Zyrtec a sluneční alergie

Anonymní
18.8.13 13:59

Zyrtec a sluneční alergie

Ahoj, JÁ BYCH POTŘEBOVALA PORADIT? trpívám na sluneční alergii, v uterý letím k moři a i když mám Daylong ochranu, přesto se obávám že se opet obsypu, mám už ted nasadit tablety zyrtec? pusobí jako pravence? nebo až kdyby pupéínky svedivé vyrasšili teprve pak si polknout? jestli mate prosím zkušenosti poradte mi dík. je to anonymně asi protože jsem seklá na pc :cert: :? snad to brzičko zprovozním :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101764
18.8.13 14:03

Zyrtec je na dlouhodobé užívání, takže nasadit předem, akorát nevím, jestli zafunguje i na sluneční alergii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.8.13 14:05

Já měla sluneční alergii, a když už jsem se osypala, tak Zyrtec mi na pálení obličeje nepomohl (nesvědilo mě to, jen pálilo). Nicméně, co mi kolegyně z práce doporučila daylong, mám pokoj. Do té doby mi všechny protisluníčkové preparáty pomáhaly jen tu první sezonu a další už ne.
Jinak jsem loni zjistila, že mě alergie na slunce přešla :dance:. měla jsem ji od roku 2000. A letos taky dobrý.
Pediatr mi minule pro prcka dával fenistil a Zytŕtec s tím, že jedno je preventivně a druhý až léčebně, ale protože je to poděs a všechno zopakuje snad 100×, místo aby to jednou napsal, tak jsem to nepobrala. Ale kdyby Ti nikdo neporadil, přečtu letáky a zkusím vyhledat rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.8.13 14:07

Tak jestli mas odzkouseno, ze ti to na slunecni alergii pomuze, tak si ho klidne vem uz ted. Sice se slunecni alergii nemam zkusenost, ale mam alergii na jine veci a leky jsem brala po cely rok. A ty 3-4 prasky navic ti neuskodi :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.8.13 14:10

@danyk : fenistil se pouziva lecebne a pusobi proti svedeni :-), nase mala ho ted bere a ma to na svedeni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65292
18.8.13 14:12

@myskalucka Fenistil má ale tlumící účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
18.8.13 14:14

@myskalucka díky, nemusím to číst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.8.13 14:16

@vokishka : to ano, ale tlumi uz alergickou reakci, kdyz nastane, zyrtec je preventivne, aby alergicka reakce nenastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
18.8.13 14:16

Klidně předem, ale počítej se zvýšenou únavou. Celkově to tlumí organismus, takže budeš asi spavá.

Jinak kdyby ti nezabíral tak ještě možno Claritine, Zyrtec, Xyzal… jediné prášky na alergii po kterých se nechce spát jsou podle mě AERIUS. Ale seženeš jen na recept. Ovšem klidně od praktika, gynekologa či očaře, to ti napíše snad každej.

Přeju pěknou dovču :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.8.13 14:23

Beru ho preventivně předem ale na noc! Jak jsem ho brala ráno, tak jsem byla jak praštěná palicí. Mně pomáhá. Používám i Daylong, nemyslím, že by mi nějak pomáhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.8.13 14:23

@Cmochy : tak ja nespala ani po xyzalu :-), ale ten je taky na predpis ( nebo byl, co jsem tehu a kojim, tak ho neberu ). A co vim, tak xyzal a aerius zabiraji na jine veci ( ja mela xyzal a mamca aerius a alergolozka mi vysvetlovala, ze je to podle diagnozy, tak nevim :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.13 14:29
@Cmochy píše:
Klidně předem, ale počítej se zvýšenou únavou. Celkově to tlumí organismus, takže budeš asi spavá.

Jinak kdyby ti nezabíral tak ještě možno Claritine, Zyrtec, Xyzal… jediné prášky na alergii po kterých se nechce spát jsou podle mě AERIUS. Ale seženeš jen na recept. Ovšem klidně od praktika, gynekologa či očaře, to ti napíše snad každej.

Přeju pěknou dovču :kytka:

AERIUS mám také, kdysi jsem ho dostala od lékaře na cosi svedivého :think: a není prošlý…snad něco zabere. holky dekuju

• Citovat
  • Upravit
27281
18.8.13 14:37
@myskalucka píše:
@Cmochy : tak ja nespala ani po xyzalu :-), ale ten je taky na predpis ( nebo byl, co jsem tehu a kojim, tak ho neberu ). A co vim, tak xyzal a aerius zabiraji na jine veci ( ja mela xyzal a mamca aerius a alergolozka mi vysvetlovala, ze je to podle diagnozy, tak nevim :think: )

Čoveče je to možný, já jsem jen spotřebitel, nikoli lékař :mrgreen:
Alergii mám už od malinkata a brala jsem na ní snad úplně všechno. Začalo to Dithiadenem, šlo to přes všechny léky co jsem tady vypsala.

Vždycky mi nějakej ten lék zabíral 3-4 roky a pak už jsem na něj asi začala bejt imunní a musela jsem ho vyměnit za jiný… :roll:
Teď mám třetí rok Aerius a jsem zatím nejspokojenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
18.8.13 14:46

@Cmochy : jo dithiadem, to byl taky verny spolecnik v detstvi, ja ho mela na ruzny stipance ( vcela, vosa, komar - i po nem se mi udelalo desny kolo ) a pak xyzal, s nim jsem se kamaradila3 roky, nez jsme chteli mimco, to jsem ho musela vysadit, ale dr. mi dala zyrtec, kdyby to neslo vydrzet, ale zatim jsem vydrzela, i kdyz letos trpim :-(. A ty jsi mela aerius i v tehu? Kamaradka ho musela vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
18.8.13 15:23
@myskalucka píše:
@Cmochy : jo dithiadem, to byl taky verny spolecnik v detstvi, ja ho mela na ruzny stipance ( vcela, vosa, komar - i po nem se mi udelalo desny kolo ) a pak xyzal, s nim jsem se kamaradila3 roky, nez jsme chteli mimco, to jsem ho musela vysadit, ale dr. mi dala zyrtec, kdyby to neslo vydrzet, ale zatim jsem vydrzela, i kdyz letos trpim :-(. A ty jsi mela aerius i v tehu? Kamaradka ho musela vysadit.

Nene, NAŠTĚSTÍ sem byla těhotná přesně mimo alergickou sezónu! :mrgreen: Fakt jsem měla kliku… :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek