Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chci se zeptat. Udělal se příteli absces v tříště. Následně se udělal mně. Mohla by to být nějaká pohlavní nemoc? Nikdy jsem se s tím nesetkala, přijde mi to zvláštní.
Díky
Hm, napadla me syfilis:
„Primární stádium syfilis
15 - 90 dní po rizikovém styku s infikovaným člověkem se objeví první příznaky. Typickým příznakem je vřed v místě vstupu infekce (genitálie, konečník, ústa), který je velký 1 mm až 2 cm. Není ohraničený, je temně rudý, při dotyku je tuhý a nebolí. Muži mohou mít vřed kdekoli na penisu, ženy pak na zevním genitálu, ve vagíně, případně na děložním čípku, kde ho může objevit pouze gynekologické vyšetření. Po zhojení vředu po něm zůstane jizva, která je typická ztrátou či úbytkem kožního pigmentu. “
@Kacatko1986 píše:
Hm, napadla me syfilis:
"Primární stádium syfilis
15 - 90 dní po rizikovém styku s infikovaným člověkem se objeví první příznaky. Typickým příznakem je vřed v místě vstupu infekce (genitálie, konečník, ústa), který je velký 1 mm až 2 cm. Není ohraničený, je temně rudý, při dotyku je tuhý a nebolí. Muži mohou mít vřed kdekoli na penisu, ženy pak na zevním genitálu, ve vagíně, případně na děložním čípku, kde ho může objevit pouze gynekologické vyšetření. Po zhojení vředu po něm zůstane jizva, která je typická ztrátou či úbytkem kožního pigmentu. "
Od kdy je tříslo součást penisu? ![]()
@lucad77 píše:
Od kdy je tříslo součást penisu?
od nikdy, ale napadlo me, ze to klidne muze mit chlap i jinde, ne?
@Kacatko1986 píše:
od nikdy, ale napadlo me, ze to klidne muze mit chlap i jinde, ne?
Jo, u konečníku, nebo v ústech, záleží kudy se nakazil. V třísle jsem o tom ještě neslyšela teda. To mi spíš přijde jako náhoda. ![]()