Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi si potrebuju jen postezovat…
Koupila jsem neco na MMB, nove, mel to byt darek k Vanocum. Zaplaceni bez problemu, balicek poslan jako cenny v utery 15.12. Od te doby cekam a marne klikam na sledovani zasilek na strankach ceske posty… uz se 7 dni prepravuje kdovikam… Odesilatelka uz na postu volala a bylo ji receno, ze na doruceni cenneho baliku maji 5-7 dni, coz bylo dnes a samozrejme nic…ja na postu volam bez uspechu, proste to neberou… jen by me zajimalo, co muzu v takovem pripade delat… asi nic, ze? Zrejme neexistuje zpusob, jak zjistit, kde ma zasilka bloudi.. Podotykam, ze jiny balik poslany v sobotu, dosel v utery, bez problemu…Uprimne nechapu, na co ma ceska posta sluzbu sledovani zasilek, kdyz se stejne jen dozvim, ze je zasilka prepravovana, kde je zrovna ted, proste nezjistim…
Jak vam ted chodi baliky? Mne vsechno ostatni doslo bez problemu, prestoze toho ted maji hodne, tak myslim, ze to bud nekde zabloudilo, nebo se to proste ztratilo…
Ahoj ![]()
držím palce aby balíček dorazil, fakt.
Na druhou stranu se musím trochu pošťaček zastat. Tchýňka na poště dělala, tak vím, jak vypadala před Vánoci a Velikonocemi. Tady udělal někdo chybu, snad ti to zítra doručí.
L.
Ahoj.
Jojo, to znám.. My jsme si objednali svatební oznámení a takové ty lístečky srdečně vás zveme ke svatebnímu stolu a přišli jen ta oznámení. No měla jsem vztek!! Ale pravda, nic nevzmůžeš jen objednat a zaplatit znovu.. I kdyby se člověk vzteknul, tak nic nevzmůže..
Držím palce, aby ti to ještě nějak dopadlo .
![]()
Jojo, pošta, to je jako s Českýma drahama (čekáš dlouho .. času dost). Nechala jsem si posílat balík z Ameriky, v Čechách byl za pár dnů, ale ČP trvalo 12!!! dní, než mi zásilku doručili.
Dále mi známá posílala balík z Teplic a v ten samý den jsem si objednávala kosmetiku z Asie (Bankog) a hádejte co jsem měla doma dřív? ![]()
take drzim palce aby balicek dorazil a mam stejne zkusenosti ale nastesti ne ted pred Vanoci.
Jeden balicek poslen v pondeli do Prahy a dosel az za 10dni,druhy poslan do Chebu ve stredu a dorazil hned v patek.
Ukazovali minuly tyden ve zpravach kolik baliku je na poste,je jasne ze toho maji hodne takze se jich take zastavam ale taky uz to trva celkem dlouho,tak preji at ti to doruci
Tak já mám také jednu nemilou zkušenost s poštou už je to ale dýl,posílala jsem paní kočárek,takovou práci jsme si s přítelem daly abychom ho zabalily tak , aby to trochu vypadalo a bylo to skladné,zaplatily docela velkou částku za poštovné ,tak jsem si pečlivě kočárek hlídala a sledovala,3 týdny mi to psalo že se zásilka přepravuje,no a asi po 14 dnech u nás zvonil pošťák že má pro mě dost velký balík,no hned mě došlo, že to je kočárek,ta paní které jsem kočárek posílala,to jednošude vzdala,jen mi poslala mail,že jsem nespolehlivá a neschopná a že si pro kočárek ani na poštu nešla,že mi ho vrací
Nebylo to však mojí vinou,a jen podotýkám,že se to stalo v červnu,takže se ani na poště nemohli vymluvit na vánoce a šrumec kolem vánoc.
Ja teda musim rict, ze posta se sice snazi, ale obcas je to moloch. Vis jakou mas dorucovaci postu? Protoze balicek je sice pak ulozen na „tve poste“, ale na prvni rozvazku byva odvazen odjinud. Me treba baliky na Prahu 4 vozi z Prahy 11 z nejake jejich ustredni posty.
O poste jsem slysela, ze ted krute nestiha, dokonce pry prestali brat ems baliky, protoze nemohou zarucit, ze to do druheho dne dojde.
