Antikoncepce - nebezpečná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
198
5.11.10 12:54

antikoncepce-nebezpečna?

Ahoj maminky .Tento tyden jsem se dozvěděla ,že 31leta maminka mnela CMP- velkou přičinu na vzniku mnela antikoncepce.Je opravdu tak nebezpečna??A pro koho nejvic?Maminku znam a beru taky antikon. jako vetšina z nas a tak mne zajima vas nazor ,zkušenosti,rady lekařu.Je fakt,že nam tiskne recept sestra a lekař s nama hovoři jen při prvnim baleni.A kde jsou kontroly krve ,tlaku,ledviny atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5527
5.11.10 13:02

Předpokládám, že mluvíš o hormonální antikoncepci. :think:
Reklamní letáky mluví jasně jen o samých výhodách. Zkušenosti některých z nás hovoří o opaku. Určitě žádný „lék“ tělu neprospívá. Teď je nutné si asi jen ujasnit priority - zda riskovat „nechtěné“ těhotenství nebo si nechat ničit zdraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
5.11.10 13:05

Ano hormonalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
5.11.10 13:10

HAK je nebezpečná v kombinaci s kouřením, zvyšuje se velmi riziko cévních příhod.
Jaterní testy se dělaly dřív, když ještě v pilulkách bylo vysoké dávkování hormonů. V současnosti je tam hormonů tak málo, že se od testů upustilo. I přesto je to podle mě velký zásah do vnitřního prostředí organismu ženy. Já osobně jsem odpůrcem hormonů, pokud mají pouze bránit otěhotnění. Jestli je někdo musí brát ze zdrav. důvodů, to je jiná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1859
5.11.10 13:16

No HA rozhodně není bezrizika, je to o dobrým doktorovi aby tě na všechno upozornil a udělal příslušné testy a vyšetření, v neposlední řadě v příbalovém letáku jsou vypsaná všechna zjištěná rizika takže je to na každém do jakého rizika chce jít - nechtěné těhotenství X uvedeným rizikům.

Myslím že o „bezpečnosti HA“ je v dnešní době dost informací a reportáž v televizi byla dle mého zbytečně hysterická a ty slepičky s cigárem, kterých se ptali jestli je někdo upozornil na možná rizika byly vybrané taky asi jen na efekt. Zodpovědný člověk se v dnešní době nechová jak tupá ovce, která bezpřemýšlení sežvýká vše co se jí naservíruje.

Příspěvek upraven 05.11.10 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
5.11.10 13:17

myslím ,že délka nežádoucích účinků a kontraindikací na příbalovém letáku mluví za vše.
Jinak moje známá v 29 letech prodělala mozkovou mrtvici právě kvůli HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35313
5.11.10 13:21

Myslim, ze staci si precist pribalovy letak… ten o nezadoucich ucincich mluvi jasne…ale stejne ho nikdo necte, ze?

Jinak rizika jsou mala, podle me kontrola krve ani tlaku event. CMP nezabrani…Predpokladam, ze pred predepsanim antikoncepce se dr. zeptal na rodinnou a osobni anamnezu a zvazil rizika… Vic bych asi necekala…
zadne leky nejsou bez nezadoucich ucinku a vsechny maji nejake kontraindikace(i vitamin C)… kdo si mysli opak, je hlupak…rozhodnuti je na lekari a pacientovi, zda prospech leku prevysuje jeho negativa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
5.11.10 13:23

Tak ja se take pridavam k nazoru,ze HA neni nic dobreho pro telo…Ja sama jsem ji brala od 16let a diky ni mela zilni trombozy…Takze se vzdy stridala a stridala a jednoho dne proste nefungovala jak by mela a dnes mame uz krasnyho 5-leteho rostaka.Takze ja jsem odpurce prasku-uz jen z duvodu,ze i pres opravdu poctive brani pilulek se chybicka vloudila a ja otehotnela…Takze spolehnuti na ni jiz nemam a huntovat telo si zbytecne take nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
5.11.10 13:24

Člověk nemusí jen kouřit… Stačí, když má poruchu srážlivosti krve, o které ani nemusí vědět, a už je zaděláno na problém…
HA jsem brala cca 2 roky před 10 lety. Žádná mi nesedla, zato mi rozházela do té doby pravidelný cyklus. Kdybych se rozhodovala znova, už si ji napsat nenechám. Jednak je to nepřirozený zásah do jinak normálně - zdravě fungujícího organismu ženy, a druhak všechny ty hormony, které do sebe cpeme, se ocitají „bezprizorně“ v životním prostředí (díky našemu vylučování - čistička to nezachytí) a kdoví, jaké problémy kvůli tomu budeme muset řešit za 50 let… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.10 13:34

Zrovna ted řeším problém s antikoncepcí..co jí beru krvácím 15 dní z těch 28 :zed: :zed: a přemýšlím že po dohodě s doktorem přestanu prášky brát :think: Nejdřív se měla Harmonet, ted zkoušim Mercilon a pořád ten samý problém. Jsem ochotná zkusit ještě třetí..pokud ani ty nesednou - s antikoncepcí končim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
5.11.10 13:46

jinak já si myslím ,že informoovanost o „bezpečnosti antikoncepce“ není velká ,všude jen pozitivní reklama a zminování výhod, nevýhody se většinou nezminují .JInak nedokážu pochopit ,že kromě gyn.ji píšou kožaři taky na každej bedar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
5.11.10 14:02

Nevýhody antikoncepce určitě má, ale taky spoustu pozitiv. Vemte si kolik ubylo potratů za 20 let? Na druhou stranu pokud máte alespoň trochu solidního gynekologa, tak vás před předepsáním antikoncepce řádně poučí. I v příbalovém letáku se píše jaké věci může způsobit od trombózy po CMP. Na druhou stranu kolik žen dodržuje všechny doporučení (třeba zákaz kouření)? Taky jsem při ní dřív kouřila, takže nechci nikoho poučovat. Prostě někdo antikoncepci může a bude celý život bez problémů a někdo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.11.10 14:17

Myslím, že velký problém je, že gynekologové neodesílají dřív než HA napíšou na genetické testy (krevní mutace - poruchy srážlivosti). Asi jsou tato vyšetření moc drahá. Ovšem cévní příhody při braní hormonální antikoncepce jsou právě při těchto poruchách obrovským rizikem… A mám pocit, že bohužel se genetika odhalí až když k CMP dojde a hledá se příčina :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
5.11.10 17:01

HA má rizika a zatím neprobádané důsledky, protože doba braní není taková, aby šlo říct, co to udělá za celý život. Proto volím jinou formu antikoncepce.
Nemusí jít ani o mozkovou příhodu, úplně stačí obyč. trombóza, kterou měla kamarádka v létě - brala HA 7 let, samozřejmě žádný gynekolog - až na pár výjimek - nedělá drahé krevní testy na zjištění vzácných trombofilních mutací, které se s HA nesnesou. Většina se neobtěžuje ani s těmi jaterními. :cert: Jedna maminka v naší diskusi pracovala na cévním a vlastní dceru si nejdřív protekčně nechala na krevní mutace vyšetřit, protože z praxe ví, jak to vypadá, když HA berou ženy s trom. mutací, když u nich tyto případy končí - v lepším případě trombózou v noze, v horším potratem kvůli odloučení placenty, u kterého se tromb. mutace ukáže jako příčina - k potratu by nedošlo, kdyby x let před těhu dotyčná HA nebrala. :cry:

• Citovat
  • Upravit
198
6.11.10 08:46

diky za nazory jsou velmi zajimavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat