Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky asi už to tu někdo řešil ale asi mě trefí šlak!! má dcera 3 a půl, si do tedka říkala, když chtěla jít čůrat nebo kakat, ale už je to asi měsíc co se skoro vždycky pokadí, nebo spíš udělá bobek do kalhotek. Každý den to samé.. vždycky se někde zašije a už tlačí!! Nikdy to nedělala, vždycky se jí ptáme: chceš jít kakat? a ona néé a za chvilinku už to tam má..dneska se taky přikrčila v rožku, tak jsem jí zavedla na záchod a ona že nechce a za minutu už stála nejen s bobkem ale i počůraná v rohu kuchyně!! Je jí to absolutně jedno..dneska už dostala i na zadek ale stejně jí to bylo fuk. Zkoušeli jsme všechno, že nepojede na slíbený výlet, sebrali jsme jí zamilovanou hračku, ani pochvaly za vzorné vykakání na záchodku nepomohli
máte některá zkušenost??
Vymyvanie mozgu
Bobecek patri do zachodu, vodicka patri do zachodu, bobecek je bakany, vodicka je bakana… a po „nehode“ okamzite sprchovat.
Jo, a pred spanim to este bola mantra - tatinek kaka do zachodu, maminka kaka do zachodu, babicky kakaju do zachodu, deduskovia kakaju do zachodu, teta Maja, stryko Mirek…
A chodí Vaše děcka do školky? Dělají to tam taky? Nebo když jste dlouho venku…na návštěvě…??? Nebyl nějaký problém ve školce se záchody? Třeba se jim „někdo“ na záchodě posmíval a pod…děcka jsou dost citlivý na tohle…některý přímo nesnáší, aby s nimi na WC někdo byl…jiný zase vyžadují učitelku u sebe po celou dobu… ![]()
@Bábi Zlopočasná
ted se tomu smeju, ale uz vidim ze i me bude jednou ouvej, tak dekuji za radu ![]()
Připadá mi že to dělá naschvál, už dostala párkrát na zadek, i když chvilku pláče za minutu je jí to jedno…včera se s tím dokonce chlubila
taky jsme 100× vyjmenovávaly-maminka kaká na záchodku, tatínek kaká na záchodku blabla…nic sprcha po každé nehodě, i trochu studenší voda ale nic..naopak voda se jí spíš líbí
Malá půjde do školky až příští rok..venku to taky neděla jen doma
@M M píše:
Připadá mi že to dělá naschvál, už dostala párkrát na zadek, i když chvilku pláče za minutu je jí to jedno…včera se s tím dokonce chlubilataky jsme 100× vyjmenovávaly-maminka kaká na záchodku, tatínek kaká na záchodku blabla…nic sprcha po každé nehodě, i trochu studenší voda ale nic..naopak voda se jí spíš líbí
Mame to stejne…omylat muzu vse porad dokola a nic se nemeni, zavola tedy, ale nekdy se zasiva, tedy nejcasteji se zasiva…nasim problemem je i zacpa castecne..a pak uz je to asi strach…nevim je to des…
To naše se na záchodě vyloženě bavila..seděla tam někdy i půl hodiny a nechtěla ven, zpívala si tam nesmysly, hrála si ze záchodovým papírem-jakože ho celý vymotala a tak…nikdy jsme jí nic neříkaly, spíš jsme se tomu smály, když se tam tak bavila a najednou toto..zácpu také nemá že by se bála jít kadit..snad je to nějaké období jenom, ale je to děs!!
Jak rikam my uz to mame vice nez dva roky toto..a nemeni se nic.At delam co delam ![]()
@M M A nedošlo k nějaké změně v rodině, sourozenec nebo tak? Nejspíš se snaží na sebe upoutat pozornost a tohle je evidentně způsob, který funguje
Já osobně bych to asi nekomentovala. Prostě bych bez řečí umyla, převlíkla a doufala, že jí to brzo přejde. Jinak bych zjistila, jestli jí to třeba nějak nebolí neo jestli se jí při kakání něco nestalo - nevystrašilo… Prostě nevím, stát se může fakt lecos. Takovýhle prťátka jsou přecitlivělí a co my víme, co se jim hodní hlavou. Taky jí fakt nějaký dobrák mohl něco říct. Občas stačí nějaká vhodná poznámka babiček nebo kamarádek a je vymalováno. Víc mě nenapadá
![]()
Moja od septembra chodi do baletnej predpripravky. Veeeelmi ucinna motivacia. Nepustia ta na balet so svieckou pod nosom, vycuraj sa, pocurana nemozes na balet. Najnovsie uz zabera aj prestan plakat, uplakana nemozes byt baletka.
Nam nezabira nic…malokdy se uz uplne pokaka…spis ma ke kakakni spatny vztah jako neco neprijemneho, nechce to resit, nekdy sedi na zachode i tri hodiny, tedy na velkem nocniku anic..musim pouzit detske cipky, ale ani to nevzdy zabira…
Jediná změna ke které v rodině přišlo je takové že čekáme druhé mimi..malá to ví, říkáme jí to aby byla připravená, ale k tomu bych se také nepřikáněla, říkala že je ráda že bude mít brášku který bude mít spoustu autíček a že si budou hrát…co já vím