Jinak pred vanoci je mnohem lepsi ppl, sice toho maji taky hromadu, ale u nich to znamena, ze nedostanes balik hned druhy den, ale az den nasledujici. A to byl manzel vcera na depu odvezt baliky a pry maji baliky az po strop a nekdo tam pry i prespava, pac se jim nevyplati jit domu…
Tak já 13.12 poslala balík s doručením do 24 hodin.Ještě dnes se přepravuje k poště
.Samozřejmě jsi maminka objednala spoustu hraček k vánocum a obávám se že nedorazí.Chce se mi až brečet jak jsem někomu zkazila vánoce
![]()
Na poště řekly že maj na to 30 dní a dřív se s tím nikdo zatěžovat nebude ![]()
A k tomu zastávání.. tak já jsi myslím že když zaplatím nehorázné peníze za příplatky za rychlé doručení tak by pošta měla prostě svuj závazek splnit.Já kdybych něco v práci neudělala v čas tak to takly nikoho nezajímá
.Hlavně že pořád zdražujou,hesla dnes podáte zítra dodáme atd.. jsou spíše k smíchu ![]()
Jojo, Česká pošta a balíky, někdy mě to pěkně štve. Balíky opravdu rozváží z centrály a až když je adresát nezastižen, tak to putuje na příslušnou poštu. Nicméně u nás jsme nezastiženi až tak v 90%, ačkoliv jsme doma
Oni se ani neobtěžují zazvonit na zvonek, max. hodí papír do schránky - často ani to ne. Já si nechala posílat balík minulý týden, paní mi volala, že to pošlou v úterý jako obchodní balík, takže to do druhého dne musí být doručeno. Balík opravdu odešel v úterý a ve středu byl na poště, nicméně se nikdo neobtěžoval mi to nějak sdělit
Na poštu jsem se nebyla schopná dovolat. Oznámení přišlo do schránky až v pátek (zjistila jsem to až odpoledne) a v pondělí hned první upomínka
To v neděli v noci jsem něco objednávala na netu, v pondělí to expedovali PPLce a dnes mi volal chlapík, že stojí před naším domem
… no jo, nezavolal však dopředu a já byla pryč, tak jsme se domluvili na zítra
PPL mě nikdy nezklamala, když to jde, nechávám si posílat přes ně.
Držím palce, ať balíček přijde.
Příspěvek upraven 22.12.09 v 23:21
Kamča.dalmatinka píše:
A k tomu zastávání.. tak já jsi myslím že když zaplatím nehorázné peníze za příplatky za rychlé doručení tak by pošta měla prostě svuj závazek splnit.Já kdybych něco v práci neudělala v čas tak to takly nikoho nezajímá.Hlavně že pořád zdražujou,hesla dnes podáte zítra dodáme atd.. jsou spíše k smíchu
Kamčo, já si u toho jejich sloganu říkám, že je to spíš … „dnes podáte, my možná někdy dodáme“
![]()
Pokud si zaplatíš obchodní balík do 24 hod. doručení, služba se nesplní, máš nárok na vrácení rozdílu ceny mezi normálním balíkem a obchodním balíkem. Prostě nikdo neni bez chyb a myslim, že nehorázný prachy se platí u jiných společností, jako je PPL atd. Objednala jsem si sušák a za poštovný jsem zaplatila skoro jako za sušák
, byl doručen službou PPL. Bohužel tento konkrétní jsem jinak než na internetu nesehnala. Tak držim palce, ať balíček dorazí.Jo a to mě ještě volali v 7 ráno ![]()
ahoj, to je mi líto, že balík se někde toulá, mně zase jde balíček z Prahy přes službu DHL už 14 dní, je to pitomá flashka a myslím, že do vánoc jí doma mít nebudu. Jo a jak tady někdo psal, že na poště řekli, že na to maj 30 dnů, tak tomu moc nevěřim, sorry, to je podle mě blbost, dost velká
Bohužel na náký reklamace mohu myslet opravdu až za měsíc.Myslím že s PPL by mi to ani tak draze nevyšlo.Balík 3 mašinky,jeden vjezd do lomu a jeden jeřáb-dřevo orig. Tomáš a poštovné 120kč a za stejnou cenu jsem posílala s PPL autosedačku která byla 5× větší.Zase musim uznat že jsem za měsíc prosinec poslala přez 150 balíku a ztratil se jen jeden,ale stejnak to zamrzí když na to někdo spoléhá ![]()
jo, tak na reklamaci mají 30 dní, to je pravda, ale to z toho příspěvku nebylo jasný, že jde o reklamačku. Jinak na cenný balík mají 5 dní, teď před vánocema snad říkaj až 10 dní. S PPL mám dobrý zkušenosti, ale to v tom krámku nenabízeli, jenom tu DHL, ale to jsem fakt udělala chybu, příště si pro to zboží asi dojedu osobně ![]()