Ach jo, nechce čůrat ve stoje

3963
24.5.10 08:07

ach jo,nechce čůrat ve stoje...

Maminky,
zase se hlásím o pomoc a rady,syn nechce čůrat ve stoje na záchod,vlastně ani jinde,jen na hrnec v sedě,už bojujemem 3 měsíce-přes zimu byl nemocný a v nemocnici,tak jsem ho nechtěla nutit,…takže jsme začali nedávno…zajímá ho všechno kolem než aby se vyčůral,…můžu ho lákat na cokoliv ale nic.....budu ráda za každou pomoc a radu…
počítala jsem že bude venku ,,už v květnu,,hezky,nechám ho ve slipech a postupně se to naučí,ale tohle počasí je tak na tepláky :evil: ,.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22266
24.5.10 08:13

A co tatínek, nemohl by se v tomto víc zapojit? Kamarádčin chlapeček taky nechtěl, ale pak s ním chodil na záchod čůrat tatínek, i venku u stromečků, malej chtěl být jako táta a chytil se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.5.10 08:55

My měli taky problém, Maty to vždycky radši vydržel domů :roll: I na návštěvách bylo nerálný ho přesvědčit (s tím bojujem doteď). Prostě jedině vlastní nočník (umístěný doma na jediném správném místě), při nejhorším náš záchod :roll: A ve stoje, no, to jsem si připadala jako naprostej blázen, co že to po chudákovi zase chcu.
U nás pomohlo vyčíhnout situaci, kdy už Maty fakt musel a odlehčovat, jak se dalo: „Pojď Maty, zkusíme to, třeba to zvládnem. Jééé, počůrali jsme mi boty. No příště to zvládnem líp, jo?“ … „Chceš počůrat mravence nebo stromeček? Je teplo a potřebujou zchladit, víš?“ … „Ne, ne, ne, nečůrej, to se nám zase nepovedlo!“ + smích …
Odhodit takový ty první zábrany pomohlo hromadné čůrání s tatínkem, stejně starým zběhlým kamarádem a jeho tatínkem. To zjistil, že o jde.
Ale trvalo minimálně měsíc, než Maty byl ochotnej čůrat venku s někým jiným než se mnou. A vlastně pořád trénujem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
24.5.10 09:49

U nás je přesně opačný problém, tatínek ho proti mé vůli naučil čůrat vestoje a já teď pomalu každej den musím utírat nejen počuranou podlahu, ale i stěnu za WC :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
24.5.10 10:39

já bych se nebála… Vojta taky nechtěl čůrat jinam, než do nočníku.. a pak najednou, těsně před 2.5rokem, šel na travičku a už to jelo.. po měsíci si zajde na záchod, zvedne prkýnko, vyčurá, sklopí prskýnko.. :) a umyje si ruce!

byla jsem z toho taky nešťastná, snažila jsem se ho to učit, tatínek ukazoval :mrgreen: bratranec ukazoval, nic. púak to prostě pochopil a bylo!

chce to trpělivě ukazovat, ale nenutit.. on na to přijde sám..neboj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
24.5.10 10:42

Ahojky,u nas taky stejný problem venku se nevyčural ani náhodou,jen doma na nočnik a hezky v sedě.

Problem byl i na navštěve,i když nočnik na čuráni dostal,tak na něj nechtěl,páč to nebyl ten jeho modrý,tak musel nosit plenu,stejně jak na delši prochajdy,na menši prochajdy jsem mu plenu nedavala to vydržel domu,venku prostě ne,pak se to zlomilo samo řekl si sám od sebe i když měl plenu a pak se mu to zalibilo že venku muže něco počurat.
Jinak nam zustal jiny problem,pořad kajdi do pleny,na nočnik nechce,čeká až pujde spinkat asi to i v sobě drži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
24.5.10 10:44

Natašo,taky jsme zkoušeli ukazovat a všechno možny,byla jsem z toho hotova a možna na nej i moc tlačila,pak jsem to už nechala být a šlo to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.5.10 11:00
klorane píše:
Maminky,
zase se hlásím o pomoc a rady,syn nechce čůrat ve stoje na záchod,vlastně ani jinde

Můj tež ne. Příklady netáhnou… Čůrá pouze synchronizovaně s bratrem do vany před večerním koupáním. Venku to nefunguje.

