Brigáda v cizině pro -náctileté

2674
7.12.14 08:31

Brigáda v cizině pro -náctileté

Pomalu začínám zjišťovat možnosti brigády studentů mimo ČR a budu ráda za každou zkušenost, i negativní, případně doporučení na koho se obrátit.

Dceři je 16. let, studuje 1. rokem OA cestovního ruchu. Od školy po prváku ještě žádné nabídky na brigády mít nebudou. Doma začíná být diskutované téma její budoucí letní brigáda - uvažovala že by někam vyjela, s tím že si vydělá nějaké peníze a naučí se jazyk (trochu umí anglicky - ale opravdu jen mírně). Nerada bych naletěla nějaké nepoctivé agentuře, která si třeba vyinkasuje peníze a už je neuvidíme, ale možná to vidím je moc černě a čtu o těch negativních zkušenostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85
7.12.14 08:58

Má sestra na prázdniny uvažuje že by jela jako dětská animátorka. jestli dcera neumí moc anglicky tak to do ciziny asine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
7.12.14 09:15

Spolužačka ze střední byla v Anglii jako au pair, a do dvou týdnů byla zpátky. Hrozné prostředí, to samy chování. Psychicky to tam nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
7.12.14 09:29

16 tiletou bych do ciziny na brigadu nepustila. Spis bych ji poslala na nejaky vymenny pobyt do rodiny nebo na kurz jazyka v cizine

• Citovat
  • Upravit
2242
7.12.14 09:29

V 16 je celkem brzy, já do ciziny jezdila až jako plnoletá, Skotsko na jahody a maliny, au-pair, vím, že se jezdilo na ovoce i do Španělska. Jazykové znalosti se nezlepšily až tak výrazně, na farmách pracují převážně cizinci z východní Evropy, ale jezdilo se stopem, komunikovalo s místníma. Ovšem na tohle bych šestnáctku fakt nepustila, tam jezdili vysokoškoláci. Nevím, v 16 je spíš sama děcko, co potřebuje dohled, pokud tedy není sama nějak hodně vyspělá, ale to by asi měla lepší i ty jazykové znalosti, protože by nejspíš byla dost zodpovědá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
7.12.14 09:59

@merde - ty kurzy nás také napadly, ale tam je to hodně otázka vyšší částky peněz. I proto jsme obě viděli jako možnost brigádu. Ale i tak děkuji za názor.

@zuzkasim - stopem mi to nepřijde zrovna moc bezpečné ani jako pro plnoletou 8o, ale chápu, že je to nejlevnější. Dcera mi přijde dost zodpovědná, i v očích okolí, samostatná, jen nevím co s tím mají společného jazykové znalosti :think:. Angličtinu se učila na základní škole od 3. třídy, takže letos 8. rokem, bohužel ne na každé škole je ta úroveň výuky nejlepší. A známky ty moc o kvalitě toho jestli se domluví nebo ne nevypovídají - dcera měla vždy 1-2, přesto když jsme někde na dovolené tak se domluví jen tak tak a to ještě loví slovíčka velmi těžko (já se víc domluvím svojí ruštinou a ukazováním, než ona slovy). A němčinu se učila na základce 3 roky a letos začali na střední znovu jako začátečníci. Syn je o dva roky mladší, z angličtiny má horší trojku, ale zvládne komunikovat víc než dcera (je na jiné ZŠ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12092
7.12.14 10:57

Osobní zkušenost nemám, ale napadá mě Student Agency. Myslím, že to je solidní firma.

http://www.pracovnipobyty.cz/

I když jak jsem jen namátkové prošla jejich nabídky, tak pracovní pobyty jsou dlouhodobé (od 6 měsíců) a všechny byly až od 18 let. Ale je ještě docela brzy, takže letní brigády můžou ještě přidat. Zkusila bych se jich zeptat přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
7.12.14 11:00

@Titty - děkuji, koukneme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
7.12.14 12:00

Jak už tu někdo psal jako první mě napadla ta animátorka, bývají to dobře placené brigády, u moře, fajn atmosféra, ALE obávám se, že by 16tletou holčinu, se základní znalostí angličtiny nevzali. Hlavně kvůli věku a osobně bych v 16ti se bála jet sama do ciziny. Píšeš, že dcera je zodpovědná, to je dobře, ale i tak, přece jen pokud i ta jazyková stránka je u ní za začátečnické úrovni… :nevim: je to na Tobě, ale možná bych ji letos zařídila nějakou brigádu v Čechách a do té ciziny dýl s tím, že se může pokusit zlepšit jazyky…ještě k těm animátorkám, co jsem se jedné slečny ptala, tak není jednoduché se tam dostat, co mi říkala tak jí muselo být 18 a uváděla, že studuje obor s tím související a má zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
3355
7.12.14 12:23

@Evka73 Osvědčená je student agency…ale obávám se, že jako nezletilá bude mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
7.12.14 12:34

@Evka73 Holky nikdy necestují stopem samy, cestuje se vždy po dvou, ať už s kamarádkou nebo s přítelem. V 16 je to ještě dítě, ale poznala jsem holku, která v tomto věku opravdu věděla, co chce, šla za tím a díky své vytrvalosti na tom byla i jazykově dobře, takže jsem se chtěla vyhnout komentáři typu: ale ona je na svůj věk nezvykle zodpovědná:-) V tuto dobu by měla spíš pomalu sbírat zkušenosti, ale jít pracovat do ciziny je spíš o tom, že oni se tam těší na levnou pracovní sílu, těžko si kdokoliv vezme na starost neplnoletého cizince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.12.14 15:22

@Evka73
„Od školy po prváku ještě žádné nabídky na brigády mít nebudou.“

• Od kdy školy zajišťují žákům brigády? 8o

V sizině bude těžké najít práci jen na dva měsíce a navíc, kam by chtěla - Anglie/Irsko, USA? Asi jedno z toho, když se chce učit anglicky.

Nicméně, nechala bych to na později, třeba po maturitě, kdy bude moci odjet na dýl. Teď ať si najde něco tady, ať má praxi.

Navíc - podívej se kolik zapatíš student agency jen za to, že tě umístí (+ ubytování) :nevim: Asi půlku měsíčního platu dáš agentuře za toto + výdaje za letenku, pojištění a životní náklady. Co tedy vyděláš (u dvou měsíců jen půlku „vyhodíš“). Třeba u půl roku se to více rozloží.

Já byla během vysoké na Islandu a opravdu jedna výplata šla agentuře + letenky. Nicméně já tam jela s tím, že co si vydělám, tam procestuju, ale teda jsem si něco i vydělala a dovezla. Ale taky jsem tam byla na půl roku. Výplata byla pro zajímavost asi 700 EUR čistýho - při přepočtu na naše super, ale ve srovnání s cenami např. v obchodech nic extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.12.14 15:31

Jinak kromě SA ještě zkusit Alfa agency, ale pokud neumí komunikovat, tak asi bude mít problém.
Se zahraničím bych počkala a do té doby vylepšila angličtinu.

Jinak celkový risk je au pair - i když má nějakou možnost volby rodiny, ne vždy je to dobré. Navíc v rodině je defacto dama - jako nějaká pokojská aspoň potkává další pracovníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat