Ach to podnikání...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Výrobek měl zpožděnou výrobu, došlo ke změně u výrobků - clo mi vychází dráž. No a teď už konečně mám výrobky naskladněny a řeším jejich reklamaciOproti původním vzorkům došlo k použití horšího materiálu, jsou tam výrobní chyby. Výrobci dělají překvapené…prý jen já si stěžuji na kvalitu a na výrobní chyby.
Některé sice nejsou tak „vadné“, ale rozhodně nemůžou dosáhnout doporučené MOC dle výrobce. V té cenové kategorii jsou již výrobky v lepší normální kvalitě. |Sleduji konkurenční výrobky a prostě dle mě svým zpracováním jim nemohou dobře konkurovat. Sice jsou designově originální a jediné takové u nás, ale to dle mě nestačí. Chybí mi snad ty správné podnikatelské „koule“? Co je lepší - prodat za každou cenu nebo mít čisté svědomí? Produkt je prodejný, ale jen za základní náklady a bez marže přímo koncovým zákazníkům. Maloobchodníci nemají prostor narvat někam svoji marži, kdybych jim to prodala alespoň za cenu, aby se mi vrátili základní náklady. Manžel to vidí optimisticky a říká, že to zvládneme a že to jsou ty začátky. Potřebovala jsem se vypsat. Dělám něco špatně?
Ahoj tak to je problém, že máš takové problémy s dodavateli. Hodně podnikatelů začíná s více produkty, s více podnikatelskými záměry a něco prostě nevyjde a prodělají a něco vyjde a více to pak rozvíjejí a na tom vydělávají. Pokud to je proti konkurenci nekvalitní, nemá to vlastně ani tu iluzi - značku a je to navíc předražené, těžko říct kdo to koupí. Třeba to prodá manžel díky svému nadšení. Co ty dodavatele donutit, aby zboží bylo kvalitnější? Musí to být těžká situace, řešení poradit neumím, ale chápu, že ti z toho není dobře a nevíš co dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@meduzza
Děkuji za reakci. Ano, snažím se na něj zatlačit, aby byli produkty kvalitnější. Píšou mi jak všude jinde jsou všichni spokojené a jen já dělám „problémy“…Jen to na mě zkouší. Nejsem sice sběhlý obchodník, ale mám „selský“ rozum a dala jsem do toho spoustu energie a nespokojím se prodejem bez marže a jen za náklady a hlavně nemám odvahu to vnucovat maloobchodníkům. A proto manžel říká, že na to nemám a že to převezme… Ach jo, kdyby byli řádně vyrobené a materiál za něco stál, tak se umím rvát jako lev, ale cítím se podvedená. Teď bojuji za nápravu zboží, které oni považuji za ok.
- Citovat
- Upravit
Zboží máš už zaplacené? Neboť to je Tvoje jediná páka na zahraničního dodavatele, zvlášť pokud se jedná o výrobu mimo EU. Ona reklamace a následné vracení zboží do Asie není legrace. Leckdy cena za dopravu dělá skoro 1/4 ceny výrobku. Nakupovat a prodávat bez marže, jen za náklady je nesmysl. Záleží co máš v plánu. Jestli chceš rozjet podnikání k tomu potřebuješ bud kvalitní výrobek nebo horší výrobek za nízkou cenu. Prodat se dá cokoliv, ale pokud nemáš přiměřenou cenu, nepomůže Ti ani bůh. Na ohlídání kvality potřebuješ někoho v zemi původu, kdo Ti na to dohlídne. Domlouvat nový byznys bez kontaktů a zkušeností se moc nevyplácí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 Zboží je zaplacené. Já si zboží kupuji přes amerického výrobce, který si to nechává vyrábět v Asii. No a výrobci nemají nejspíš kontrolu v továrně a to já jsem nemohla ani vědět. Prostě dle mého zdravého úsudku kvalita produktu se nerovná nákladům. Ale vídám tyto produkty na internetu a prodávají se v této kvalitě jakoby se nechumelilo. Což mi nejde na rozum. Já si pak připadám, že jsem nějaká náročná nebo co…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Claire00 Zboží je zaplacené. Já si zboží kupuji přes amerického výrobce, který si to nechává vyrábět v Asii. No a výrobci nemají nejspíš kontrolu v továrně a to já jsem nemohla ani vědět. Prostě dle mého zdravého úsudku kvalita produktu se nerovná nákladům. Ale vídám tyto produkty na internetu a prodávají se v této kvalitě jakoby se nechumelilo. Což mi nejde na rozum. Já si pak připadám, že jsem nějaká náročná nebo co…
Kvalita vyrobku je stejna jako vzorky? Mas detailne popsane zbozi ve smlouve? Odpovedny je ten s kym mas smlouvu, to je americky distributor. Obratila bych se na nej s reklamaci zbozi. Nepises o jake zbozi se jedna a v jakem mnozstvi. Pokud by se jednalo o cely kontejner, spise bych trvala na vraceni cast penez za spatnou kvalitu a snazila se zbozi prodat za nizsi cenu, ale s marzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 píše:
@blecha72 to by snad neriskovala na celnici.
