Ach jo

27259
13.4.09 13:18

Ach jo

Dobré sváteční odpoledne,
tak jak bych začla…před 2 rokama jsem nastoupila po škole do práce, kde mi slíbili že po roce mi prodlouží smlouvu z doby určité na dobu neurčitou, počítala jsem s tím už na loňský červenec, takže jsme s přítelem plánovali jak si vezmem hypotéku, že když na to budem 2 tak máme větší šanci dostat požadovanou hodnotu. Předem říkám, že jsem nechtěli nějaký přemrštěný sumy, maximálně 1,5 milionu, za což se dá pořídit relativně slušný bydlení. Naskytla se nám možnost koupit byt, který máme aktuálně pronajmutý za 1,1 mil. Jenže smlouvu mi v práci neprodloužili, protože měli poslední možnost dát mi ještě dobu určitou, tak mi jí dali a hotovo. Pominu fakt, že jsem o tom s vedením mluvila, že bych potřebovala už neurčitou, že si chceme zařizovat bydlení. takže jsme si řekli, že teda dobrá, že počkáme do února, že mi tu neurčitou dobu už budou muset ze zákona dát. Jenže jsem nečekaně otěhotněla a v práci skončila. Resoektive sem na nemocenský.
Teď k jádru pudla: tím, že jsem otěhotněla se nám situace zkomplikovala, protože je krize, tak přítel sám 100% ceny nemovistosti nedostane, pokud nebude mít ručitele, já mu ručit nemůžu, neb se změnili podmínky bank a žena na MD ručit nemůže. Jasně nám bylo řečeno, že pokud nemáme nějaký peníze našetřený. Jenže bohužel oba pocházíme z tak mizerných poměrů, že nějaký takový to,,něco do začátku od rodičů" nebo stavební spoření nemáme. Kde já bych v nějakých 16 myslela na založení si stavebka že. Já snad ani nečekám nějaký rady, ale potřebovala sjem se vypovídat. Miminko na cestě, pronajmutý byt, kde nám v říjnu končí smlouva, hypotéka v nedohlednu…Co teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
13.4.09 14:00

chovani zamestnavatelu je hnus, sama to znam na sobe i manzelovi …

napada me akorat, jestli jeste nemate, tak si vemte novomanzelskou pujcku, to vam daj 300 000 ma 2%, muzes odlozit splaceni 1O let, za kazde narozene dite vam 30 000 odpustej - ale hlavne to muzes do hypoteky uvest jako svoje penize a tim treba dosahnes lepsiho zuroceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.4.09 17:21

Ahoj, já těmto věcem moc nerozumím, v každém případě jste v blbé situaci, chápu, jak tě to štve… Taky to tak díky úřadům budem mít - co jsme mohli mít už postavené, dokud jsem byla v práci (já mám teda na dobu neurčitou), bude žádat o prašule, když budu na RD - taky jsem na to zvědavá…

Napadá mě, jestli třeba máte pozemek, tak nějakou tu americkou hypotéku - tam se myslím ručí pozemkem a pak tou stavbou - ale vůbec nevím, jak to je :roll: My budem mít úvěr ze stavebka a taky tam určitě nebude celá ta cílová částka naspořená - nějak se to tam dá „ofišovat“ :lol: - jakože normálně oficiálně, legálně, nějaké překlenovací úvěry tam jsou a bůhví co, ale tomu nerozumím už vůbec :roll: Tak třeba by to ještě nějak šlo, i když ho ještě nemáte založené…

Mluvili jsme o tom s finančním poradcem, který je teda fakt dobrý (hlavně nevnucuje produkty jedné společnosti). Zkoušeli jste už toho poradce? Já jsem měla pocit, že ten „náš“ by vykoumal nějaké řešení v podstatě na všecko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
5.5.09 00:09

ahoj, určitě je cesta, jak můžete bydlet i s hypotékou. Poslala jsem ti zprávičku. Iri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel