Návrat do práce dříve
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak si na papír vedle sebe napiš plusy a minusy a podle toho se rozhodni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi takhle, podstatné je, zda budeš zvládat tu svoji práci na směny, pokud dojdeš k odpovědí že ano a že ti v principu nevadí, tak já bych to nelámala přes koleno a zůstala v té výrobě. Plus tedy jestli pro tebe mají v té výrobě místo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla bych. Praxe je důležitá, pracovní doba si myslím taky lepší než kdybys dělala na směny navíc nekvalifikovanou práci. Po práci budeš mít víc času se věnovat malé. Ve školce si zvykne i na spaní. Moje malá chodila do školky, rovnou spala skoro každý den od 2,5, ale já pracovala už dřív na menší úvazek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych to alespoň zkusila. Nechci nějak shazovat práci ve výrobě, ale máš OA a to se chceš fakt na věky zahrabat ve výrobně?? Pokud tě finance netlačí a ani ti nevadí mně peněz, šla bych na nov místo. Časem ti plat třeba zvednou a i kdyby ne, už budeš mít nějakou praxi a příští místo už se ti bude lépe hledat.
Nezahazovala bych tuhle šanci „stoupat“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes je těžká doba, každá praxe v oboru ti moc pomůže, chápu vše co píšeš, ale myslím si, že je to pro tebe veliká možnost. Zvaž a pak napiš jak si se rozhodla. Podle mě autobus ti taky pojede a budeš mít výbornou pracovní dobu, takže budeš stíhat i školku. Podruhé už ti to místo asi nenabídnou a pokud přítel pracuje na 3 směny, tak v týdnu kdy bude mít noční, tak může chodit pro dcerku po obědě a užijí si sebe navzájem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mi přítel volal, že to prý jen na 2-3 měsíce… Pořád se diví, proč váhám
Tak uvidím, řekla jsem mu, že kdyžtak půjdu na pohovor a uvidím. Zeptala bych se, co by bylo dál. Takhle akorát přijdu o zbytek rodičáku a pak bych měla jít po 2 měsících jako na pracák? ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak pokud je to jen na 2 měsíce, tak se na to vykašli, to je o ničem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ještě mi přítel volal, že to prý jen na 2-3 měsíce… Pořád se diví, proč váhámTak uvidím, řekla jsem mu, že kdyžtak půjdu na pohovor a uvidím. Zeptala bych se, co by bylo dál. Takhle akorát přijdu o zbytek rodičáku a pak bych měla jít po 2 měsících jako na pracák?
Proč by si měla přijít o zbytek rodičáku? Jako kdyby byla dcerka v pohodě ve školce, tak bych to na druhou smlouvu na ty 2-3 měsíce vzala, ale za této situace ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 No to bych asi už nemohla dostávat rodičák, kdybych šla pracovat nebo je to jinak? Já právě ani nevím…
- Citovat
- Upravit
Rodičák můžeš dostávat klidně i při práci, rodičák je vázán pouze na docházku do školky a to jen u dětí do 2 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale zase pozor, abys jim nepodepsala novou smlouvu, kterou by se rušila ta původní… to bys právě po těch třech měsících mohla jít na pracák…
já když jsem dělala při mateřské do práce, tak mi vždy na jeden rok udělali dohodu o provedení práce a původní smlouva tím zůstala neměnná… tudíž jsem nadále měla nárok se po mateřské vrátit nebo dostat odstupné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mám dotaz. Kdybych pracovala na dohodu o provedení práce, tak by mi nemuseli zrušit RD, že?
- Citovat
- Upravit
Ahoj, tak už vím jistě, že by ta pozice byla opravdu jen na 2-3 měsíce a pak bych šla zpět na tu horší pozici do výroby. Tak si říkám, jestli nemám rovnou zůstat zatím doma a mít více času si najít rovnou nějakou jinou lepší práci, ale na déle… Přítel říká, že by to alespoň zkusil, ale to mi přijde divné potom zase takhle „klesnout“ když si zvyknu na něco jiného ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, jsem na RD do dubna 2015. Teď mi volal z práce přítel (pracuje ve stejné firmě), že se můžu vrátit už od ledna do práce na jiné místo. Práce by to byla prý lepší - pracovala jsem ve výrobě na směny, mám Obchodní akademii a na práci ve výrobě by mi stačila ZŠ, konečně bych si udělala aspoň praxi. Ale bylo by to za méně peněz, máme jen jedno auto, to potřebuje přítel, takže nevím, jak bych tam jezdila (pracovní doba je od 8 - 16.30 hod). Na ty směny mi dříve alespoň jezdil autobus. Navíc dcerka chodí teď do školky s tím, že je tam 5 dní a pak 14 dní marodí (i když to se asi nezlepší ani v dubnu), musím si pro ní chodit dříve, protože si tam ještě nestihla zvyknout a celé to tam probrečí a hrozně jí to tam prý stresuje, říkala učitelka. Kdybych šla až v dubnu, tak už by si třeba více zvykla. A ještě k tomu tu zatím nemáme ani babičku na hlídání, moje mamka se sem bude stěhovat až v březnu, právě kvůli hlídání dcerky (má už domluvené bydlení až od té doby). Dříve s tím nepočítala. Tak vůbec nevím, prý se mám teď dopoledne rozmyslet, že mají dalších 5 ženských na seznamu a já mám přednost, jen kvůli tomu, že jsem tam zaměstnaná. Jinak finance mě až tak netlačí, že bych musela jít honem do práce, tak nevím