Přes celnici projde ledacos, stačí AliExpress.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 pro fyzickou osobu jo. Ale riskovat treba cely kontrejner s fejkama je o usta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claire00 píše:
@blecha72 pro fyzickou osobu jo. Ale riskovat treba cely kontrejner s fejkama je o usta.
A kde zakladatelka píše o kontejneru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 moje dedukce z prispevku. Hygienicke atesty a zbozi chtela prodavat jako distributor do maloobchodu. Z toho usuzuji, ze musi mit dostatecne zasoby. Ale mohu se mylit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fejky to určitě nejsou. Je to originální značka a design té americké firmy. Kontejner celý to naštěstí není. Ale hodnota zboží je kolem 200 000 Kč. Půlka má fakt šílené vady, které jsou dost viditelné a druhá půlka je prodejná, ale bez marže a jen kdybych prodávala rovnou koncovým zákazníkům…svou kvalitou tam není prostor pro mou marži a pro marži maloobchodníka. Jeden produkt mě stojí nákupka 300 Kč plus doprava a clo 100 Kč, plus 21% DPH 84 Kč, což je celkem 484 Kč a zboží je prodejné za třeba cenu 499 Kč maximálně 599 Kč u některých. Doporučená koncová cena je 890 Kč - 980 Kč. Obchodníci jsou zvyklé na marži 200 - 300 Kč u těchto produktů. Za 499Kč u těchto produktů seženeš výrobky, které jsou lépe vyrobené
Mám mít funkci distributora a prodej koncovým měla být jen vedlejší funkce, hlavní cíl byl - dostat to do obchodů…Vzorky mi zaslali v starém provedení (lepším) a pak mě informovali o změně, ale že kvalita atd. zůstává stejná. Chtěla jsem nové vzorky, ale nikdy mi nebyli dodány. Kdyby byl v starém provedení, tak by se dalo jít i trochu nad doporučenou cenu, design je opravdu originální. Mě to přijde jakoby výrobky vyráběli ručně nějaké děti v Číně, nejsou souměrné a liší se lehce produkt od produktu. Řeším s nimi reklamace měsíc. Poslala jsem jim na ukázku vadné vzorky zásilky. Chyby uznali, ale napsali mi že mi nevěří, že je tolik té zásilky vadné. Vložila jsem do toho od začátku roku dost energie, financí a nervů a pak mi pošlou ke konci roku zboží, které vypadá jako z tržnice.
- Citovat
- Upravit
A co to je za produkt? Nemusíš řikat značku.. Stačí o jakou věc jde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Prosím o zachování anonymity. Pro mě to je dost osobní.
Po RD jsem se pustila do podnikání. Jedná se o nákup produktů mimo EU a následný velkoobchodní prodej, takže mám funkce distributora. Vše vypadalo ok, smlouva podepsaná, následovala příprava uvedení výrobku na trh- veletrh, drahé hygienické atesty, web. prezentace, několika měsíční čekání až výrobky budou hotové apod. Vše stálo nemalé peníze a teď nevím co čekat/dělat dál. Výrobek měl zpožděnou výrobu, došlo ke změně u výrobků - clo mi vychází dráž. No a teď už konečně mám výrobky naskladněny a řeším jejich reklamaci
Oproti původním vzorkům došlo k použití horšího materiálu, jsou tam výrobní chyby. Výrobci dělají překvapené…prý jen já si stěžuji na kvalitu a na výrobní chyby.
Prý jsou ostatní distributoři z jiných zemí spokojené. S manželem se stále dohadujeme, zda jsou výrobky prodejné nebo ne. Já bych to nejradši výrobci omlátila o hlavu, protože se mi šmejdy fakt prodávat dále nechce. Manžel si myslí, že vše je prodejné…Prý nemám obchodního ducha apod. Některé sice nejsou tak „vadné“, ale rozhodně nemůžou dosáhnout doporučené MOC dle výrobce. V té cenové kategorii jsou již výrobky v lepší normální kvalitě. |Sleduji konkurenční výrobky a prostě dle mě svým zpracováním jim nemohou dobře konkurovat. Sice jsou designově originální a jediné takové u nás, ale to dle mě nestačí. Chybí mi snad ty správné podnikatelské „koule“? Co je lepší - prodat za každou cenu nebo mít čisté svědomí? Produkt je prodejný, ale jen za základní náklady a bez marže přímo koncovým zákazníkům. Maloobchodníci nemají prostor narvat někam svoji marži, kdybych jim to prodala alespoň za cenu, aby se mi vrátili základní náklady. Manžel to vidí optimisticky a říká, že to zvládneme a že to jsou ty začátky. Potřebovala jsem se vypsat. Dělám něco špatně?