Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak to netuším, ale když jsem byla těhotná, ke konci těhu jsem měla váhový odhad miminka taky 3,7 kg a nikdo se tím nijak nezabýval. Týden jsem ještě přenášela a v 40+6 mi porod vyvolali. Malý vážil 3,240 g. ![]()
No, já tedy nevím, ale podle toho co píšeš, bych to možná tipla, že uvažují o císaři…
Ahoj..měla jsem plánovaná cs ve 38tt…váhový odhad 2600g…malá měla 3200g…půl kila sem půl kila tam!!
![]()
Mě ke konci těhotenství ultrazvuk naměřil 4480g nikdo to ale neřešil. Dcera se narodila 40+5 a měla 3,6 kg.
Synátor měl v 38 tt odhad přez 4 kg
Jsem jak tyčka od smetáku,ale nikdo se nad tím ani nepozastavil,pánev nikdo neměřil,ale jsem opravdu úzká,měřím 167 cm.Přenášela jsem týden.Odhad porodní váhy v té době byl kolem 5 kg
Když jsem poprosila o císaře,tak mi bylo řečeno,že miminko „nějak“ porodím.První dítko mělo přez 4 kg a bylo to peklo.Nakonec jsem teda rodila ve 41+0 a kluk měl 3,79 kg ![]()
ahoj ja merim jako ty, rodila jsem 2× a odhadem vahy a sirkou panve se nikdy nikdo nezabival, podle me je to zbytecny strasak. pulkilova odchylka je vazne moc a odhad tak podle me nema moc smysl
Katka86 píše:
Synátor měl v 38 tt odhad přez 4 kgJsem jak tyčka od smetáku,ale nikdo se nad tím ani nepozastavil,pánev nikdo neměřil,ale jsem opravdu úzká,měřím 167 cm.Přenášela jsem týden.Odhad porodní váhy v té době byl kolem 5 kg
Když jsem poprosila o císaře,tak mi bylo řečeno,že miminko „nějak“ porodím.První dítko mělo přez 4 kg a bylo to peklo.Nakonec jsem teda rodila ve 41+0 a kluk měl 3,79 kg
no mě právě nikdo nic neměřil a kluk byl pořádnej.
já ale měřim 180cm.
Malá měla 4280g a také mi porod nevyvolávali… rodila jsem normálně, první dítě.
Já měřím 168cm ale partner má 195cm
Já čekala větší dítě ale max. 3,8kg ![]()
Já měla odhad 4kg,maléj měl 3,80kg.A na 165cm,drobnou postavu s původ váhou 51-53kg byl na 5zatlačení venku bez nástřihu,natrhnutí..Tak uvidíš co ti řekne dr.,ale jsou maminky co rodí i přes 4kg a v pohodě,tady jde spíš o tvou psychiku.
pandora píše:Katka86 píše:no mě právě nikdo nic neměřil a kluk byl pořádnej.
Synátor měl v 38 tt odhad přez 4 kgJsem jak tyčka od smetáku,ale nikdo se nad tím ani nepozastavil,pánev nikdo neměřil,ale jsem opravdu úzká,měřím 167 cm.Přenášela jsem týden.Odhad porodní váhy v té době byl kolem 5 kg
Když jsem poprosila o císaře,tak mi bylo řečeno,že miminko „nějak“ porodím.První dítko mělo přez 4 kg a bylo to peklo.Nakonec jsem teda rodila ve 41+0 a kluk měl 3,79 kg
já ale měřim 180cm.
Já si myslím,že je lepší nevědět.u prvního mi žádný váhový odhad nedělal,sice porod otřes,ale u druhého jsem byla totálně na nervy,na sále koukala po kleštích a vexu a neustále opakovala PA,že pět kilo nedám,že takové dítko prostě nejsem schopna porodit,že mě rozthne na půl.POřád jsem na to myslela a hrozila se až příjde na tlačení
![]()
Tak mě říkali, že pokud do termínu neporodím, tak mi porod vyvolají kvůli velké váze miminka. Váhový odhad byl 3800g. Doktor totiž říkal, že jako prvorodičku mě při váhovém odhadu větším jak 4000g nenechají rodit normálně a budu muset na CS. Den po termínu mi porod vyvolali, narodila se mi holčička a měla 4690g. Nakonec jsem byla fakt ráda, že porod vyvolali a jsem i ráda, že se ten ultrazvuk sekl, protože jsem mohla porodit přirozeně.
Nemusíš se bát, pokud se budeš pěkně otevírat, tak vytlačit velké miminko není bolestivější než normálně.
Každopádně držím palce a přeju krááásnej pohodovej porod.
![]()
švagrová rodila dítko 4,8 kg a uplně v poho,bylo to druhé dítko,ale první měla CS,takže ji brali jako „prvorodičku“.Sice větší poporodní poranění,je taky malá,ale na tři zatlačení byl venku.Já tlačila dvě hodiny ![]()
spíš je to o tom jak se budeš otvírat než o velikosti miminka někdo porodí v poho mimi hodně přes 4 kila a někdo má problém i s tříkilákem ![]()
Ahoj holky
mám takovou otázku. V 35+3 naměřili 2.7kg a v 38+3 3.7kg což je +1kg během tří týdnů (vím že existuje odchylka +/-500gr.) ale řeším tu skutečnost že váha sedí a mimčo pod odchylkou není, naposledy při těch 3.7kg mi bylo řečeno že pokud naměříme abnormální váhu miminka teď v úterý v 39+3 budeme muset těhotenství předčasně ukončit. Sama měřím 164cm a šířka pánve mi není známá ani v těhu průkazce ji nikde nemám. Podle toho co jsem vyčetla na internetu mi chtějí porod asi vyvolat právě kvůli mé výšce a abnormalitě miminka. 
Holky zajímá mě jestli nevíte kolik by mimčo muselo mít aby mi porod skutečně vyvolali a neposlali mě domů ať donosím?
Minule jsem se na to zapoměla zeptat protože jsem byla tak vystrašená že jsem málem neřekla ani naschledanou. 
Díky moc.