A za se ty mamy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.9.10 19:47

Holky ono je to s těma tchýněma a mamina těžký. Někdy si říkám jestli je chyba v nás a nebo v nich.
Já s tchýni počítat nemůžu vůbec, protože se stáhla stranou, ex odešel za jinou – já těhu.
A cigarety u dětí nebo pach cigaret a děti – vraždila bych :pocitac:
Anonymka 1

• Citovat
  • Upravit
3356
23.9.10 19:56

Anonymko držím palečky, ať vše dobře dopadne, jsi statečná a určitě to zvládneš.
Lukymaty ráda jsem Tě zase viděla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
23.9.10 20:01

To jsem zvědava jestli jednou budu taky takova,i když si řikam že ne ale člověk nikdy neví :nevim: WAPE:Dlouho jsem přemyšlela kam tě zařadit a už vím červenec 2009,take zdravim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
23.9.10 20:09
lukymaty píše:
To jsem zvědava jestli jednou budu taky takova,i když si řikam že ne ale člověk nikdy neví :nevim: WAPE:Dlouho jsem přemyšlela kam tě zařadit a už vím červenec 2009,take zdravim :mavam:

naše mámy určitě taky říkaly , že nebudou tak hrozný jako jejich mámy :mrgreen: a moje děti už si určo taky říkají ,že nebudou takový prudiči jako já :mrgreen: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.10 20:18
lukymaty píše:
To jsem zvědava jestli jednou budu taky takova,i když si řikam že ne ale člověk nikdy neví :nevim: WAPE:Dlouho jsem přemyšlela kam tě zařadit a už vím červenec 2009,take zdravim :mavam:

Doufám, že budem lepší :palec:

wape kuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
1692
23.9.10 20:40
Ja doufam že ano děti miluji a naplnujou mě tak snad mi to vydrží i ve staři :think:
Anonymní píše:
lukymaty píše:

Doufám, že budem lepší :palec:

wape kuju :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
23.9.10 21:24

Tak moje máma je alkoholička a to hovoří za vše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.9.10 21:27

maminku i tchýni mám milující, přestože nehlídají, nevozí ani se nějak přemrštěně nevnucují..Vím, jen že kdybych opravdu potřebovala, tak se mohu spolehnou..zatím je neobtěžuji záměrně..

Ale jinak nevím co matky cítí v tomto věku..Nevím, zda musí nutně tak lpět na svým dospělých dětech ( jako za mladších let) či na svých vnoučatech..
Kdo ví, jaké mají nálady,pocity,životní priority..
Možná od nich chceme příliš.Cítíme to jako matky( které nyní žijí právě péčí o děti), ale nevíme jaké to je žít zase život bez dětí a být babičkami..
Možná se také zrovna nebudeme klepat na to, že až prijdeme ze šichty, že se ještě postaráme o batolata své dcery, aby se šla dcera uvolnit do solárka..Však jsou to její děti, ne?? :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
24.9.10 08:20

lizbeth libi se mi tve uvahy, vetsinou :lol: i tato, ale je zase fakt ze by mohly babicky pochopit ze obcas ta jejich dcera potrebuje vypnout, i treba v tom solarku.. chapu zase ze uz maji jine starosti, bolesti a strasti tak to neni az tak jednoduche, treba. ja mam mamku i tatu uzasne, ale 1200km daleko :cry: a tchyne ta pracuje a nema auto takze pokud pro ni neprijedem tak neni. ale ja jsem radsi, nak ve me nevzbuzuje duveru :lol: ja jsem se naucila v zivote jednu vec, od nikoho nic necekat, to pak je clovek jen prijemne prekvapen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.9.10 10:04

Ahoj,jsem matka a babička.Pokaždé,když si tady čtu o nezájmu matek o dcery a vnoučata,tak si říkám,že to snad ani není možný.Ještě mám v živé paměti,jak jsem prosila mámu,aby si aspoň na jeden den vzala obě děti,abych si mohla vydechnout.Máma mi nechtěla hlídat syna,bo byl dost dareba.Dceru,tu by si nastěhovala domů třeba na pořát.Vždy,když ale bylo třeba,pomohla,když jsem děkovala,tak mi říkala,že je to přece samozřejmé.
Nechci se tady nějak vynášet,ale jsem nešťastná,že mám děti a vnoučata 20km daleko.Když ale dcery i snacha zavolaly,vždy jsem přijela.Vnoučata si užívám,je to jiné,bo asi,že byl člověk mladý,tak své děti vnímal jinak.Mám 5 vnoučat,dvojčata jsou od dcery manžela a nejraději bych je tu měla všechny.O prázdninách jsme dvojčata hlídali skoro celé prázdniny.Nevnímám hlídání jako,že rodiče se chtějí zbavit dětí,ale že máme děti tady a můžeme si jich užít.Pravda jsme oba doma,já na pracáku a manžel v důchodu,ale když jsem pracovala,vzala jsem si i dovču.
Asi jsem divná,ale nechápu matky,ani tchyně,které nezajímají jejich děti a vnoučata.

