A zase ta tchýně... ;-(

Anonymní
25.9.10 16:53

A zase ta tchyne..;-(

Ahoj,predem se omlouvam za anonym,ale nemuzu jinak.
Dneska jsem byla zase u tchyne, ano,to otrepane tema,tchyne, mame 10ti mesicni holcicku,a porad kazdou navstevu,kdyz dava na stul buchty a kolace(musim uznat,ona je fakt pekarka vyborna),tak kouka na nasi malou,jak kroupe krupky,nebo suchy rohlik, ze je chudak,proc ji nedam uz tu buchtu,nebo bobika, atd…tak ja ji pokazde rikam,ze je jeste brzo, ze ji rohlik chutna a chudak neni…jenze me uz ted dochazi nervy,a uz nevim,jak ji to jinak vysvetlit.v zadnem pripade ji tam zatim malou nenechavam samotnou,protoze to by ji narvala buh vi co,aby dohnala,co ja,maminka,ji odpiram.
nemate nekdo nejakou zazracnou radu,jak se s tim mam vyporadat,kdyz proste muj nazor ji vubec nebere? jako ze uz na to nemam reagovat??budu rada za kazdou odpoved.dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
25.9.10 17:09

Ahoj,mě tohle dělá moje máma,taky má šílený nápady.V 5-ti měsících chtěla malýmu dávat solenej špenát se smetanou,v létě ho chtěla dát do studenýho špinavýho bazénu,v prosinci ho chtěla vyndavat venku z fusaku :pocitac: :cert: Bojím se,že něco takovýho provede,když ho vozí,to bych jí ho pak ani neukázala.Nevím,co na to,když jí říkám,že se to nesmí,tak mi na to řekne,že mu to vadit nebude.Asi si nenech do ničeho mluvit,a dělej si podle sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.9.10 17:18

buď v klidu mě tchýně vozí kravský mlíko,ať ho dávám malýmu ( necelý 3 týdny) když nemůžu kojit :roll: :roll: taky asi bue vozit pod kontrolou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
25.9.10 17:30

S tím bohužel nic nenaděláš.Musíš dokola odmítat a odmítat a ona se bude ptát a bude a bude.Jak kolovrátek.
To je jak u nás, nedávno jsme opalovali a natírali okna, pár jich zbylo, ale nebylo kdy je dodělat, tak jsem řekla, že to doděláme až po porodu.No a návštěvy u tchýně vypadali asi takhle :
Ona: " Tak my teda přijedem a pomůžeme vám opálit ta okna."
Já: " Ne, nic se opalovat do porodu nebude, není čas."
3 dny na to:
" Doděláme teda ty okna??" " NE, do porodu se to dělat nebude, nestíhám."
3 dny na to:
" Neměli bychom přeci jen opálit ta okna" " Kristova noho, nebudem!!!"
No ptá se stále :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.9.10 17:56
xangel87 píše:
S tím bohužel nic nenaděláš.Musíš dokola odmítat a odmítat a ona se bude ptát a bude a bude.Jak kolovrátek.
To je jak u nás, nedávno jsme opalovali a natírali okna, pár jich zbylo, ale nebylo kdy je dodělat, tak jsem řekla, že to doděláme až po porodu.No a návštěvy u tchýně vypadali asi takhle :
3 dny na to:
3 dny na to:
No ptá se stále :mrgreen:
xangel87 píše:
3 dny na to:
3 dny na to:
xangel87 píše:
3 dny na to:
3 dny na to:

moje matka se celý šestinedělí neukázala,bydlí daleko-10 min. chůze-a pak přišla,a povídá:máš v rohu prach :cert: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.9.10 17:56

Bože,omlouvám se za tapetu 8-o :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
25.9.10 18:02
momi33 píše:moje matka se celý šestinedělí neukázala,bydlí daleko-10 min. chůze-a pak přišla,a povídá:máš v rohu prach :cert: :pocitac: :pocitac:

Mno, upřímně, co bych za to u tchýně dala :roll: Ale u mámy mě to překvapuje, to chápu tvé rozčílení, kord u čerstvé matky, které by se nějaká ta pomoc šikla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
25.9.10 18:11

