Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
slonikova píše:gabi.design píše:taky jsem měla svatbu v červnu 27.2009 a dcera se nám narodila taky v červnu letos 19-týho
Tak já myslím, že to záleží jen na vás dvou. My se budeme brát v době, kdy malej bude mít akorát rok. Chceme svatbu v červnu a malej se v červnu narodil. S malinkým miminkem jsem se vdávat nechtěla už jen proto, že jsem se chtěla dát dokupy, co se figury a kondice týče. Je to zkrátka na vás, každý to má jinak.a manžel má 25.června narozeniny,jen já to „kazím“ a jsem v lednu
![]()
![]()
![]()
![]()
To je pěkný. ![]()
rejžička píše:
Je fakt, že vdávat se těhotná docela zavání tím, že „musíte“. To už bych raději počkala, až bude mimču aspoň rok..
Tak těhotná bych se taky vážně vdávat nechtěla. Právě z tohoto důvodu.
Jana F píše:
já jsem se tedy podruhé vdávala těhotná, ale my jsme museli. otěhotněla jsem brzo po rozvodu a soudila bych se o malou s bývalým (no české zákony), ale pokud bychom nemuseli, tak jsem chtěla, tak ve dvou letech dítěte
nejsi sama kdo nadává, v neděli mi nabyde právní moci rozvod a 14.4. zas zpátky do chomoutu
taky jsme nechtěli tak brzo, ale co teď jinýho, že…
Já to řešila tak, že jsem si změnila příjmení a tak máme všichni tři stejné i bez svatby
Ahojte, chci se zeptat na názor, jsem s přítelem pět let, čekáme trojčata a přítelova matka pořád na mne tlačí, že ho mám požádat o ruku a měli bychom se vzít. No, jako je mi to směšné, jednak, proč bych měla chlapa žádat o ruku, to by snad měl on a za další, chlap udělal v práci průser, nebyl pojištěný a musí splácet několik tisíc měsíčně, takže si říkám, když už svatba, tak jedině, až to splatí. Ona na mne pořád tlačí, že kdyby něco, tak budu samoživitelka se třemi dětmi a nedostanu vdovský atd. atd…Jenže chlap mi neumírá, vůbec nevím, co to má za řeči a ke všemu, na co by mi byl vdovský, když ještě bych musela splácet jeho dluhy, co má z práce, to by mi fakt nepomohlo. No, co tím chci říct, spíš mi poraďte, jak odpálkovat tchýni. Každý den volá a nutí mne, ať ho požádám o ruku.
Mám ji ráda, ale co je moc, to je moc, už mi to fakt vadí. Řekla jsem ji to, ale i přesto s tím nedá pokoj. Jo a taky by mne zajímalo, když už teda jsme u toho vdovského, jak dlouho ten vdovský ženská pobírá a jak je velký, když v tom tchýně vidí takové terno. No, ale to mne zajímá jen ze zvědavosti. Každopádně nechápu, co tím tchýně pořád naznačuje. ![]()
A proč tchýně netlačí do svého syna ať požádá on tebe? ![]()
Jinak „chlap mi neumírá“, nechci malovat čerta na zeď, ale v kontextu posledního měsíce, co není, může být… ale spíš to chce dobrou pojistku na chlapa, ve váš prospěch.
Ohledně vdovského nevím, ale děti by měli sirotčí
Vzít se až nebude mít dluhy…to by měla být motivace i pro něj…ještě, že tě neuhání on
Jooo, to znám, sice na mě nikdo netlačí-ani by si asi netroufnul
, ale když se někdo ptá na svatbu, tak mě-včetně skorotchýně, přítelových kamarádů…je to ujeté, asi nějaká skrytá tradice
. Normálně bych jí řekla do telefonu hned po úvodním dobrý den, že jestli se zmíní o svatbě, zavěšuju a nebudu brát telefon. Když to nejde opakovaně po dobrém, tak ti asi nic jiného nezbyde, nebo se zblázníš a dobré vztahy se stejně naruší.
@BaMaK ono je totiž nejlepší být svobodná matka se třema dětma bez jakékoliv záruky, že to, co vybuduju s partnerem je nás obou. Protože ať už si pořídíme cokoliv, tak při případném rozchodu ženě zůstane max taška věcí pro děti.
@Anonymní píše:
Ahojte, chci se zeptat na názor, jsem s přítelem pět let, čekáme trojčata a přítelova matka pořád na mne tlačí, že ho mám požádat o ruku a měli bychom se vzít. No, jako je mi to směšné, jednak, proč bych měla chlapa žádat o ruku, to by snad měl on a za další, chlap udělal v práci průser, nebyl pojištěný a musí splácet několik tisíc měsíčně, takže si říkám, když už svatba, tak jedině, až to splatí. Ona na mne pořád tlačí, že kdyby něco, tak budu samoživitelka se třemi dětmi a nedostanu vdovský atd. atd…Jenže chlap mi neumírá, vůbec nevím, co to má za řeči a ke všemu, na co by mi byl vdovský, když ještě bych musela splácet jeho dluhy, co má z práce, to by mi fakt nepomohlo. No, co tím chci říct, spíš mi poraďte, jak odpálkovat tchýni. Každý den volá a nutí mne, ať ho požádám o ruku.Mám ji ráda, ale co je moc, to je moc, už mi to fakt vadí. Řekla jsem ji to, ale i přesto s tím nedá pokoj. Jo a taky by mne zajímalo, když už teda jsme u toho vdovského, jak dlouho ten vdovský ženská pobírá a jak je velký, když v tom tchýně vidí takové terno. No, ale to mne zajímá jen ze zvědavosti. Každopádně nechápu, co tím tchýně pořád naznačuje.
A z jakého důvodu to neřekne svému synovi? Z jakého důvodu si muž se kterým žiješ nechce vzít ženu, která mu porodí tři děti?
A ten dluh, tak pokud to není nějaký píp, tak to splatí svatba nesvatba ne?
Já to teda nechápu, ani z jedné strany popravdě.
Tchýni bych řekla, že o tom má mluvit se svým synem a bylo by.
Já tedy nechápu, proč to chce tchýně po tobě a tlačí na tebe, když už jí o to jde a má potřebu o tom krafat, tak ať si zpacifikuje synáčka, aby se zachoval jako chlap. Jednak si vzal ženu, která mu porodí tři děti a jednak, aby koukal s dluhem něco udělat a zabezpečil Vás.. Řekni jí to na rovinu, že teď nechceš a i kdyby si chtěl, nejsi ty ta, která by měla žádat..Mimochodem s přítelem jste se o tom již bavili? Ví o tom, že na tebe takto naléhá?
Jinak vím, že je to nechtěná rada, ale jinak s tchyní, krom toho naléhání na tebe, docela souhlasím. Docela mi zavání i přístup, to jsou jeho dluhy, ať si je splatí a pak si ho vezmu. Říkám si, jestli se stali za doby vašeho soužití, plánovali jste rodinu atd., tak tento přístup je zvláštní, pokud plánujete spol. život, a toto byla byla vyjimečná situace, tak není důvod, splatí si to časem tak jako tak
Nevím asi je to tím, že jsem v otázce svatby trochu staromódní, i když sami na to jdeme naopak ![]()