My jsme šťastní, že ho máme bez plen, a teď jenom čekáme. Akorát mě ruší, že to venku zadržuje, takže po delší době už nervózně spěcháme domů. Ale on k tomu dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17124
24.5.10 11:12

Zakladatelko:On na to časem přijde :wink: Každopádně bych také zapojila tatku.Děti jsou jako opičky a všechno odkoukají. :palec: Moje dcerka zase ve dvou letech čůrala celé léto venku na stojáka.Měla dva nejlepší kamarády-kluky a prostě čůrala solidárně s nimi.Když se jí chtělo,zaběhla ke stromu,stahla katata a vyšpulila se a bylo to :mrgreen: Nikdy si nic nepočůrala :palec: No a odnaučila se to až během zimy,kdy čůrala venku minimálně :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
24.5.10 11:17

Tento dotaz mě rozesmál - myšleno v dobrém :kytka:

Naše 18 měsíční Emička chce zase čůrat jen ve stoje,vyslíká se v parku,stoupá si k nočníku,záchodu,tak jak to vidí u bráchy :mrgreen: A pořád jí nemůžu vysvětlit,že ona si musí na nočník sednout :zed: :lol:

Myslím si,že trošku pomůže nápodoba,jak už psaly holky.Ať mu pomůže,ukáže tatínek.Nebo ukázat jiného chlapečka,kamaráda,jak čurá.Ale chce to trpělivost,jednoho dne na to opravdu přijde sám.
Adámek s tím neměl problém,protože se odplenkoval v létě,taky ze dne na den a čural na travičku,kytky,stromeček.
Viděl to u ostatních dětí a doma u tatínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
24.5.10 12:41

díky za rady,a co se týče toho taťku,náš je dosti často v práci,takže jsme vesměs sami doma,takže taťka připadá v úvahu až tak v zimě,kdy bude doma…no uvidíme,snad to dorazí samo a mišáčku/napsala jsi…
Jinak nam zustal jiny problem,pořad kajdi do pleny,na nočnik nechce,čeká až pujde spinkat asi to i v sobě drži./mi to kakání máme taky jen do pleny a jen venku,takže doma se můžeme snažit,ale prostě jen venku,takže taháme hrnec sebou,…no uvidíme… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
24.5.10 15:00

náš mladší čůrá taky ještě v sedě a nějak mě nenapadlo že je to špatně? 8-o
Příklady fakt v tomto případě netáhnou bo vidí bráchu denně několikrát, ale holt je mu asi pohodlnější v sedě…
Proč by to mělo vadit? a od kdy myslíte že je to problém? No teď jste mě teda zas nasadili brouka do hlavy :think: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
24.5.10 15:09

no já spíš řeším,aby byl tak nějak ve školce schopný všeho sám…sice máme do dalšího března čas,ale když nám všechno jaksi trvá.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
24.5.10 15:10

a nejen do školky,tak celkově…ikdyž u nás hrnec je prostě hrnec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
24.5.10 15:14

Laci, když ti to vyhovuje, špatného na tom podle mého nic není..
mi to vadilo jen v tom, že pak těžko můžu Vojtu odplínkovat, když jsme celé dny venku a když není po ruce záchod, nedej bože nočník, pokaždé, když si řekne.. prostě jen to, že jsem chtěla, aby se uměl vyčůrat i v přírodě.. pokud by to bylo v sedě, bylo by mi to fuk, ale to naše v sedě znamenalo zásadně nočník. a ten s sebou třeba do zoo nebo na výet v horách tahat nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí