Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malého poštípaly blechy a vypadalo to úplně stejně. Taky ho to nesvědilo..
@valkil my je taky neměli a malej jich měl jen pár na ruce.
Ale samo to vůbec blechy bejt nemusej, jen mě to napadlo hned, jak jsem fotku viděla.
Na nestovice to nevipada to jsou puchyrky ale spis komar nebo nake dobnuti od hmizu proste, zkuste namazat.Mala mnela uplne stejne a tohle mam doma a pomaha. http://www.lekarna.cz/…hmyzem-20ml/ Snad pomuze ![]()
Neštovice mohou mít různou podobu, výsev i množství. Když @valkil píše, že se to množí napadlo mě I toto. Jinak od blech sem byla pokousaná taky a vypadalo to jináč. Ale zase.. Kdo ví co to je
Navíc u neštoviček ten puchýřek může dozrát až klidně po několika dnech. Jako dneska první pupínek zítra druhý a pozítří začnou praskat. V tu dobu je nejinfekčnější, pak přijdoou stroupky. Neštovice každého svědět nemusí ![]()
Tak snad to neštovičky nejsou. To už by po třech dnech mohl být mírně řečeno opupínkovaný
A změnili se nějak, ty pupínky? Barva, pochýřek jestli se neudělal… Nesnědl něco? Není to třeba v místech, kde neměl oděv/boty, protože tohle vypadá jak na štípance od hovada a ty když nepodrbeš, tak nesvědí…
Jen přemýšlím na hlas
Syn měl něco velice podobného 3 pupínky, nic víc, na rukách. Taky jsem myslela, že neštovice. Dr to uzavřela jako štípance. Časem to zmizelo.
Tak třeba jak rychle to přišlo, tak tak rychle to i odejde… ![]()
Myslím, že jsou to moluska-je to virové, hodně se to chytne v bazénech a roznáší se to tou tekutinou uvnitř.