Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zde celá diskuze
http://www.mimibazar.cz/diskuse.php?…
Na doručení má pošta 30 dní.Pokud jde o obchodní balíky atd.. mohu pak vymáhat samozřejmě cenu ztraceného balíku a když dorazí dřív než za 30 dní ale za víc než 2 dny tak je možno vymáhat rozdíl mezi obyč balíkem a rychlím balíkem.Všechny reklamace při ztrátě se dají řešit ale až za 30 dní.Bohužel já jako obchodník na tom pak tratím proto že bych se nedivila kdybych dostala špatné hodnocení + by maminka chtěla vrátit peníze což jsem jí teda hned napsala že to není problém.
Držím všem palce at svoje balíčky dostanou do vánoc.
Já mám tedy balík pojištěn na větší hodnotu,ale stejnak jsem zklamaná že někomu zkazim vánoce ![]()
Příspěvek upraven 22.12.09 v 23:05
hele, reklamaci o tom, že balík nedošel, můžeš podat klidně druhý den od odeslání, dělám na poště a v životě jsem neslyšela, že na doručení balíku je 30 dní, je to prostě kravina!!! Pošta tu reklamaci musí přijmout, právě třeba i ten druhý den po odeslání
Ja teda musim rict, ze s ppl to zas az tak drahe neni.
pokud prodejce ma vyhodnou smlouvu, tak si muze dovolit stanovit pevnou cenu za prepravu, tak maji vetsinou uvedenou pevnou cenu za postu a za ppl, na velikosti nezalezi a to se pak lisi cena treba o 20,– , coz mi teda prijde uplne v poradku.
Treba za 3kg balik s dobirkou ted platim na poste uz kolem 100,–, to je fakt dost.
A to nesmim opominout, ze posta ma spoustu nesmyslnych pozadavku o prevazani provazkem, pravouhlosti baliku, jinak tucny priplatek a jine lahudky, s ppl se to jen omota folii, lipne se tam nalepka, zadne dalsi podaci listky (jen teda se vypisuji dobirky), vsechno je logicke a rychle.
Byla jsem na poště kde jsem posílala.|Prostě řekly že reklamovat mohu až za 30 dní od odeslání.Okopírovala jsem lísteček a přeposlala pení která na balíček čeká a tý jen řekly že určitě dorazí že je na cestě.
Určitě bych jsi to nevymejšlela když už kvuli tomu týden nespim
.Psala jsem i na MMb a tam mají všichni stejnou zkušenost,příště pujdu hold podat k Vám na poštu ![]()
A posta ma ze zakona jako kazdy jiny 30 dnu NA vyrizeni reklamace, ne, ze se reklamaci zacnou zabyvat az za 30 dnu. Nebo ze balik ma 30 dnu na doruceni, to je nesmysl.
bulina píše:
hele, reklamaci o tom, že balík nedošel, můžeš podat klidně druhý den od odeslání, dělám na poště a v životě jsem neslyšela, že na doručení balíku je 30 dní, je to prostě kravina!!! Pošta tu reklamaci musí přijmout, právě třeba i ten druhý den po odeslání
Zvláštní je že na MMb vichni dopadly stejně
.
ježiš, ale je rozdíl mezi reklamací a doručení balíku, ale jsou už celkem dlouho nový pravidla a tam je, že reklamaci můžeš podat kdykoli, nenech se na poště odbýt, prostě trvej na sepsání reklamačky. Vedoucí nebo ten, kdo má na starosti reklamace, to s tebou sepsat musí, opravdu.
Preci reklamovat se muze uz ve chvili, kdy se stalo pochybeni, pokud maji na cenny balik 5 pracovnich dnu, tak pak reklamuju.
Se nekomu nechce makat a doufa, ze se balik nekde vynori a obejde se to bez papirovani ![]()
čičinka jj, jsou i nový pravidla, co se týče vázání balíků a tak, takže jsme občas klientům i říkali, ať balík radi pošlou třeba právě PPL. Kolikrát ty ceny z balíky byly fakt neskutečný
Mě paní (jsem tam asi oblíbená když nosim balíky na pul hodiny
) hned řekla že jsou vánoce a že balík do vánoc dorazí a at přijdu až za 30 dní
a at se paní která na balík čeká zeptá u nich na poště,ale nejsem debil,snad na sledováí zásilek vidím že ani není v jejich městě
ale stejnak paní chodí denně na poštu
ale tet jsem mrkla a prý je balíček už v její vesnici,tak že by snad zítra dorazil se mi ani nechce věřit ![]()
čičinka to bys koukala, kolik klientů chodilo na poštu už druhej den po odeslání balíčku a sepisovali reklamaci. Jsem ráda, že teď před vánocema jsem doma, protože bych se tam asi zbláznila. I když já osobně bych radši připlatila alespoň těch 12Kč aspoň za pilnej balík, je do dvou dnů a doručuje ho pošta i v sobotu
kamča věř mi, že na poště oblíbená jsi, jestli máš balíky na půl hodiny, tak to jde poště pěkně do plnění plánu a naše vedoucí by ti za takový balíky urvala ruce ![]()
Kamco, chces rict, ze rychly posel (krepky duchodce na osliku) dorazil do jejich vesnice a privezl balicek?
![]()
Ta sluzba Trace a track je dobra, ale kdyz je tam tyden napsano, ze se neco preprevuje, tak jim to neverim, nekde to lezi a nekdo neodpipnul nejaky carovy kod.
Jo a vzpomnela jsem si, byla jsem svedkem reklamace, pani byla taky prodejce a kdyz odesla, tak se hned volalo na prislusnou postu a husky susky zjistovalo co a jak, ji predtim odkazali, aby jeste pockala, jestli se to nekde neobjevi.
Tak to me maji na poste asi taky radi, kdyz tam vdycky prijdu s Matesem v satku a kocar plny balicku ![]()