Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojky,
předem vám musím ještě jednou poděkovat za odpovědi k mojí předešlé otázce (Mazání zadečku) a teď bych se chtěla zeptat, jak to máte s mazáním tělíčka po koupání.
A ještě jednou : mám 8 měsíční holčičku, žádné ekzémy ani suchá kůže, donedávna jsem jí mazala slun.olejem, teď jsem si koupila od Johnsonu nějaký sprchový gel s olejem, tak jí už nemažu, protože mi po tom gelu přijde už taková mastnější.
No nevím, jak to máte vy?
Díky, díky
Vichy a Niky
Já jsem děti nemazala a nemažu ničím ani v porodnici. Přijde mi to takové namaštěné a upatlané a taky že se pak mimi rychleji potí a pak to lepí. Kluka jsem koupala denně, holčičku sprchuju 1× týdne, ale samozřejmě při každém přebalování ji umyju. Je fakt, že teď v létě sprchujeme častěji, tak 3× za týden. Jsme vzorně bez ekzémů, opruzenin nebo vyrážek a kůži fakt mazat nepotřebuje.
Ahojky, já malého po narození mazala jen dětským olejíčkem Aviril, ale pak se mi osypal z azulénu na obličejíčku a tak jsem přestala. Pak mi doktorka řekla, že má malej vysušenou kůžičku a řekla ať si koupíme Excipial emulzi a ta nám pomohla. Teď je malému také 8 měsíců a mažu ho tak 2× až 3× do týdne, buď tou emulzí nebo obyčejným tělovým mlíčkem či olejíčkem od Batole. Ale myslím, že pokud Tvá malá nemá žádnou alergii ani suchou kůžičku, tak jí můžeš mazat čímkoli a ten gel s olejíčkem od Johnsonu, který máš určitě stačí.Je to 2 v 1 a je to určitě skvělý. Krásný den. ![]()
Zdravím, já synka mažu po koupání (tj. jednou týdně)od narození čistým jojobovým olejem (od firmy Nobilis Tilia). Teď mu je 15 měsíců, převážně ho sprchuji (cca 3× týdně) a mažu ho jím 1× týdně nadále. Jsme bez problémů. Mýdlo ani sprchový gel nepoužíváme, myji ho od narození neutrálním sprchovým olejem od stejné firmy. Používám ho i já už asi 5-6 let a nemůžu si ho vynachválit. Něco podobného dělá i firma Hadek.
Já jsem obě děti mazala od narození, v tomhle věřím názoru, že kůže malého miminka to potřebuje, protože jí vlastní tuk chybí. Vždycky jsem ale používala přírodní kosmetiku, dlouhou dobu Weledu. U druhého dítěte jsem ale zjistila, že Weleda mu nevyhovuje, tak jsem přešla na jinou přírodní kosmetiku (je jich spousta, vybírat je z čeho). Sama bys měla poznat, jestli pokožka je sušší a pak mazat, nebo je tak akorát, pak mazat už nemusíš, nebo jenom občas.
Nezlob se ale za tak přímou kritiku - Johnsona bych na děti nikdy nepoužila. Je to podle mě jedna z nejhorších chemických kosmetik, jaké se pro děti dají koupit. Dokonce první slova naší doktorky, když jsem k ní před lety přišla s prvním mimísem byla - doufám že nepoužíváte Johnsona.....Zkus se poohlédnout po něčem jiném.
Ahoj,
holky jsem mazala každý den od narození mastičkou Leniens (předepsala ji doktorka a je obyč. a fajn), ale tak od 10.měsíce věku je mažu jen opravdu, když je na jejich kůži vidět, že to potřebuje. Do vany jsem dávala koupel od Weledy, která jim kůži trošku ošetřila…Chodíme plavat a tak je asi mažu častěji, protože je to prostě potřeba.
Obávám se, že bych firmu Johnson nepožívala a ani ji nedoporučuji. Od holek z plavání vím, že hodně jejich dětí mělo vyřážku a dlouho se z toho dostávaly..... Dokonce i jedna maminka, která nejdříve chtěla vyzkoušet „ten zázrak“.....
Pokud Vám ovšem vyhovuje, proč ne…
Pavla
Ahoj,
my od narození koupeme denně, nejdřív jsem mazala olivovým olejem z lékárny, pak cca od 3 měsíce hlavně Excipial - vynikající a doporučuju, i kožařka mi řekla že je to vynikající, a občas malou máznu aviril olejíčkem, každopádně mažu každý den po koupeli.
