Antikoncepce - nebezpečná?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9299
5.4.11 14:18

A v kolika letech jste se brali?Myslím,že 22 letech na miminko mladí nejste,ale je to věc názoru.Máte co jíst?Kde bydlet?Tak by v tom problém být nemusel.
A co jiný typ antikoncepce?Třeba tělísko nebo náplasti,ty nemusí být tak agresivní jako HA.
My už se s přítelem nechráníme,snažíme se o mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
5.4.11 14:22
sexyfraga píše:
HA není rozhodně bezpečná.Já jsem jí brala 7 let pak jsme chtěli mim,ale díky HA si tělo odnaučilo samo pracovat takže jsem neměla vůbec ovulaci a za 2 roky po vysazení nebylo schopno se z toho zpamatovat až díky IVF atd jsme pak došli k našemu synovi.Další mimi nechceme,ale už to svinstvo do sebe necpu a cpát nebudu chráníme se s manžeelm jinak.

A já zas můžu říct, že rozhodně bezpečná je // podle téhle „logiky“ :roll: Brala jsem ji víc jak 5 let (díky tomu jsem se přestala měsíc co měsíc svíjet několik hodin, někdy celý den v zimnici, křečích a průjmu se zvracením - léky proti bolesti a na uvolnění svaloviny nepomáhaly), po vysazení bez problémů otěhotněla. Tak kde je pravda?

Jako každý lék má svoje pozitiva i negativa, každý ať si zhodnotí míru + a - sám. A mám-li pocit, že v rodině existuje riziko, vyřvu si u doktora důkladnější vyšetření. Ale na základě jen svých osobních dojmů tvrdit, že je jedině špatná nebo jedině dobrá to je trošku mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.4.11 14:32
strelish píše:
sexyfraga píše:
HA není rozhodně bezpečná.Já jsem jí brala 7 let pak jsme chtěli mim,ale díky HA si tělo odnaučilo samo pracovat takže jsem neměla vůbec ovulaci a za 2 roky po vysazení nebylo schopno se z toho zpamatovat až díky IVF atd jsme pak došli k našemu synovi.Další mimi nechceme,ale už to svinstvo do sebe necpu a cpát nebudu chráníme se s manžeelm jinak.

A já zas můžu říct, že rozhodně bezpečná je // podle téhle „logiky“ :roll: Brala jsem ji víc jak 5 let (díky tomu jsem se přestala měsíc co měsíc svíjet několik hodin, někdy celý den v zimnici, křečích a průjmu se zvracením - léky proti bolesti a na uvolnění svaloviny nepomáhaly), po vysazení bez problémů otěhotněla. Tak kde je pravda?

Jako každý lék má svoje pozitiva i negativa, každý ať si zhodnotí míru + a - sám. A mám-li pocit, že v rodině existuje riziko, vyřvu si u doktora důkladnější vyšetření. Ale na základě jen svých osobních dojmů tvrdit, že je jedině špatná nebo jedině dobrá to je trošku mimo.

Ono jde spis o to, ze se vlastne poradne nevi, jak je bezpecna nebo nebezpecna…podle mne se to zjisti v nasledujicich mozna 50ti letech. Proste az zestarne generace, ktera ji uziva dlouhodobe a masove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.11 14:33

Tak ono bydlet kde je, penízky by taky byli a kdyby náhodou přišlo mimčo, na potrat by mě nenutil, takový on není (dokonce mám pocit, že je to ten typ co bude po narození miminka plakat :-) ), ale on je prostě takovej, že si chce ještě užít té jakési „svobody“ bez závazků.. :-) V tomhle ho chápu, do ničeho ho nenutím (popravdě, mě by nehoda v podobně miminka nevadila, ale dobrovolně do toho jít nechci :mrgreen: přeci jen mi záleží na jeho názoru a cítění.. :-) ) Ta náplast by možná mohla být OK :-) Ale proti nitroděložním tělískům mám vyloženě odpor.. :nevim: Nesnesu ani jehlu v těle natož tělísko - prostě se mi příčí mít v tělě cizí „těleso“.. :nevim: To bych se zbláznila :mrgreen:

Strelfish - on si právě člověk udělá názor na věc podle toho co sám zažije noo.. :nevim: :-) Já nikde nečetla studie, že by HAK byla problémem při vysazení a snažení se, ale mám jen takový špatný pocit z toho že ji užívám.. :-? A já mám to štěestí, že na bolesti jsem netrpěla ani před začátkem užívání, tak snad by se mi bolesti vyhnuly.. :-) Ale chápu a vím, že některé ženy ji užívají z tohoto důvodu.. Znám případy, kdy jsou ženy před MS neschopné pohybu natož aby šly třeba do práce nbo tak.. :-(

• Citovat
  • Upravit
5463
5.4.11 22:57
strelish píše:
sexyfraga píše:

Jako každý lék má svoje pozitiva i negativa, každý ať si zhodnotí míru + a - sám. A mám-li pocit, že v rodině existuje riziko, vyřvu si u doktora důkladnější vyšetření. Ale na základě jen svých osobních dojmů tvrdit, že je jedině špatná nebo jedině dobrá to je trošku mimo.