Bohužel nezbývá nic jinýho,než omílat pořád dokola,že to ještě nemůže.A hlavně pevný nervy,abys jí neuškrtila,i když je mi jasný,že to člověk vidí až rudě :cert: Já mám sice moc hodnou tchyni,ale občas mě taky tak vytočí,že šílím.Třeba teď měla období, kdy se mě pořád ptala:„A on ještě nesedí?To je někajaký DIVNÝ!“ A když jí vysvětlím,že sám sedět má až od 9.měsíce,že teď sedí s oporou a že to vůbec není dobrý uspěchávat,protože to není dobrý na páteř,tak stejně na mě kouká,že to je přeci nějaký DIVNÝ.Rostu z toho,ale co můžu dělat,jsou to manžela rodiče a prcka babička a navíc nám taky pomáhají…Nemůžu se s nima rozhádat,ale chce to hodně se držet.Je to holt zkouška nervů :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
25.9.10 18:35
Anonymní píše:
Dneska jsem byla zase u tchyne, ano,to otrepane tema,tchyne, mame 10ti mesicni holcicku,a porad kazdou navstevu,kdyz dava na stul buchty a kolace(musim uznat,ona je fakt pekarka vyborna),tak kouka na nasi malou,jak kroupe krupky,nebo suchy rohlik, ze je chudak,proc ji nedam uz tu buchtu,nebo bobika, atd…tak ja ji pokazde rikam,ze je jeste brzo, ze ji rohlik chutna a chudak neni…jenze me uz ted dochazi nervy,a uz nevim,jak ji to jinak vysvetlit.v zadnem pripade ji tam zatim malou nenechavam samotnou,protoze to by ji narvala buh vi co,aby dohnala,co ja,maminka,ji odpiram.
nemate nekdo nejakou zazracnou radu,jak se s tim mam vyporadat,kdyz proste muj nazor ji vubec nebere? jako ze uz na to nemam reagovat??budu rada za kazdou odpoved.dekuji

Asi ti moc nepomůžu, Ale podle mě by si sní měl otom promluvit její syn. KDyž na tebe nedá tak by jí toměl vysvětlit on třeba dá pak pokoj. A nebo ti nezbývá holt nic jiného když ona to od tebe prostě nechápe, že tam malou samotnou samozřejmě nechávat nebudeš dokud holt tu buchtu nebude moct jíst. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.10 18:52

Chce se mi křičet uteč dokud je čas :lol: promiň.

Jako bych četla o mé bývalé tchýni.

Kupovala mi umělé mléko, přestože jsem kojila - chtěla krmit.
když jsem byla s dítětem v nemocnici, přijela, uklidila celý byt a přeházela mi věci ve skříních a kuchyni.
Nachápala že ještě nesedí, proč nedávám jíst to a tamto a já vysvětlovala a vysvě+tlovala a manžel mlčel a mlčel..

Exmanžel se za mě nikdy nepostavil. V tom je hodně, takže ať jí to opravdu řekne její syn. Ať Ty máš oporu a jistotu..

Jak to teď tak čtu, možná fakt dobře že jsme už sami..

Sržím palce a drž se. A pevně trvej na svém..Žádné pochybnosti.

Inko K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.10 18:58
Anonymní píše:

Buchty nemůže a jí křupky. To mi hlava nebere. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1751
25.9.10 19:08
Anonymní píše:
Anonymní píše:
Buchty nemůže a jí křupky. To mi hlava nebere. :zed:

Anonymní :-D , zakladatelka nejspší myslela křupky ze zdravý výživy, pochybuju, že myslela ty solený arašídový. :wink: 8-)

Jinak rada neexistuje, prostě si stůj za svým a dokola vysvětluj… Moje máma měla taky občas skvělá nápady, ale od toho tam jsem já, abych včas zasáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
25.9.10 19:08

Moje tchýně sice zkouší jiné věci, ale zkouší. Proženu to vždycky přes manžela, neb ten naštěstí není slepý a už vůbec ne mamánek a ten jí vždy usměrní. Stejně tak já usměrňuju mojí mámu, když něco na manžela zkouší. Tak co to vyzkoušet takto?
Jenom nezapomeň, že povolíš jednou a má tě na háku, tak bacha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
25.9.10 19:48

ahoj u nas je to hodne podobne… ja mam bezlepkovu dietu, moja mama ju bude mat pravdepodobne tiez (caka ju vysetrenie) takze mala nesmie byt ani nahodou kontaktovana s lepkom .. to riziko ze to ma tiez je fakt vysoke.. kym sa to nevedelo, bolo to ok ,… chodila malu navstevovat.. ked nam o tom ze musi drzat prisnu bezlepkovu dietu (kontrolovat balzamy na pery, lieky, nesmu sa pouzit rovnake nadoby na jedla s lepkom a bez lepku lebo ostanu „kontaminovane“) tak sa vsetko zmenilo.. prisla s make upom a upozornili sme ju s manzelom ze je v nom lepok a malej to moze vazne uskodit .. urazila sa a dala mi ju do ruk a odisla.. niekolko krat sa to zopakovalo .. potom ju mala na rukach, mala zacala plakat a nevedela ju hned utisit a rozveselit tak s nou zatriasla.. to uz mna klepalo strachom a upozornila som ju ze malej moze vazne ublizit .. nasrala sa na mna a zacala ma urazat aka som tlsta a tak podobne :-( ale nastastie manzel sa postavil za mna a malu.. tchyne byva v panelaku vedla nas.. malu pozriet nepride..
takze ti moc drzim palce aby sa to u vas spravilo .. u nas to vypada ze mala nebude mat babicku :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.9.10 20:42

Tak důležité je to, zda o tom jen mluví, nebo to do malé rve..
Tak pokud se dá odbýt tvým názorem a jen papouškuje, tak se to snad dá vydržet.
Pokud jí to rve a snaží se to i přes tvůj odpor do ní nějakým kouzlem dostat, tak bych jí už nenavštívila, dokud jí to nedocvakne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová