseli, tak jsem chtěla, tak ve dvou letech dítěte

nejsi sama kdo nadává, v neděli mi nabyde právní moci rozvod a 14.4. zas zpátky do chomoutu :( taky jsme nechtěli tak brzo, ale co teď jinýho, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.7.15 17:06

Já to řešila tak, že jsem si změnila příjmení a tak máme všichni tři stejné i bez svatby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.15 09:36

Ahojte, chci se zeptat na názor, jsem s přítelem pět let, čekáme trojčata a přítelova matka pořád na mne tlačí, že ho mám požádat o ruku a měli bychom se vzít. No, jako je mi to směšné, jednak, proč bych měla chlapa žádat o ruku, to by snad měl on a za další, chlap udělal v práci průser, nebyl pojištěný a musí splácet několik tisíc měsíčně, takže si říkám, když už svatba, tak jedině, až to splatí. Ona na mne pořád tlačí, že kdyby něco, tak budu samoživitelka se třemi dětmi a nedostanu vdovský atd. atd…Jenže chlap mi neumírá, vůbec nevím, co to má za řeči a ke všemu, na co by mi byl vdovský, když ještě bych musela splácet jeho dluhy, co má z práce, to by mi fakt nepomohlo. No, co tím chci říct, spíš mi poraďte, jak odpálkovat tchýni. Každý den volá a nutí mne, ať ho požádám o ruku. :lol: Mám ji ráda, ale co je moc, to je moc, už mi to fakt vadí. Řekla jsem ji to, ale i přesto s tím nedá pokoj. Jo a taky by mne zajímalo, když už teda jsme u toho vdovského, jak dlouho ten vdovský ženská pobírá a jak je velký, když v tom tchýně vidí takové terno. No, ale to mne zajímá jen ze zvědavosti. Každopádně nechápu, co tím tchýně pořád naznačuje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10248
24.8.15 09:45

A proč tchýně netlačí do svého syna ať požádá on tebe? :think:

Jinak „chlap mi neumírá“, nechci malovat čerta na zeď, ale v kontextu posledního měsíce, co není, může být… ale spíš to chce dobrou pojistku na chlapa, ve váš prospěch.

Ohledně vdovského nevím, ale děti by měli sirotčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
24.8.15 09:45

Vzít se až nebude mít dluhy…to by měla být motivace i pro něj…ještě, že tě neuhání on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.8.15 10:46

Jooo, to znám, sice na mě nikdo netlačí-ani by si asi netroufnul :lol:, ale když se někdo ptá na svatbu, tak mě-včetně skorotchýně, přítelových kamarádů…je to ujeté, asi nějaká skrytá tradice :think:. Normálně bych jí řekla do telefonu hned po úvodním dobrý den, že jestli se zmíní o svatbě, zavěšuju a nebudu brát telefon. Když to nejde opakovaně po dobrém, tak ti asi nic jiného nezbyde, nebo se zblázníš a dobré vztahy se stejně naruší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
24.8.15 11:11

@BaMaK ono je totiž nejlepší být svobodná matka se třema dětma bez jakékoliv záruky, že to, co vybuduju s partnerem je nás obou. Protože ať už si pořídíme cokoliv, tak při případném rozchodu ženě zůstane max taška věcí pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
24.8.15 11:18

@ynax???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
24.8.15 11:18
@Anonymní píše:
Ahojte, chci se zeptat na názor, jsem s přítelem pět let, čekáme trojčata a přítelova matka pořád na mne tlačí, že ho mám požádat o ruku a měli bychom se vzít. No, jako je mi to směšné, jednak, proč bych měla chlapa žádat o ruku, to by snad měl on a za další, chlap udělal v práci průser, nebyl pojištěný a musí splácet několik tisíc měsíčně, takže si říkám, když už svatba, tak jedině, až to splatí. Ona na mne pořád tlačí, že kdyby něco, tak budu samoživitelka se třemi dětmi a nedostanu vdovský atd. atd…Jenže chlap mi neumírá, vůbec nevím, co to má za řeči a ke všemu, na co by mi byl vdovský, když ještě bych musela splácet jeho dluhy, co má z práce, to by mi fakt nepomohlo. No, co tím chci říct, spíš mi poraďte, jak odpálkovat tchýni. Každý den volá a nutí mne, ať ho požádám o ruku. :lol: Mám ji ráda, ale co je moc, to je moc, už mi to fakt vadí. Řekla jsem ji to, ale i přesto s tím nedá pokoj. Jo a taky by mne zajímalo, když už teda jsme u toho vdovského, jak dlouho ten vdovský ženská pobírá a jak je velký, když v tom tchýně vidí takové terno. No, ale to mne zajímá jen ze zvědavosti. Každopádně nechápu, co tím tchýně pořád naznačuje. :nevim:

A z jakého důvodu to neřekne svému synovi? Z jakého důvodu si muž se kterým žiješ nechce vzít ženu, která mu porodí tři děti?
A ten dluh, tak pokud to není nějaký píp, tak to splatí svatba nesvatba ne?

Já to teda nechápu, ani z jedné strany popravdě.
Tchýni bych řekla, že o tom má mluvit se svým synem a bylo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
24.8.15 11:47

Já tedy nechápu, proč to chce tchýně po tobě a tlačí na tebe, když už jí o to jde a má potřebu o tom krafat, tak ať si zpacifikuje synáčka, aby se zachoval jako chlap. Jednak si vzal ženu, která mu porodí tři děti a jednak, aby koukal s dluhem něco udělat a zabezpečil Vás.. Řekni jí to na rovinu, že teď nechceš a i kdyby si chtěl, nejsi ty ta, která by měla žádat..Mimochodem s přítelem jste se o tom již bavili? Ví o tom, že na tebe takto naléhá?

Jinak vím, že je to nechtěná rada, ale jinak s tchyní, krom toho naléhání na tebe, docela souhlasím. Docela mi zavání i přístup, to jsou jeho dluhy, ať si je splatí a pak si ho vezmu. Říkám si, jestli se stali za doby vašeho soužití, plánovali jste rodinu atd., tak tento přístup je zvláštní, pokud plánujete spol. život, a toto byla byla vyjimečná situace, tak není důvod, splatí si to časem tak jako tak :nevim: Nevím asi je to tím, že jsem v otázce svatby trochu staromódní, i když sami na to jdeme naopak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný