Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda holky!potrebovala bych radu zkusenejsich…pristi tyden si mam nechat zavest MIRENU a mam z toho trochu strach protoze sem precetla uz spoustu negativnich nazoru…Po HA(klasických praskach) sem mela velke problemy pri sexu…vylozene sahara…a tim padem sem ani nemela chut…doktor mi doporucil prave mirenu ze by to mohlo pomoct ale vsak to znate vsechno je o penezich a tak se rozmyslim jestli pustit tolik penez a aby to jeste k necemu bylo…prosim vas o radu jestli se to s mirenou muze zlepsit nebo naopak…Predem dekuji
Ahojky, zrovna včera jsem pročítala výbornou diskuzi na BC, je někde mezi trochu staršími, tak se zkus mrknout, ale je tam dopodrobna vysvětleno, co všechno si holky u toho zažívají… doktor ti tohle všechno nevyjmenuje ![]()
Já jsem ji měla 3 roky a jsem štastná, že je venku, už never more!
Ale znám pár holek, které jsou spokojené ![]()
Asi bych sem neměla psát, protože mám již třetí tělísko bez hormonů - tedy obyč danu..
Ale když jsi měla problémy s HA proč chceš Mirenu??
Mě gynokolog řekl ( bývalý primář a pracoval i v zahraničí), že tělísko s hormonem dává jen vyjímečně a vůbec je nenabízí, protože je to naprosto zbytečné oproti tělísku bez hormonů. Doporučuje to jen ženám, které mají nějaké problémy které by se léčili hormony - třeba v přechodu a tak.
Takže za mě - drahá zbytečnost.
Petis90, ještě se vrátím k té chuti na sex, s Mirenou vymizela takřka okamžitě
Chlapa jsem nechtěla vidět ani z rychlíku, natož tak na sebe nechat sáhnout! Tohle mi říkaly i jiné holky, které ji mají, takže nekecám, fakt ne
Po vytažení jsem jak znovuzrozená, sice reaguju podle cyklu, ale furt to vychází lépe než když jsem nechtěla vůbec
No a ještě k té „sahaře“ (dobrý výraz
), s Mirenou se ti může stát, že budeš půl roku špinit (viz já) nebo i dýl, takže o sahaře nemůže být řeč ![]()
no kdyz se nekdo pta proc ji chci tak si rikam uz sem zkusila vsechno…ale rikam si horsi uz to byt nemuze to by ze me byla krizala:-D takze asi proc to nezkusit…posledni prasky co mi doktor napsal maji prej starne malo hormonu me stoji 1300 na 3 mesice takze bych na mirene jeste usetrila:( uvidime…
Mirenu mám zavedenou už podruhé a jsem moc spokojená. Chuť na sex je jak kdy, hlavně podle únavy. Přece jenom 3 malé děti dají docela zabrat. Při prvním zavedení po 2.porodu jsem špinila asi 4 měsíce, potom každé 2 měsíce 2 špinění max. na 2 intimky. Po 3.porodu jsem špinila přibližně každé 3 týdny první 3 nebo 4 měsíce taky 2-3 dny. Teď už mám nějakou dobu klid.
Ja ji mamm a spokojendost
Zavedeni v breznu, pak jedna MS, obcas spineni a od srpna jsem zatim nemela nic......
Chut na sex je stejna jako bez ATK
Ale nejde mi shazovat kila vubec, zeby Mirenou?
přidám taky svoji zkušenost. Musím souhlasit s Iffkou, „sahara“ mi taky nehrozila
, jelikož jsem několik měsíců špinila a myšlenky na sex mě nenapadaly ani ve snu
. Potom jsem byla ráda, že jsem se jí zbavila…takže za mě taky „never more“ ![]()
kazdopadne mocinky dekuju…asi si to proste budu muset vyzkouset protoze pro me jsou prasky horor…kdyz sem byla bez HA bylo vsechno v poradku a pak sem zase nasadila a des…takze uvidime doufam ze to bude ta lepsi varianta…
Ka-tko, taky jsem přibrala za ty tři roky nějakých 8 kilo, nevím, jestli je to tím nebo ne, ale nijak zásadně jsem neměnila jídelníček, jím skoro celý život stejně, takže možná bych to tomu i přičítala. ted ji mám přes rok venku, nepřibrala jsem ani deko a možná ze dvě kila shodila
A s chutí na sex se to zhoršovalo postupně - nechci strašit
, ale mi to dělaly i prášky, takže to možná bude tím…
A Petis90, říkáš, proč to nezkusit, protože to je dost vysoká pálka peněz a nemůžeš to jen tak vysadit jako prášky. Jenže je fakt, že dokud to nezkusíš, tak to nezjistíš… Zkus si najít na baby Café tu diskuzi, opravdu stojí zato si ji prolistovat, když se rozhoduješ…
uz sem jich tam projela hodne a prave proto sem zacala vahat:-D jak tam na to vsici nadavaj…:(je mi z toho nanic pac uz vazne nevim co mam delat aby se to doma aspon trochu zlepsilo…
jeste musim vyzjistit jak je to u meho doktora s tim kdyz nebude sedet spousta lidi mi rika ze se do roka muze reklamovat…ze vraci penize… ![]()
Teda ted jsem se docela vystrasila
.
Mam ji totiz pristi mesic taky v planu..Zatim teda jen dve spokojene uzivatelky..A teda taky se zeptam-cetla jsem,ze se zavadi pri MS,ale kdyz po porodu jeste neni?/budu tak ctyri-pet mesicu od porodu/,nebude to drastak?
Se srovnavanim tela cca pul roku pocitam,i kdyby nedejbuh byla ta horsi varianta spineni pul roku..ale pak uz doufam ani tuk.
Premejslela sem o ni, ale u me je problem, ze i kdyby sama o sobe nechut na sex nezpusobila, ja bych nemohla kvuli tomu pocitu, ze mam neco v „podvozku“. ted mam implanon vsechno super MS zadna, po ty ani netouzim, spineni zadny, ale chut na sex nic moc, i kdyz to muze bejt i unavou, pac kdyz uz k tomu dojde, tak je to v poradku a stejny jako driv. ![]()
Ahoj, spokojených uživatelek je většina, ale ty do těchto diskuzí (jak vím) téměř nepíší - nemají důvod. Tady na eMiminu je víc diskuzí o Mireně. Já ji mám rok a půl a patřím mezi spokojené uživatelky. Ve srovnání s Danou - Danu nikdy, spolehlivost menší, více problémů. Hormony z Mireny se téměř nedostávají do krve a působí jen lokálně v děloze, takže tloustnutí po ní je blbost. Je to na každé, jestli to riskne a uvidí, jestli jí Mirena sedne a nebo se nechá zastrašovat ![]()
jdu si pro ní v pondělí tak e mi ta chuť na sex snad zlepší. ![]()