Já nežíkám,aby is jí neužívala já jsem měla při HA sgřední bolesti.A to,že jsem měla problém s otěhotněním kvůli HA mi potvrdil i dr. a mam kolem sebe bohužel dost lidí co mají stejný problém též po dlouhodobém užívání HA.Každý je jiný.Já třeba teď jsem bez HA a při MS nemam žádné bolesti jako dřív.Sestra také měla potom problém s otěhotněním kvůli HA nejdřív měla jednosložkovou HA to otěhotněla v pohodě pak měla dvojsložkovou HA a když chtěli mimi tak neměla ovu a musel to řešit dr. podáváním léků.Tělo se odnaučilo pracovat.Protože HA zneprůchodní děložní hlen a zabrání ovulaci.A když jsem 7 let neměla ovu tak je pak jasné,že to tělo pak nevědělo co má dělat a že vlbec má něco dělat.Ale nemá cenu ti to vysvětlovat.Každý ma na to jiný pohled.Já hold ten špatný a znám hodně případů.I dr. mi řekl,že to tím je.
A souhlasím s tím,že následky HA se dozvíme až za 40-50 let až naše děti budou chtít děti tak se pak ukáže jaký to je.
A jinak pro zakladatelku chráníme se přerušovanou souloží,kondomem,občas spermicidní gel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
6.4.11 09:05

Náplast má výhodu v tom, že „hormony“ se uvolňují přímo do krev. oběhu, takže je vůči tělu trochu šetrnější. Jinak tam rozdíl v podstatě není.

Pokud vím, HAK je už na světě nějakých pár desítek let a oproti těm prvním jsou ty dnešní dávky několikanásobně menší. Takže pokud by se měly ukázat nějaké dlouhodobé účinky, už by se tak stalo a právě u generace, která brala HAK někdy v 60., 70. letech.

sexyfraga: Cenu vysvětlovat mi to fakt nemá, myslím, že na škole jsme syntézu i farmakokinetiku a účinky léků resp. jednotlivých účinných látek probírali celkem dost :wink:

Mmch, toto je celkem zajímavé srovnání:

Epidemiologické studie ukázaly, že se výskyt venózního trombembolismu (VTE) u žen bez dalších rizikových faktorů pro VTE, které v kombinovaných kontraceptivech užívají nízké dávky estrogenu (< 50 mikrogramů ethinylestradiolu), pohybuje mezi 20 až 40 případy na 100 000 žen za rok; výskyt tohoto rizika se však liší podle typu gestagenu. U žen, které neužívají antikoncepci, je výskyt 5 až 10 případů na 100 000 žen za rok a 60 případů na 100 000 těhotenství. VTE je fatální v 1% až 2% případů.

Pokud dobře čtu, nejrizikovější je otěhotnět, ne brát HAK :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.4.11 14:11
Mazlucha píše:
při delších jízdách v autě si s nohama cvič

Jsem si to představila, jak při jízdě v autě cvičím :mrgreen: brzda plyn brzda plyn brzda plyn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
6.4.11 14:39
lulje píše:
Mazlucha píše:
Jsem si to představila, jak při jízdě v autě cvičím :mrgreen: brzda plyn brzda plyn brzda plyn :mrgreen:

Já si tak v autě cvičím :mrgreen: Mám trombozu dědičnou,tak jako prevenci musím.A teď začínám autoškolu tak mi to půjde jak po másle :mrgreen: Brzda plyn brzda plyn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
6.4.11 21:53
Mazlucha píše:
lulje píše:
Mazlucha píše:
Jsem si to představila, jak při jízdě v autě cvičím :mrgreen: brzda plyn brzda plyn brzda plyn :mrgreen:
Já si tak v autě cvičím :mrgreen: Mám trombozu dědičnou,tak jako prevenci musím.A teď začínám autoškolu tak mi to půjde jak po másle :mrgreen: Brzda plyn brzda plyn :mrgreen:

Blbý je, že levačka je šizená :think: Hodně zdaru v autoškole :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
7.4.11 10:52
lulje píše:
Mazlucha píše:
lulje píše:
Mazlucha píše:
Já si tak v autě cvičím :mrgreen: Mám trombozu dědičnou,tak jako prevenci musím.A teď začínám autoškolu tak mi to půjde jak po másle :mrgreen: Brzda plyn brzda plyn :mrgreen:
Blbý je, že levačka je šizená :think: Hodně zdaru v autoškole :kytka:

Děkuji :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí