Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím Vás, akorát jsem si poprvé zavedla NuvaRing… A mám z toho takový divný pocit, v sobě ho necítím, ale přijde mi, ze se mi rozevrel hned u posevniho vchodu, oproti těm obrázkům, kde je hlouběji…
to mi přijde, ze ho teda přítel přece musi cítit, kdyz je tam hned takhle… A dal mi posunout nejde… Zkoušela jsem vyndat a znovu…
A holky prosím vás, dnes mám první den ms, používám kalisek, lze to společně? Raději jsem použila tampon, přijde mi, ze se tam ted kalisek nema kam vejít… Děkuji Vám za rady ![]()
Obnovuji diskuzi
Po porodu a ted po tom co jsem přestala kojit jsem se rozhodla pro antikoncepci. Doktorka mi řekla o Nuvaringu nejdřív jsem nechtěla vůbec nic zavádět. Potom se mi líbilo, že je nízko hormonální a hormony se uvolňují rovnou do krevního oběhu. Akorát teda zavedla jsem před 4 dny. Šlo to lehce, hodně dozadu, mám ho myslím zavedeny správně, ale víceméně celou dobu ho citim! Chvíli si říkám, že to ještě vydržím a pak, že na to už kašlu a vyndám ho. 😕 měl to někdo podobně?
Jj první měsíc to bylo takový zvláštní a furt sem měla pocit jestli ho nějak nevytlacim a další měsíc už úplně v pohodě.
Nene, ale zkus ho vyndat a znovu zandat, možná to jde jen o zvyk já zandala a bylo to ok.
@JancaS84
Vážně? Já tam pořád saham a kontroluji upravuji a už mě to tam i pálí 😕 🤦🏼♀️ jsem z toho trochu zoufalá. Některé dny cítím občas, dnes už několik hodin vkuse a štve mě to. Už jsem i uvažovala, že ho vyndám a vyprdnu se na to, ale nechci to vzdát. Nevím…připadám si divná, že to tam mám blbě nebo nejsem schopná ho správně zavést 😕
@Anonymní píše:
Nene, ale zkus ho vyndat a znovu zandat, možná to jde jen o zvyk já zandala a bylo to ok.
Já po prvním zamdani taky téměř necítila, ale teď mi přijde, že cítím skoro furt. 😕
@bigcrazy Jj taky jsem ho kontrolovala snad pokaždé když jsem šla na wc, ale ten další měsíc už fakt dobrý. Zkus to ještě další cyklus a uvidíš, možná ti ale vyhovovat nebude ![]()
@JancaS84
Takže si ho i cítila? A další měsíc už neee? Že bych to teda ještě vydržela…? ![]()
@bigcrazy píše:
@JancaS84
Takže si ho i cítila? A další měsíc už neee? Že bych to teda ještě vydržela…?
Jj citila a další už byl pak fakt v pohodě. Měla jsem tuto HA docela dlouho, už přesně nevím ale nějaky roky to byly, než jsem vysadila úplně. Kdybych někdy měla brát HA znovu tak bych šla do této. Ale už mám odrozeno, tak půjdu do něčeho trvalejšího.
@JancaS84
Ok, tak díky Tobě asi ještě vydržím. Já už mám taky odrozeno 😊 nějakých 7 let jsem byla bez HA. Teď dvě děti, mladší se odstavil od kojení. Já mám silnou ovulaci, ms i PMS a další dítě nechceme, tak jsem si říkala, že chci nějakou HA. Chtěla jsem něco nízko hormonálního, šetrnějšího a doktorka mi navrhla kroužek no…tak jsem si řekla, že zkusím i když jsem původně nechtěla niiic zavádět.
Obnovuji diskuzi
Cítí muž kroužek při styku?
@Emmie můj cítil
bolelo ho to, tak jsem ho vyndávala. Myslím že 3 hoďky jsem mohla být bez něj
@Banane18 píše:
@Emmie můj cítilbolelo ho to, tak jsem ho vyndávala. Myslím že 3 hoďky jsem mohla být bez něj
Takže účinnost se nesníží tím, že ho na styk vytáhnu a potom znovu zavedu?
Ja vyndavam jak kdy. Partnera to vylozene neboli, ale tak nejak rusi
A ty tri hodiny nesnizuji ucinnost. Nez si telo vsimne, ze ho nemas zavedeny, zaveses ho zase zpet ![]()