Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
2 dny je málo, je potřeba podpořit střeva probiotikana. Nejlépe Hylak, mohou i kojenci a dlouhodobě. Taky jsem dávala od 6m. Mazat zinkovou masti a až to bude suché v barvě kůže tak hydratovat např adermou, biodermou atp. S příkrmy dávat zelenou zeleninu, nedávat cukr a bílou mouku
My jsme prodělali ve dvou měsících seboreu po celém obličeji, bylo to opravdu ošklivé, na to zabralo mastičky od kožní, za tři dny. Pak začla hodně suchá kůže, koupila jsem excipial u lipolotio, Mazala jsem tak minimálně třikrát denně a suchá kůže zmizela, ale mažu dál akorát už jen tak dvakrát denně, teď je dceři 4M. Jinak já kojim a mám zakázané kravské mléko.
Ahojky, mám stejnou zkušenost. U dcery se ekzém projevil poprvé ve 3 měsících a začal se „rozlézat“ po celém těle. Vyzkoušela jsem různé masti od doktorky i kožařky a nic nepomáhalo. Nakonec jsem vysadila veškeré mléčné produkty a pomalu se to začalo zlepšovat. Když jsem přestala kojit, dostala Nutrilon Allergy care a dál držela bezmléčnou dietu. Ekzém začal pozvolna mizet cca po 14 dnech a úplně pryč byl po měsíci. Dietu držela do 15. měsíců, a pak už začala tolerovat mléčné výrobky a bylo to ok. ![]()
@marketak5 píše:
2 dny je málo, je potřeba podpořit střeva probiotikana. Nejlépe Hylak, mohou i kojenci a dlouhodobě. Taky jsem dávala od 6m. Mazat zinkovou masti a až to bude suché v barvě kůže tak hydratovat např adermou, biodermou atp. S příkrmy dávat zelenou zeleninu, nedávat cukr a bílou mouku
Na zinek pozor, také jsem mazala, a pak měla dcera šílenou alergickou reakci. On se prý postupně ukládá v těle po nějaké době (u nás 14 dní) může tělo zareagovat. Nám se nejvíc osvědčilo mazání od kožařky (infadolan, kalciovka a vazelína).
Jinak za mě aderma drahá a nám nepomohla. Já ještě pokaždé namažu olejem sebamed a pak excipial, krásně se to po oleji roztírá… nám to pomohlo, ale každé miminko je jiné…
Děkuji moc. Ještě dáváme do koupele Linola fet olbad nebo tak nějak
Dr. mi doporučila mazat belobazi a modrou indulonu ale bez výsledku. Asi taky budem muset na kožní
nejhorší je že to svědí tak6e se škrábe no musime vydržet ![]()
@Saffiraa to je super že vám alergie vymizela
doufám že se jí nebude držet celý život a taky zmizí ![]()
Ahoj - dva dny je malo (zvlastni, kdyz je to naopak, ze das expozici tak je ekzem skoro hned
jeste pomohla vitaminova mast a chladivy syndenman, aby se neskrabala.
Ahoj, já jsem se narodila s atopickým + alergii na krav. mléko.. alergie zmizela ale elzém mám stále, ale daleko lepší.. už jen na rukou.. ted se mi to teda zhorsilo v 8tt
Ale on je ekzem potreba vysusit, prave tou zinkovou masti - ok, chapu, ze nekdo ma reakci i na to, bohuzel, kazdy je jiny. Ekzem se ale nema mastit indulonou sadlem apod. Prave az je to suche, tak hydratovat. Kdyz je aderma draha - ano je, excipial je taky dobry, nebo dexeryl, proste hydratovat..mozna i promazat, ale az je to suche, akutni ekzem cerveny svedivy nemastit. Dobry je i ichtyol, me se treba osvedcila zinkova mast vitella zn a Vitella ictamo - zinek rano a ichtamol vecer - ten nema prijit na slunko
@Anonymní píše:
Děkuji moc. Ještě dáváme do koupele Linola fet olbad nebo tak nějakDr. mi doporučila mazat belobazi a modrou indulonu ale bez výsledku. Asi taky budem muset na kožní
nejhorší je že to svědí tak6e se škrábe no musime vydržet
@Saffiraa to je super že vám alergie vymizeladoufám že se jí nebude držet celý život a taky zmizí
Na to svědění můžeš dávat kapky Fenisil, můžou je i mimča a hodně pomáhají. Na „živý“ ekzém je dobrý i Imazol. ![]()
@Saffiraa Fenistil dávám a předtím Zyrtec. Dekuju ona už to má uplně loupající se jak je suchá kůže
Imazol zkusim ![]()
Dobry den. Chci se zeptat jestli nemate nekdo zkusenost s ekzemy kdyz ma dite alergii na bilkovinu kravskeho mleka. Dcera ma od 3 mesicu osklivy ekzem. Ted ji je skoro 6 mesicu. Masticky nepomahaji. Pred tydnem ji zjistili abkm a alergii na kocky. Davame 2 dny Nutrilon Allergy Care ale nezda se mi to lepsi. Kdy vam tak ekzem zmizel? Ma to opravdu osklive a po celem tele i suchou kuzi. Kocky doma nemame jen u pribuznych takze tim to asi nebude. Jine projevy alergie jako zvraceni, prujem atd nema. Mate nekdo zkusenosti?