aby nezčernal banán

625
7.12.05 17:34

aby nezčernal banán

Ahoj holky,
malá se může utlouct po banánu, tak bych jí ho ráda dala na narozeninový dort. Máte nějaký tip, jak to zaonačit, aby nezčernal (to pak vypadá dost neesteticky)? Napadlo mě přetáhnout želatinou, ale to jsem nikdy nedělala, tak nevím, jak se to vlastně dělá a jestli to prťata můžou papat.

Dík moc
Jana+Kačenka skoro jednoroček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
7.12.05 17:45

Jani, nepomohlo by treba pokapat trochu citronem??? Nevim, vyzkouseno nemam, ale na jablka se to tak dela… Tak treba. Jinak nevim…
 N

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
7.12.05 17:47

Citronová šťáva funguje i na banány, ale já bych se „pro parádu“ přiklonila spíš k želatině z agaru (ve zdravé výživě), to děti můžou a mají moooc rády =o)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.12.05 18:00

hlavně ho nedávat do lednice :-)

• Citovat
  • Upravit
868
7.12.05 18:00

Ahojky,

jak psala Radina, želatina ze zdravé výživy by měla být OK :wink:

A jak se to dělá? Normálně podle návodu :lol: Je to jednoduché. Smícháš želatinu s vodoua a cukrem /nebo ovocnou šťavou/ v daném poměru a za míchání vaříš po udanou dobu. Pak ji necháš chladnout, párkrát promíchneš, aby se neudělal škraloup a až začne mít podezřele tužší konzistenci (a tím pádem nebude horká), dáš ji na ovoce (dort) a rozetřeš „na rovno“.

Vzhledem k tomu, že to zvládám i já, určitě to bez problémů zvládneš :wink: :lol:

Tak držím pěsti !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat