Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj,
v tydnu se nam narodilo miminko, dnes nas pousti z porodnice a mame pokyn davat plenku navic. Jak davat ctvercovky chapu (ze maj byt tri, zatimco k jednorazovce staci jedna navic), ovsem co kalhotkove latkove plenky? Syna jsem plne latkovala, s kyclema problem nemel a moc necural, a tak jsem pouzivala spis mene plenek, aby nemel tak veliky zadecek, ale co ted? Kdyz dam treba jen kalhotkovou anavu, bude to tem kyclim stacit, nebo mam pro jistotu jeste pridavat ctverec? Diky za zkusenosti ![]()
@Svandu pokud jenom jedna plenka navíc tak kalhotková jednovelikostní stačí…
My jsme měli navíc 3 a to už nestačila, nakonec máme stejně peřinku
takže na látkovky jen smutně koukám
![]()
Pokud je to jen prevence a neni primo indikace od ortopeda, ze problem tam je a siroke baleni byt musi, davala bych jen latkovku, ony jsou vzdycky sirsi a nas ortoped za ne chvalil. Ale sama o sobe zrovna stihla Anavy neni primo siroke baleni, takze kdyby byl nejaky problem zjisten, stacit to nejspis nebude.
Ale ono mezi nama ani ty tri ctvercovky ji nijak extra nepomohly, stejne si je nachumlala mezi nozickama. Takze nam kdyz vsem v porodnici plosne rekli, ze mame davat preventivne siroke baleni, dala jsem jen latkovky, beztak v nich mela nozicky dal od sebe nez s jednorazovkou a trema ctvercema pres sebe.
@ugluk Je to od ortopeda na zaklade vysetreni, ostatni maminy bali jen do papiru. Ja mam davat bud papir+1cc, nebo 3cc. S modernima plenkama tu nemaj zkusenost, takze k tomu mi nic nereknou. Ja samozrejme nemam jen anavy, ale klasicky anavy kalhotkovy mi prijdou na novorozence tedy siroke dost. Oproti treba nekterym AIO nebo SIO.. Treba Itti Bitti mi je jasne, ze je prilis uzka..
@Svandu tak urcite pujdes brzo na kontrolu - tam ja vzdycky naklusala s ditetem zbaleym do latkovky tak, jak jsem balila doma, aby to zkoukli. Souhlasim s tim, ze pokud je plana pres jen jedna, tak vazne to snad nebude, pak bych davala jen tu latkovku, oproti jednorazovce je podstatne sirsi.