absolutně krátký pupečník

6
10.6.05 22:05

absolutně krátký pupečník

Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli máte někdo zkušenost s absolutně krátkým pupečníkem(pod 20 cm.) a jake bylo těhotenství a potom porod.A nevíte jestli se to dá zjistit na ultrazvuku?Předem děkuji,jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
10.6.05 23:25

Ahoj, mně zjistili krátký pupečník až při/po porodu, ale asi nebyl extrémně krátký, jen se tomu personál trochu divil a nemohli mi malýho položit na bříško (a manželovi kvůli tomu nedovolili stříhat pup.). Porod byl spontánní, bez komplikací. Teď jsem podruhé těhotná, tak jsem se na to ptala, jaká je pravděpodobnost krátkého pupečníku u druhého mimi a jak se to dá zjistit. Jak můj gynekolog, tak i vyhlášený odborník MUDr. Vlašín z brněnské genetiky (u kterého jsem byla na speciál.UTZ vyšetření) shodně potvrdili, že délka pupečníku nejde pomocí UTZ zjistit a není prokázané, že by to bylo dědičné nebo že by se to muselo opakovat u dalšího těhotenství. Samotná domněnka, že MOŽNÁ budu mít krátký pupečník, není indikací k plánovanému císařskému řezu. Na výživu a zdraví miminka by délka pupečníku neměla mít vliv.
Taky by mě zajímalo, jestli v případě, že se to nedá nijak předem zjistit a nastanou u porodu komplikace, že mimi nemůže ven, jestli pak není už pozdě na akutní císařský řez… Nezbývá doufat, že je vše jak má být.
Snad se ozve někdo, kdo má osobní zkušenost.
Ahoj Johanka, Marcel 2 roky a 4 měs. a bříško 26.tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.6.05 22:13

Krátký pupečník

emimino pročítám už dlouho a až teď mi to nedalo abych nereagovala na váš dotaz.Já měla při prvním těhotenství pupečník 20cm a přišlo se na to až při porodu.Porod se rozběhl výborně,ale na 3centimetrech jsem se přestala otvírat,a po 10hodinách byl zakončen císařským řezem,protože syn ztrácel ozvy.Kdyby to nechali tak ,tak by se prý rodilo kleštěmi a tahal by se zároveň i s placentou.Tak mi to bylo vysvětleno.Ty kleště mě stejně potkaly při druhém porodu,protože se miminku nechtělo na svět.Předem se to zjistit nedá a většinou se to neopakuje.Co nejpohodovější těhotenství a porod přeje Dana,Mireček 4roky a Vojtíšek 2měsíce

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.5.07 22:10

Absolutně krátký pupečník

Ahoj všem, které se bojí tohoto problému. Měly jsme s dcerkou pupečník dlouhý sotva 12 cm. Bohužel se to ultrazvukem dopředu opravdu zjistit nedá. U nás se na to přišlo až při porodu, který tvrval 12 hodin a v určité fázi přestal postupovat, i když bolesti sílily a intervaly se mezi nimi zkracovaly. Ozvy dcerky se zhoršovaly a tak došlo na císařský řez, teprve pak se přišlo na to, že byl příliš krátký pupečník. Dcerka se narodila zdravá - nyní jí jsou tři roky a vyvíjí se normálně. Takže všem maminám - žádný strach! Jana

• Citovat
  • Upravit
37
1.2.13 11:55

Ahoj já rodila 12 hodin vše probíhalo tak já mělo, akorát malá pořád nesestupovala dolů tak byl proveden akutní cisar a rekli mi že malá měla krátký pupecnik 15 cm. Na ultrazvuku nic poznat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí