Antikoncepce - nebezpečná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
198
6.11.10 08:46

diky za nazory jsou velmi zajimavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.11 12:28

Ahoj holky :mavam:

Chtěla bych se zeptat jaké je riziko braní HAK při rodinné zátěži na kardiovaskulární onemocnění?
Můj taťka zemřel docela dlouho před 50.lety na srdeční infarkt. Maminky otec zemřel na kornatění tepen srdečních - čili předpokládám - onemocnění kardiovaskulární??
Ani jeden z mých gynekologů mi nedělal žádé testy a nevím zda se na to ptali.. (určitě se při příští prohlídce připomenu).. Mám dokonce pocit, že teta (z otcovo strany) měla problémy se srážlivost krve…
Teď chci zkrátka jen vědět, zda je tu někdo s podobnou rodinnou anamnézou a znamenalo to „zákaz“ v užívání HAK..? Setkal se s tím někdo z vás?
Zdraví je mi milejší než HAK, problém by byl asi s mým mužem, který se bojí těhotenství.. (Jsme ještě mladí ..celkem.. :-) ) ..
 Káča

• Citovat
  • Upravit
5257
5.4.11 12:33

Tak ty rizika HA nejsou pouze ve spojitosti s kourenim. Ja jsem napriklad v dusledku uzivani HA mela trombozu a z toho plicni embolii - !!! a nekourim !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.4.11 12:39
Anonymní píše:
Ahoj holky :mavam:Chtěla bych se zeptat jaké je riziko braní HAK při rodinné zátěži na kardiovaskulární onemocnění?
Můj taťka zemřel docela dlouho před 50.lety na srdeční infarkt. Maminky otec zemřel na kornatění tepen srdečních - čili předpokládám - onemocnění kardiovaskulární??
Ani jeden z mých gynekologů mi nedělal žádé testy a nevím zda se na to ptali.. (určitě se při příští prohlídce připomenu).. Mám dokonce pocit, že teta (z otcovo strany) měla problémy se srážlivost krve…
Teď chci zkrátka jen vědět, zda je tu někdo s podobnou rodinnou anamnézou a znamenalo to „zákaz“ v užívání HAK..? Setkal se s tím někdo z vás?
Zdraví je mi milejší než HAK, problém by byl asi s mým mužem, který se bojí těhotenství.. (Jsme ještě mladí ..celkem.. :-) ) ..
Káča

Pokud je ve vasi rodine problem se srazlivosti, nech si udelat testy na Leidenskou mutaci a MTHFR. Pri Leidenu se antiko brat nemuze. Ja mam jak Leidena, tak dve nebo tri MTHFR (ale to tak vazny neni), prislo se na to pri druhym tehotenstvi, antiko jsem kdysi brala, protoze to nikdo nezjistoval :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.11 12:43

Asha - a ty testy musím mít vyžádané od Dr. nebo mohu sama? Četla jsem, že jsou drahé..?

Jinak jsem to blbě napsala, tatínek nezemřel před 50. lety, ale než mu bylo 50 let - kdyby se vám to holky někomu zdálo divné :mrgreen:
A nekouřím - to bych asi sama od sebe ani HAK brát nechtěla.. :-)
 Káča

• Citovat
  • Upravit
9299
5.4.11 12:44

HA má své pro i proti!Které prášky jsou zdraví bezpečné?Asi žádné,všechno je to svinstvo,co tělo přijímá.Sama beru prášky na tlak a přítel taky a k tomu má léky na alergii,příbalové letáky už raději nečtu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.4.11 12:45
Anonymní píše:
Asha - a ty testy musím mít vyžádané od Dr. nebo mohu sama? Četla jsem, že jsou drahé..?Jinak jsem to blbě napsala, tatínek nezemřel před 50. lety, ale než mu bylo 50 let - kdyby se vám to holky někomu zdálo divné :mrgreen:
Káča

To se domluv s dr., bude te muset nekam poslat. A jinak..ja HA prestala brat proto, ze mi otekala noha a vypadalo to na trombozu. Po vysazeni se to spravilo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.11 12:51
Mazlucha píše:
HA má své pro i proti!Které prášky jsou zdraví bezpečné?Asi žádné,všechno je to svinstvo,co tělo přijímá.Sama beru prášky na tlak a přítel taky a k tomu má léky na alergii,příbalové letáky už raději nečtu :-)

Ono kdyby záleželo na mě, tak HAK neberu, ale můj muž je prostě sralbotka :lol: Bojí se těhotenstvá jako čert kříže, přijde si moc mladý (no já vlastně taky :-) ). HAK jsem si nechala napsat jako mladá holka, kdy jsem o tom nic nevěděla, ale prostě jsem to chtěla, protože to bylo IN, a taky jsem bez toho nechtěla spát s mým tehdejším klukem..
Teď ale vím věci, které mi nedají spát :-( Bojím se a neustle se sleduji a při každém píchnutí v nohách už mám trombózu :mrgreen: Bojím se toho, opravdu moc.. Myslím si, že to není pořádně vše probádané, vždyť kdo bral třeba HAK celý život.. nebo kdo ví jaké následky to bude mít za pár let na přírodě?? :roll:
Já beru jinak trvale také léky a také jsou to hormony :lol: Ale ty mám přece Abych byla zdravá.. u HAK ví Bůh co se stane.. :-?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.11 12:53
asha píše:
Anonymní píše:
Asha - a ty testy musím mít vyžádané od Dr. nebo mohu sama? Četla jsem, že jsou drahé..?Jinak jsem to blbě napsala, tatínek nezemřel před 50. lety, ale než mu bylo 50 let - kdyby se vám to holky někomu zdálo divné :mrgreen:
Káča
To se domluv s dr., bude te muset nekam poslat. A jinak..ja HA prestala brat proto, ze mi otekala noha a vypadalo to na trombozu. Po vysazeni se to spravilo samo.

Děkuji :kytka: Prokonzultuji to s ním :mrgreen: Stejně tam jdu, protože mám pocit, že teď něco není v pořádku :-?
To já hned po každém píchnutí v noze se modlím ať to není trombóza :mrgreen: Jsem plašan no.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
29730
5.4.11 13:01
Anonymní píše:
asha píše:
Anonymní píše:
Káča
To se domluv s dr., bude te muset nekam poslat. A jinak..ja HA prestala brat proto, ze mi otekala noha a vypadalo to na trombozu. Po vysazeni se to spravilo samo.
Děkuji :kytka: Prokonzultuji to s ním :mrgreen: Stejně tam jdu, protože mám pocit, že teď něco není v pořádku :-?
To já hned po každém píchnutí v noze se modlím ať to není trombóza :mrgreen: Jsem plašan no.. :roll:

No je urcite lepsi plasit, nez aby se neco poto…ty mas navic duvod. Jinak ja po tom co vim, bych HA uz nebrala, ani kdybych mohla. :nevim: Presne jak pises…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
5.4.11 13:06
Anonymní píše:
Mazlucha píše:
HA má své pro i proti!Které prášky jsou zdraví bezpečné?Asi žádné,všechno je to svinstvo,co tělo přijímá.Sama beru prášky na tlak a přítel taky a k tomu má léky na alergii,příbalové letáky už raději nečtu :-)
Tromboza nevzniká z příčiny braní HA! Může to být dědičné,špatná životospráva,atd…
Moje babička HA nebrala a měla trombozu. No a já díky vyšetření DNA mám pravděpodobně tyto geny poděděné,ale mohou a nemusí vypuknout.
Takže jestli tě píchne sem tam v nohách,užívej magnesium a při delších jízdách v autě si s nohama cvič
Ono kdyby záleželo na mě, tak HAK neberu, ale můj muž je prostě sralbotka :lol: Bojí se těhotenstvá jako čert kříže, přijde si moc mladý (no já vlastně taky :-) ). HAK jsem si nechala napsat jako mladá holka, kdy jsem o tom nic nevěděla, ale prostě jsem to chtěla, protože to bylo IN, a taky jsem bez toho nechtěla spát s mým tehdejším klukem..
Teď ale vím věci, které mi nedají spát :-( Bojím se a neustle se sleduji a při každém píchnutí v nohách už mám trombózu :mrgreen: Bojím se toho, opravdu moc.. Myslím si, že to není pořádně vše probádané, vždyť kdo bral třeba HAK celý život.. nebo kdo ví jaké následky to bude mít za pár let na přírodě?? :roll:
Já beru jinak trvale také léky a také jsou to hormony :lol: Ale ty mám přece Abych byla zdravá.. u HAK ví Bůh co se stane.. :-?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
5.4.11 13:08

Nějak mi to spadlo do citace,tak ještě jedou:

Tromboza nevzniká z příčiny braní HA! Může to být
dědičné,špatná životospráva,atd…
Moje babička HA nebrala a měla trombozu. No a já díky vyšetření DNA mám pravděpodobně tyto geny poděděné,ale mohou a nemusí vypuknout.
Takže jestli tě píchne sem tam v nohách,užívej magnesium a při delších jízdách v autě si s nohama cvič

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
5.4.11 13:10
Anonymní píše:
Mazlucha píše:
Já beru jinak trvale také léky a také jsou to hormony :lol: Ale ty mám přece Abych byla zdravá.. u HAK ví Bůh co se stane.. :-?

A kolik ti je a manžovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
5.4.11 13:57

HA není rozhodně bezpečná.Já jsem jí brala 7 let pak jsme chtěli mim,ale díky HA si tělo odnaučilo samo pracovat takže jsem neměla vůbec ovulaci a za 2 roky po vysazení nebylo schopno se z toho zpamatovat až díky IVF atd jsme pak došli k našemu synovi.Další mimi nechceme,ale už to svinstvo do sebe necpu a cpát nebudu chráníme se s manžeelm jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.11 14:06

Je nám oběma 22 let.. Jako ono by mimčo v tomhle věku už nebylo nic neobvyklého, jde o to, že muž je takový děcko ještě a určitě by to ještě nechtěl, chce až ve 30 letech..

Jinák vím, že HAK přímo nezpůsobuje trombúozu, ale tedy měla jsem za to, že, pokud je k tomu dispozice, tak je prostě nebezpečná… :nevim: A já právě neím jestli mám nějakou tu mutaci nebo ne..

Já také beru HAK už 7 let a ikdyž se všude píše, že to nemá vliv na pozdější otěhotnění, tak i z toho mám strach :nevim:
No, jak říkám, kdyby bylo jen na mě… :roll:

A můžu se zeptat, jak se jinak chráníte, pokud nemáte HAK..? Já nějak svému milovanému nemohu vysvětlit, že to není jediný způsob ochrany (ačkoliv je nejúčinější..)? :nevim:
Myslela jsem třeba na přerušované milování a k tomu spermicidní přípravky, ale na to se prý zase dá vytvořit jakási „imunita“ a gel pak negunguje? :nevim:
Každopádně Vám děkuji za Vše zkušenosti a rady :-P Jsem ráda, že jsem se ozvaly, protože většinou mi nikdo na moje dotazy neodpovídá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1