Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím maminky,
vím, že diskuzí na téma „růst zoubků“ je tady už spousta, žádná ale tak nějak nevystihuje naši situaci. Naše malá měla totiž včera teplotu 38,8 – srazili jsme Panadolem jednou odpoledne a pak ještě i v noci. Dnes se teplota pohybuje kolem 37,7 – na noc dám asi zase Panadol. Beruška neustále něco okusuje a je celkem protivná, večer uplakaná a v noci jsme museli 3× mazat dásně Calgelem. Tvářičky má červené téměř každý večer a nevyspali jsme se už skoro 3 měsíce. Tak si říkám, že už by ty zoubky snad mohly vylézt. Jenže – nějak extra nesliní a dásničky zarudlé také nejsou. Jestli je má oteklé, to nedokážu tak dobře posoudit, v každém případě se tam ty zoubky ale dost výrazně rýsují.
Takže bych se chtěla zeptat – musí být při prořezávání zoubků dásničky vždycky nateklé a zarudlé a dětičky u toho pokaždé sliní? Jaké jsou Vaše zkušenosti?
Předem děkuji za odpovědi!
Pokud vím, tak dcera nateklé ani rudé dásně neměla. Slintá tak nějak pořád stejně…zatím moc starostí se zoubky teda nebyly.
jestli je teplota ale kolem 37,7 tak bych panadol nedávala…tělo s tím umí bojovat samo. Stačí třeba chladnější voda na koupání…
co zkusit homepatii? Nám taky pomáhá olej na dásničky s heřmánkem, levandulí a hřebíčkem, podobný dělá nobilis (jakoubek), ale bez hřebíčku.
taky mi přijde, že jí to roste dlouho.
ahojky mě malej slintá už asi od 3m, ale první zoubek má až teď v 9m
je protivnej, moc nepapá, ale jinak v poho, spí stejně, jako před tím.....stejně blbě, nikdy jsem ještě nezažila celou noc v klidu, takže to zoubkům nepřičítám
zatím teda nic nedávám, ani ničím nemažu ![]()
Honzík má za týden 5tý měsíc a slintá a ručičky ožižlává od 3. měsíce a v pátek vylezl zoubek.. vstávali jsme v noci třeba 8× fakt masakr no neměl ani zvýšenou teplotu ani zarudlé dásně jestli něco tak otlačenou pusinu jak v ní měl neustále prstíky ![]()
přeju ať je to rychle za váma
náš prťaflík taky neměl dásničky oteklé a slintá stejně jako obvykle
Tak to já jsem ani nevěděla, že našemu malému nějaké zuby rostou.Žádné teploty, žádné řvaní,od narození mi spinká celou noc
prostě nic.Dávala jsem mu oběd a najednou cink cink ližičkou ,kuknu mu do pusy a už tam byly zuby DVA!!
![]()
tak nám ve 3 měsících vyrostly dva a ani jsem to netušila:-) ted v 15m mu rostou 4 stoličky najednou, dásnička nateklá, taky okusuje na co přijde:-) ale ber to tak že každé děcko je jiné a dásně nateklé být nemusí ![]()