Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
Malá má už od úterý afty,
jsou to velké bílé flekance, které bolí a kvůli tomu nechce ani jíst. Jen pláče jak jí to bolí
Vůbec nevím z čeho to má, vitamíny bere, zubní hygienu taky dodržuje a ani si necucá prstíky, tak vůbec netuším z čeho to má
Koupila jsem jí už nějakou vodu na ty afty, ale nezabralo.Dala jsem jí heřmánek taky nic. Tak prosím o pomoc. Nevíte co by zaručeně mohlo pomoci? Taky se bojím aby neměla z toho horečky… Jsem z toho už na nervy ![]()
Musíš být trpělivá, afty máme za sebou před týdnem, dcerka mi skoro 4 dny jen slintala a pila, jídlo minimálně. Měla je k angíně.
Moje dr mi předepsala jakousi vodičku z lékárny, která desinfikuje a zároveń umrtvuje ústa, takže po namazání dcerka mohla něco málo pozřít.
Hodně doporučují propolis a v lékárně se dají koupit přípravky, které lokáně znecitliví na chvíli ústa, takže se dítko může trochu najíst.
Ted´přesně nevím názem, holky určitě poradí ![]()
Horečky z aftů nejsou, mě pomáhá mamazat postižené místa propolisovou tinkturou -je to celkem bolestivé, ale umrtví to afty. Zkuste jí dávat vit. B, to by mělo usnadnit hojení. afta jsou jako opary, vyskytují se když je tělo oslabené, nemá to nic společného s ústní hygienou.
Já bych jí to zkusila potřít citrónem. Bude jí to štípat, ale aspon trochu to pomůže
Mě to tedy pomohlo.
Ahojky… no já mám z aftama problém už od malička. A bohužel do teď mi na to absolutně vůbec NIC nepomáhá!!! Prostě to nechat a ono se to za 14 dní samo nějak uzdraví. Taky nevím proč se mi to dělá. Vyzkoušela jsem už fakt všechno včetně homeopatik… a k prdu. ani nic z lékárny, ani na recept, ani citron co mi někdo radil, heřmánek už vůbec ne… takže pokud někdo poradí budu taky ráda. Někdy jich mám třeba i 8 najednou. Nejvíc jsem měla 13 a to už byl mazec. strašná bolest. Nikdy nemám jen jeden, většinou tak 3-4 ![]()
Nám tedy pomohla homeopatika Borax, horečky od aftů jsou, syn je měl v takové fázi, že hrozila nemocnice, naštěstí existují mlíčka s kaší a na tom jsme ho udrželi. Trvalo to čtrnáct dní. Nejhnusnější věc, co jsme zažili. Doktorka nijak pomoc nedokázala. Existuje Aloclair, ale to je pouze lokální umrtvení ![]()
Nám vždycky pomáhá na vatovou tyčinku nanést třeba ústní vodu-nejlíp Listerine a nebo namočit do Stopanginu..Stačí to pak nanést na aft a takhle opakovat několikrát denně. Většinou to takhle do druhého dne zmizí
.Bolí to, ale fakt je to brzy pryč. Nebo kloktat šalvějový odvar-desinfikuje.Ale taky záleží, kolik malé je a jestli by zvládla kloktat…
Mě osobně pomáhá alpa nebo líh a vypálit to. Udělat to dítěti, tak už mi nikdy neotevře pusu.
Malá má dva roky, na afty také trpí, ale nic pálivého by si do pusy nenechala dát.
Nám pomáhá mastička Kamistad senzitive. Neštípe a je to anestetikum. Pak jsme vyplachovali pusu šalvějí. A vitamín B.
Nám na aftozní stomatitýdu pomohla akupunktura.
Dostali jsme se k dr která se zabývá i akupunkturou, píchla synovi jehličku mezi palec a ukazováček na noze a druhý den bylo po bolesti a třetí den byly afty pryč.
Takže doporučuju.
Syn měl na jaře, 10 dní horečky, nic nejedl, ale naštěstí pil alespoň Sunar. Výborný je propolis ( kápla jsem mu vždy pár kapek do šalvějového čaje ) a homeopatika Borax. Od MUDr. dostal vodičku boraxglycein.
Jako prevenci mi v lékáně doporučili kapky B-komplex, obden mu jich 10 kápnu do UM a zatím dobrý. Tak uvidíme
.