A taky se přikláním k výše uvedeným názorům na Johnsona - prý je to děsný sajrajt a neznám maminku, která by tím mazala. Ale pokud to bude mimoušovi vyhovovat - a i tobě - proč ne že ?
Lenka
Tak teda koukám na ty vaše názory na Johnsona
Jsem možná opožděná, ale tohle jsem ještě neslyšela........ Používám ho 15 měsíců, protože jsem už dlouho před porodem dostala veeeeeelikou komplet
u téhle kosmetiky jako dárky (od tchyně
) a pak nám to vřele doporučovali i v porodnici. Nikdy jsem s tím problémy neměla, malá je v pohodě ![]()
Já se přidávám k Tuli, my Johnsona používáme také už 10 měsíců a žádný problém, spíš se divím že dětičky koupete třeba jednou týdně
. Docela by mě zajímalo, kde jste to vyčetli o tom Johnsonu, není to jen JJP??!! (jedna paní povídala). Šup sem s nějakým testem neboli důkazem!!
Ahoj holky,
já jsem malýho mazala každý den po koupání olivovým olejem z lékárny,pak jsem začala olejíček dávat do koupele a nemazala ničím a asi tak v půl roce taky Excipial.Žádná alergie,ekzém nic.Teď máme holčičku a postup držím stejný.
K Johnsonovi-
Taky nic moc,je hrozně alergenní a ani doktorka mi ho nedoporučila a to jsem ho taky dostala jako dárek.Vypatlala jsem ho na sebe ![]()
Teď používám jen šampon „už ani slzu“,ale malýmu jsou už 3 roky.Na mimi bych to taky zrovna nepoužívala.
Pa pa L.
Ahoj, tady je dukaz. V porodnici me naucili mazat slunecnicovym olejickem z lekarny. Kdyz jsem prisla domu, mela jsem jen olejicek od Johnsona, tak jsem ho zkusila a mala byla do druheho dne osypana.
No,nás „Johnsonitida“
postihla už v porodnici.Sestřička přišla,jdeme se koupat,a do vany nalila od Johnsona tu mycí pěnu s olejem.No,a malá se do včera osypala úplně všude…a jediná reakce byla,no jo,zase další alergie na kosmetiku Johnson. ![]()
Oni jí totiž v rámci reklamy dostávají porodnice zdarma,tak jí prostě používat musí,peněz majíce málo…a někeré děti jsou v pohodě,některé se osypou až když jdou domů…
Určitě to není fáma,nebo JPP,ale jako jsou dospělí,kteří si mohou na kůži napatlat cokoli,tak jsou i takové děti…proto proč by nemohli mít s touto kosmetikou dobré zkušenosti ![]()
Ahoj holky,
v naší porodnici neměli kosmetiku Johnson, ale Sebamed, a ta mi připadá výborná. Umývám malou od narození tělovým šamponem Sebamed, prvních šest týdnů nám doktorka poradila mazat jen slunečnicovým olejem z lékárny a potom už jsme začali mazat mlékem Nela batole, které jsme dostali jako dárek. Někdy malou namažu po koupání olejíčkem Nela batole, abychom jej taky spotřebovali. Koupeme každý den ve vaně, protože Karolínka jako správná vodnářka miluje koupání a připadá mi po něm strašně spokojená a dobře naladěná před spaním. Taky si hodně slintá ručičky a potí se pod krčkem, tak si nedovedu představit méně časté koupání. Dnes má pět měsíců a na tělíčku neměla zatím jedinou vyrážku. Jo, na staršího Matesa nám kdysi jiná doktorka doporučila Bübchen mléko a je taky super, pomáhá na jeho sušší pokožku a krásně voní. O Johnsonovi mi už dvě doktorky řekly, že se po něm hodně dětí osypává a hlavně mi olejíček, který jsme kdysi dostali, vůbec nevoněl.
Takže tolik naše zkušenosti. Jerry
Smailinko, zkus se podívat na složení té kosmetiky, je to chemická laboratoř
.
Pravdu má Amazonka. Jsou lidé, kteří si na vlasy mohou nalít třeba vitriol a nic se jim nestane (to je nadsázka
). Dokonce jsem slyšela o rodině, která jelikož nebyla dost bohatá, vlasy si myla v jaru na nádobí a místo kondicionéru používali aviváž.......a vlasy měli jako ze žurnálu.
Když někomu Johnsons nevadí, ať ho klidně používá. Jenže různých alergií a vyrážek přibývá, takže si myslím, že by bylo lepší se začít navracet k přírodním produktům, alespoň u dětí. Nemůžeme vědět, jaké kožní problémy je můžou jednou potkat.