A zase zoubky

47
12.12.11 18:04

a zase zoubky

Zdravím maminky,
vím, že diskuzí na téma „růst zoubků“ je tady už spousta, žádná ale tak nějak nevystihuje naši situaci. Naše malá měla totiž včera teplotu 38,8 – srazili jsme Panadolem jednou odpoledne a pak ještě i v noci. Dnes se teplota pohybuje kolem 37,7 – na noc dám asi zase Panadol. Beruška neustále něco okusuje a je celkem protivná, večer uplakaná a v noci jsme museli 3× mazat dásně Calgelem. Tvářičky má červené téměř každý večer a nevyspali jsme se už skoro 3 měsíce. Tak si říkám, že už by ty zoubky snad mohly vylézt. Jenže – nějak extra nesliní a dásničky zarudlé také nejsou. Jestli je má oteklé, to nedokážu tak dobře posoudit, v každém případě se tam ty zoubky ale dost výrazně rýsují.
Takže bych se chtěla zeptat – musí být při prořezávání zoubků dásničky vždycky nateklé a zarudlé a dětičky u toho pokaždé sliní? Jaké jsou Vaše zkušenosti?
Předem děkuji za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
12.12.11 18:19

Pokud vím, tak dcera nateklé ani rudé dásně neměla. Slintá tak nějak pořád stejně…zatím moc starostí se zoubky teda nebyly.

jestli je teplota ale kolem 37,7 tak bych panadol nedávala…tělo s tím umí bojovat samo. Stačí třeba chladnější voda na koupání…

co zkusit homepatii? Nám taky pomáhá olej na dásničky s heřmánkem, levandulí a hřebíčkem, podobný dělá nobilis (jakoubek), ale bez hřebíčku.

taky mi přijde, že jí to roste dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.12.11 18:24

ahojky mě malej slintá už asi od 3m, ale první zoubek má až teď v 9m :nevim: je protivnej, moc nepapá, ale jinak v poho, spí stejně, jako před tím.....stejně blbě, nikdy jsem ještě nezažila celou noc v klidu, takže to zoubkům nepřičítám :mrgreen: zatím teda nic nedávám, ani ničím nemažu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
12.12.11 20:08

Honzík má za týden 5tý měsíc a slintá a ručičky ožižlává od 3. měsíce a v pátek vylezl zoubek.. vstávali jsme v noci třeba 8× fakt masakr no neměl ani zvýšenou teplotu ani zarudlé dásně jestli něco tak otlačenou pusinu jak v ní měl neustále prstíky :P
přeju ať je to rychle za váma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
12.12.11 22:26

náš prťaflík taky neměl dásničky oteklé a slintá stejně jako obvykle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
12.12.11 22:40

Tak to já jsem ani nevěděla, že našemu malému nějaké zuby rostou.Žádné teploty, žádné řvaní,od narození mi spinká celou noc :pankac: prostě nic.Dávala jsem mu oběd a najednou cink cink ližičkou ,kuknu mu do pusy a už tam byly zuby DVA!! :pankac: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
13.12.11 11:41

tak nám ve 3 měsících vyrostly dva a ani jsem to netušila:-) ted v 15m mu rostou 4 stoličky najednou, dásnička nateklá, taky okusuje na co přijde:-) ale ber to tak že každé děcko je jiné a dásně nateklé být nemusí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.