Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Moreno píše:
Zdravím. Mám ten stejný problém s otázkami „a proč“,jenže problém je v tom, že se mě takto ptá 24letý kluk a mě to doslova vytáčí. Nemám trpělivost na to,abych mu furt všechno vysvětlovala a když jsem mu už řekla,že se mě na to prostě ptát nebude, tak mi řekl, že mu nebudu říkat co má dělat, tak jsem mu řekla, že ať se pak nediví,když jsem na něj pak hnusná a že je jak malé děcko. On je dost citlivej a už jen kvůli tomuhle bylo vidět, že se mu chce brečet. Nevím co s tím. On s tím nepřestane a já mu prostě nedokážu v klidu odpovídat donekonečna. Máte s tím někdo zkušenost? A jak byste to řešili ?
24 letý kluk? Na co se tě ptá proč?
@Moreno píše:
Zdravím. Mám ten stejný problém s otázkami „a proč“,jenže problém je v tom, že se mě takto ptá 24letý kluk a mě to doslova vytáčí. Nemám trpělivost na to,abych mu furt všechno vysvětlovala a když jsem mu už řekla,že se mě na to prostě ptát nebude, tak mi řekl, že mu nebudu říkat co má dělat, tak jsem mu řekla, že ať se pak nediví,když jsem na něj pak hnusná a že je jak malé děcko. On je dost citlivej a už jen kvůli tomuhle bylo vidět, že se mu chce brečet. Nevím co s tím. On s tím nepřestane a já mu prostě nedokážu v klidu odpovídat donekonečna. Máte s tím někdo zkušenost? A jak byste to řešili ?
Taky záleží na to, na co se ptá
Zkus nějakou takovou situaci nahodit.
Něco mne napadá, ale abych neřešila něco, co by mohlo být úplně mimo mísu. Třeba jestli dostal povel, že si má uklidit pokoj, a on reagoval "proč? a maminka mu vysvětluje, proč si má udržovat pořádek a jak proč a … ničí ji, že mu to furt vysvětluje a on nechápe a neuklízí … a kluk reaguje, že mu nebude nikdo říkat, co má dělat …. To už je jaksi o něčem jiném, že.
@Moreno píše:
Ploč se mě ptá můj syn stále dokola. Ale dospělý chlap po třetim proč by mě asi taky vytočil. Odpovědéla bych pro slepičí kvoč a kdyby ho to rozbrečelo, asi bych se s ním jako potencionální partnerka scházet nechtěla, připadal by mi labilní.
Odpovídala bych mu protože strejda " gůgl " To snad nikdo nemlže myslet vážně u dospělého chlapa. Mé dítě se mě ptá a z čeho je to vyrobeno, už asi rok, neptá se proč, ale z čeho to vyrobili, ale je jí šest.
@Moreno píše:
Opravdu mluvíš o 24 letém a ne o 24 měsíčním?
@jenny.fields píše:
Opravdu mluvíš o 24 letém a ne o 24 měsíčním?
no …. to by pak samozřejmě vypadalo úplně jinak ….
Já nechci urazit. Ptá se tě na všechno a když mu neodpovíš, tak brečí. Není trochu mentálně zaostalý? Tohle si umím představit u tříletého dítěte, ale ne u dospělého chlapa.
BTW mě je taky 24 a kdybych se takhle choval, tak bych se cítil fakt špatně.
Ja myslim ze to je preklep, ze tam melo bejt jen 4lety, ale teda fakt me to rozesmalo ![]()
@terinka4444 píše:
Odpovídala bych mu protože strejda " gůgl " To snad nikdo nemlže myslet vážně u dospělého chlapa. Mé dítě se mě ptá a z čeho je to vyrobeno, už asi rok, neptá se proč, ale z čeho to vyrobili, ale je jí šest.
U nás to samé, jen syn se mě ptá na dost technické věci, třeba jak se vyrábí a z čeho jsou koleje, pneumatiky, asfalt, sklo, papír, vodní čerpadlo…a chce to přesně a detailně.
Ptal se úplně na všechno.
A ano opravdu 24-letý kluk.
Naštěstí se už nevídáme. ![]()