Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám dotaz, malá měla problémy s očičkem a dr.mi řekla, že se ještě čistí po porodu, pak mi na to dala kapičky a už to najednou byl zánět, od včerejška jí to slzí mnohem víc a má vždycky po spinkání uplně zalepené oko, dr mi řekla, že od 3.měsíce by mohla na čištění kanálků nějakou sondou či co, ale já mám strach pač ona jednou mluví todle a pak zas tamto, hledáme novou pediatričku.. nevíte někdo nějaké rady či kapičky co jsou na to dobré? Utírám jí to převařenou vodou.Co třeba homeopatika? Předem děkuji za radu:)
Toho čištění kanálku se neboj. Jedno pročištění a bude mít pokoj… Vnuk to tak měl, furt zalepené oko, ani otevřít ho nemohl, kapali, kapali, snacha se bála. Pak jeli do nemocnice, tam to prošťouchli a ještě ten den to zmizelo (někomu to ale trvá dýl).
Ten problém vzniká tím, že slzný kanálek není průchozí, slzy neodtékají do nosu (proto člověk, když brečí, smrká
) a množí se tam sajrajty.
Borova voda je podle me idealni. Ale jestli ma upchaty kanalek tak nic moc nepomuze jenom to proplachnout a to delaj v nemocnici
Malá na tohle taky hodně trpívávala, bohužel už si nevzpomenu, co jsem jí na to dávala, každopádně nic z toho nepomáhalo a samo se to upravilo věkem, myslím, že to bylo mezi 2.-3. měsícem, kdy to vymizelo.
Ja pruplach kanalku rezolutne odmitla..kdyz se videla jak u toho ty deti trpi…kapali jsme ruzne kapicky…hermanek, a ted si nemuzu vzpomenout na tu druhou bylinku co na to pomaha..v lekarne poradi…do pul roku mela sice oci uslzene…ale drat do oka..na to sem nemela nervy
navic ocni rikal ze se to tem detem v 90 procentehc opakuje a musi na to prostouchnuti nekolikrat. v pozdejsim veku se uz i uspavaji. ocni nam ukazal masaze slznych kanalku…dvakrat mela i antibioticky kapicky..ale pak se to srovnalo samo..coz i ocni lekar rikal ze se to srovna vetsinou samo po pul roce. na ocni sem se objednavala sama bez pediatra pac ta vi taky prd ![]()
Tak nevím, jestli je zdravější půl roku děcku něco kapat do oka a nutit očíčko, aby přetrpělo různé záněty, a nebo vydržet třicetisekundový zákrok… Vnukovi zmizel problém okamžitě, znova tam nemusel.
Nepíšeš, jak dlouho po porodu to je, ale my dostaly Tobrex a byl klid. Ale u dcer bylo jasné, že ucpané kanálky nemají ![]()
Taky se toho právě moc bojim, ale chtěla bych aby to měla v poho co nejdřív než trpět půl roku, chudinka, no nevim noo
takže jí dají drátek do oka a takhle malé se neuspávají? To jí udržej at je v klidu? Už ted se mi u toho vzteká
A s tou borovou vodou mi řekla, že je to jak kdybych jí nalila do oka kyselinu si představte, přitom co slyšim tak dřív se to dávalo normálně..A s tím hermánkem, co si udělala jako čaj a pak tím utírala?
Ahoj, ja to taky mela u male.od narozeni uslzene zalepene ocicko.pak se ji to prenaselo i do druheho. tisice kapicek, masazi, breku a porad se to vracelo. o pruplachu jsem nechtela ani slyset. nakonec jsme stejne museli.bylo ji 6mesicu a myslim, kdyby jsme sli driv, driv bych meli pokoj.je to chvilkovy zakrok.sice rev jak blazen, protoze ji musi znehybnit, ale vydrzet se to da. preji at to mate brzo ok.
@Michaelaa píše:
Ahoj holky, mám dotaz, malá měla problémy s očičkem a dr.mi řekla, že se ještě čistí po porodu, pak mi na to dala kapičky a už to najednou byl zánět, od včerejška jí to slzí mnohem víc a má vždycky po spinkání uplně zalepené oko, dr mi řekla, že od 3.měsíce by mohla na čištění kanálků nějakou sondou či co, ale já mám strach pač ona jednou mluví todle a pak zas tamto, hledáme novou pediatričku.. nevíte někdo nějaké rady či kapičky co jsou na to dobré? Utírám jí to převařenou vodou.Co třeba homeopatika? Předem děkuji za radu:)
Mám radu!
Nech to být, když je zle tak vyčisti Optalmoseptonexem a nenech se poslat na oční. Protože strašně rádi čistí kanálky a nepustí Tě dovnitř.
Srovná se to samo. Můj první syn i můj druhý to odpřísáhnou. Prostě se ta trubička rozšíří tak na půl roce. Vydrž. Neboj, neznám nikoho, komu by se oko zanítilo do opuchu. Prostě občas ospalka přes celé oko, ale nic se neděje.
Já jsem jednoznačně pro průplach kanálku. Třicetisekundový řev, pak klid.
lepší než stále vykapávat.
Jo a nekapej furt, jen když je opravdu zle. A kámošky, které šly k doktorce, tak každou poslali na oční a skončilo to šťouráním v kanálku samozřejmě při plném vědomí a násilím. Často tam musí znovu. Já jim děcko k tomuhle nepropůjčím a rozhodně ne v plném vědomí.
No jasně, je to jen třicetisekundový řev. Ale jak pro koho že? Zvlášť, když doktor rád nechává maminku v čekárně. Tak pro tu to problém není, jí do oka nešťouraj a neleží na ní doktor jak hora.
@Michaelaa píše:
Tak 14 dní po porodu a pořád se jí to vrací..
zkus masirovat ty slzny kanalky…nam to pomahalo moc…jak kdyby od korene nosu dolu…to vytlacis to co pricpava ty kanalky a jak zacne oko zase slzet tak znovu…jo a na ty oci to byl svetlik lekarsky co tak krasne pomahal..mozek zafungoval. a tobrex jsme meli taky…funguje bajecne.