Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj píši spíš jen abych se vypovídala žadna rada na to není.Mate někdo tak ochotnou mamu jak ja?Vy že mam kluky nemocny tudiš se asi nikam nedostanu,a že by mi třeby zavolala jestli něco potřebuji to neeee.A když jsem jí napsala aby mi koupila chleba,jsem si myslela že mi ho taky donese.Ted jsem ji volala jestli ten chleba ještě dnes budu mít,tak mi na to odpověděla že ho mam u ní at si dojdu,nebo pošlu chlapa
Tak asi bych měla nechat kluky sama doma a běžet za ní
![]()
to je dobrý
promiň ..... to by mě teda taky nas...... ![]()
to ta moje mi volala,že koupila synovi dárek k narozkám ať si pro něj přijedem a že se projdem po městě a zas můžem jet ( jako ,že nám u ní ani kafe neuvaří)
co naděláš (jo a dárek to jen proto aby příbuzný věděli jaká je super babička)
Ahoj,to moje máma řekla,že malýmu k narozeninám nic kupovat nebude,že mu pošle peníze na účet.Teprve když brácha naznačil,že je to blbý,tak mu koupili skládací kostky,které už má
Celý šestinedělí se nezeptala,jestli něco nepotřebuju,vozit začala až tak po 2 měsících.Kyž vozila,tak věčně někde pokrafávala,a malej se vracel nevyspalej.Pokaždý se hrozně diví,co má malej novýho(většinou to už má několik měsíců),v malýho 10-ti měsících se rozplývala nad tím,jak se pěkně přetáčí na břicho
Při nakupování výbavičky prohlašovala,že je to zbytečný,že z toho vyroste,žádné nadšení
Poslední perlička je ta,že jsem chtěla na dopoledne hlídat,abych mohla na aquaaerobik,a zároveň se rozjezdila v autě-max. na 2 hodiny,nemusela by krmit ani přebalovat,a tvářila se nějak dotčeně.Na poznámku,že moje tchýně hlídá syna švagrové od 5:30 do 17h se vším všudy odpověděla,že je mladší(o 2 roky)a zdravější(byla na operaci rukou).Máma bydlí ode mě cca 10 min. chůze,je v důchodu,a malej je první,a asi na dlouho poslední vnuk.
Tak to meje mama nehlída vubec vždy když jsme ji poprosili abychom si mohli někam zajit tak řekla že bud se ji nechce,nebo že nema čas a je strašně unavana.Dom si bere jen toho staršiho a to jen na noc a to mi je k ničemu když mam ještě jednoho že
kočar nevozila ani jednou pač na to samozřejmě nema nikdy čas
A to bych se tady mohla rozepisovat jak do romanu ![]()
to já bych se ani netroufla zeptat
nejstaršího viděla jeho první rok života 3×
no a to bylo první vnouče takže si ho náležitě užívala
na ty další už tolik času nemá
![]()
Tak to nepochopim.Mám skvělou maminku.Sice malého nehlídá proto že to nepotřebuji ale kdybych potřebovala tak ohlídá a pro nás udělá první poslední ![]()
Já se přidávám ke Kamče, moje mamča ještě pracuje, ale kdykoli potřebuju - pohlídá, vyloženě si to užívá…a to má 4 děti, z toho ségra a brácha chodí ještě pěkně do školy, takže by toho zaslouženě mohla mít plný zuby
![]()
Ahoj maminy,
tak koukám, že bouřka a hromy a blesky mezi mnou a mou mamkou je to stejně hrozný. Čekám jejího prvního vnoučka a ona se chová, jak kdyby ji to nezajímalo, kdybych nebyla její dcera a že nás nepotřebuje a jen ji otravujem, když chcem znát její názor třeba na jméno malého, výbavičku, kočárek … Jelikož … jsme na tom sami – já a mimi.
Připadám si jak nějaký parazit!
A mamka jak kdyby se vrátila do svých 20ti let, měla první dítě, manžu a spokojený život. Chápu, že chce mít svůj život, bavit se a užívat, ale neměla by zapomínat na své další děti.
Já bydlím sama a potřebuju radu a psych. podporu. Segra potřebuje akorát prachy a tahat se všude možně a finančně ji zaopatřují, platí věci na výšce a auto ji taky dali, takže je nepotřebuje – její chování vůči jejímu okolí nekomentuju ![]()
JSem se nějak rozepsala ![]()
ja mamu teda uz nemam, ale na vnoucata se moc tesila..
za to tchyne, byla u nas jednou a pry kdyz ji budeme chtit videt, tak musime prijet. sama neprijede. ze jsem tehotna, mam dve mimina a ze je manzel porad v praci, to nic…
Lukymaty no není to u nás až tak hrozné, ale i když ji mám ve stejném baráku, tak nepomůže…zato tchýňka, která bydlí 40 minut od nás, tak ta pomáhá opravdu hodně a pořád se zajímá a stará. Moje mamka vozila naposledy snad před půl rokem i víc a teď jsme po dobu rekonstrukce odstěhovaní, tak že by se stavila to ne, to je asi moc daleko
Ale pořídila si kolečkové brusle a jezdí na nich i 3 hodiny denně
No ale zase se nám třeba stará o úvěry, prostě něco za něco..a to vůbec nemluvím o svém otci…to je ještě horší
ale když už jim z nouze Honzíčka vnutím, tak se zase jakžtakž postarají, ale stejně si u toho chodí v pravidelných intervalech zakouřit ![]()
Jejda holky, to je mi lito, ze to mate takhle nestastne
Ja mam skvelou tchyni i mamku. Kdyz jsme ted se synem oba lehli a pro me bylo fakt nadmiru delat zabavu pro nej, tak jsem jen vzala mobil a za chvili dohrcela tchyne a to bydli v jinem meste. Pro vnoucata a deti cokoliv… Nedovedu si predstavit, ze by to mohlo byt jinak ![]()
A co je na tom divného? Není to spíš tím, že jsme zvyklé, že se babičky prostě starají? Ale jsou to naše děti a jsou i lidi, kteří žádné babičky a dědy nemají ![]()
No tak o tchyni ani nemluvim,tu uplně nesnašim ajsem rada že k nam nechodi tu naše děti vubec nezajimaji,když se mi narodil první syn ktery byl narozen předčasně tak se na něj dojela podívat po dvou měsícich,a to až když jsme jí zavolali jestli jí neni blby že se nedošla podívat
A po celou dobu navštěvi mluvila jen o sobě jak jí všechno bolí ![]()