Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, budu začínat 22. týden těhotenství. Už v minulosti mě trápily abscesy, kvůli holení a říznutí. Vždy, když se říznu, tak se mi na tom samém místě udělá absces (dá se říct že je to velký, bolestivý bed'ar). Momentálně se mi udělal nad konečníkem, na stydkém pysku. Byla jsem s tím v minulosti na pohotovosti a řekli mi, že když to praskne, je to v pohodě. Ted' jsem těhotná a bojím se, že to může ublížit dítěti. Zítra jdu do těhotenské poradny, ale přemýšlím zda zajít na pohotovost ještě dnes.
Absces mám 3. den a furt nechce prasknout, mažu s Ichtoxyl. Děkuji za kažkou odpověd'. ![]()
@Heellen01 Ichtoxyl určitě můžeš jelikož mi to též předepsal gynekolog na takový případ jako máš ty a jsem těhotná
počkala bych do zítra.
Ahoj, já si myslím, že to dítěti nemůže ublížit a do zítra to určitě vydrží. Ja bych se asi řídila tím, jestli máš u toho horečky nebo ne.
Na pohotovost bych nejezdila. Do zitra to vydrzi a ditku neublizi.
A zamyslela bych se nad tim holenim. Jestli nedelas neco spatne. Ja se holim uz x let a nikdy jsem se nerizla
.
Ono mozna ani nejde o to jak se holi ale cim se holi. Je potreba pouzivat kvalitni holitka. Vice britu, s paskem a ochranou. Pak je holeni pohoda. Kdyz jednorazovky tak opravdu jednou..pak je vetsi sance ze se clovek rizne.