• Citovat
  • Upravit
11574
24.9.10 10:06
bamba píše:
Ahoj,jsem matka a babička.Pokaždé,když si tady čtu o nezájmu matek o dcery a vnoučata,tak si říkám,že to snad ani není možný.Ještě mám v živé paměti,jak jsem prosila mámu,aby si aspoň na jeden den vzala obě děti,abych si mohla vydechnout.Máma mi nechtěla hlídat syna,bo byl dost dareba.Dceru,tu by si nastěhovala domů třeba na pořát.Vždy,když ale bylo třeba,pomohla,když jsem děkovala,tak mi říkala,že je to přece samozřejmé.
Nechci se tady nějak vynášet,ale jsem nešťastná,že mám děti a vnoučata 20km daleko.Když ale dcery i snacha zavolaly,vždy jsem přijela.Vnoučata si užívám,je to jiné,bo asi,že byl člověk mladý,tak své děti vnímal jinak.Mám 5 vnoučat,dvojčata jsou od dcery manžela a nejraději bych je tu měla všechny.O prázdninách jsme dvojčata hlídali skoro celé prázdniny.Nevnímám hlídání jako,že rodiče se chtějí zbavit dětí,ale že máme děti tady a můžeme si jich užít.Pravda jsme oba doma,já na pracáku a manžel v důchodu,ale když jsem pracovala,vzala jsem si i dovču.
Asi jsem divná,ale nechápu matky,ani tchyně,které nezajímají jejich děti a vnoučata.

:palec: presne takova je moje maminka, nejradsi by s holkama byla od rana do vecera, uvazovali i o tom se tu nastehovat ale bohuzel nejsme tak bohati :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.9.10 11:21

Moje mama taky na nas prdi. respektive ona by asi chtela teoreticky pomahat, ale je moc lina a samotnou ji to myslim stve. Takze nejdriv mela plnou hubu kecu kdybych cokoliv, ale kdyz cokoliv, tak ne. Treba pred krtinama „kdybys cokoliv“ - tak ja „jeden kolac na plech na rozdavani po obradu“ ona „ne, to je na me moc“. Nebo pri stehovani „kdybys cokoliv“ ja „je potreba, aby v byte nekdo zustal, az se vystehuje nabytek, a uklidil tam“ ona „sorry, ale abych delala uklizecku“…

Pak bylo pak konfliktu na toto tema, nasledne obdobi obhajujici se „ja nejsem jako jiny tchyne, co se cpou detem do zivota a denne za nima jezdi“ (jezdi, jen, kdyz ji nkedo vezme autem).
Tedka uz si na nic nehrajeme, ona nic nenabizi a ja se na ni nezlobim. Ale abych ji vozila dite, aby si s nim pohrala, na to taky musim rict prdim. preci jen myslim, ze jako matka s kocarem to mam v MHD tezsi, nez ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.9.10 11:31

ja si stejne jako lizbet nemyslim, ze babicka ma povinnost pecovat se mnou spolecne o deti.

me nejvic u nas vadilo, ze v teoreticke rovine vse slibeno, ale v prakticke desnej problem. myslim, ze jsme se zklamaly obe. mama sama v sobe.

obecne by ale babicka trosku s detma obcas vypomoci mela, stejne jako se od nas ocekava, ze jim budem nakupovat a vozit je k doktorum, az budou nemohouci. ne prevratit si kvuli tomu zivot naruby, ale v ramci vlastnich moznosti nepravidelne vypomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.9.10 11:33

Jeste douska : proto jsou mi cizi stiznosti nekterych mamin, ze je u nich matka ci tchyne neustale nasackovana a furt by s necim pomahala nebo kupovala. Asi to taky nemaji lehke, kdyz jsou podnikany utoky na jejich dospelost, ale ja bych si takovou babicku velmi rada na cas zapujcila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
24.9.10 12:03

na matkách mi nejvíc vadí asi to , že když se stanu matkou je to závazek na celý život. tedy i závazek,že budu babičkou..... nechtěla bych aby mi pomáhala s výchovou a aby se nechala zneužívat,ale na druhou stranu já měla krásné dětství především díky dědečkovi a babičce. A moji rodiče a tchánovci moje děti o krásné dětství ošidili..... Mým dětem budou chybět ty vzpomínky na krásné prázdniny s rozmazlující babičkou a dědou. a to mě hrozně štve.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová