Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.Chci se zeptat jestli má některá(ý)z vás zkušenosti s vibrucolem? Doktorka nám ho napsala protože syn 11.měsícu v noci nespí a brečí nebo chce bejt prostě vzhůru a taky i proto, že mu rostou zoubky. Už jsme jich užily asi pět a malé zlepšení tu je.
To jsou homeopatické čípky Viburcol?
Já jsem je dávala malé, když byla uplně maličká - kolem 6-ti neděl a to kvůli kolikám a bolestem bříška. Známá, která mi je doporučila, tak je dávala i na zuby. Ale na to, aby dítě spalo jsem si myslela, že jsou jiná homeo. Tak uvidíš, jestli vám to zabere.
Mi je měli na zuby a za mě super ale že by byli na psaní to nevím ![]()
Viburcol používáme na teplotu a zoubky..na spaní je lepší Sedalia.
@peggy.sl píše:
Viburcol používáme na teplotu a zoubky..na spaní je lepší Sedalia.
a to jsou taky homeo? ja mam chamomilla vulgaris ale ucinek nula ![]()
@xlenushkax píše:
a to jsou taky homeo? ja mam chamomilla vulgaris ale ucinek nula
jj homeo..
Na co dáváš tu Chamomillu?
@peggy.sl píše:
jj homeo..
Na co dáváš tu Chamomillu?
no dal mi to nas homeopat - pediatr a ted po vymene pediatra mi to vcera dala nova dr
jsem ji rikala ze mala se v noci hodne budi s hysterakem a ona hned vytahla tohle ![]()
@xlenushkax píše:
no dal mi to nas homeopat - pediatr a ted po vymene pediatra mi to vcera dala nova drjsem ji rikala ze mala se v noci hodne budi s hysterakem a ona hned vytahla tohle
Tak Chamomilla na noční hysteráky opravdu nepomůže…leda by to měla od zubů..
Když budeš chtít popiš mi do SZ ty noční stavy a vymyslíme třeba něco jiného…
@LUCI píše:
To jsou homeopatické čípky Viburcol?
Já jsem je dávala malé, když byla uplně maličká - kolem 6-ti neděl a to kvůli kolikám a bolestem bříška. Známá, která mi je doporučila, tak je dávala i na zuby. Ale na to, aby dítě spalo jsem si myslela, že jsou jiná homeo. Tak uvidíš, jestli vám to zabere.
Ano jsou to čípky. No dnes jsem mu dala šestý čípek a zatim spí celou noc
je fakt že to asi dělaj ty zoubky a líp mu funguje vyměšování. díky ![]()
Chamomillu nám dala homeopatka na přořezávání zoubků…
erikson, vám asi ty Viburcol čípky zabírají na spaní proto, že malý nemá bolesti po nich a spinká ![]()
Ony jsou na takové i celkové sklidnění.
Ahoj, ráda bych oživila diskusi a zeptala se kdy dáváte čípky pokud je problém noční nespavost. Naše malá má 3 týdny a cez den spí v pohodě, ale v době od cca osme večer do jedné v noci ne a ne zabrat. Je neklidná, chvílemi brečí. Nejsou to prdíky, krásne kaká a prdí a v této době nemá ani tuhé bříško. Spíše se ne a ne uklidnit, hlavně pokud mám za sebou akčnejší den. V kolik hodin bych jí měla čípek dát aby nástup byl kolem té 20 hodiny večer? Předem děkuji za radu.
@katintheBOx63 nám to zabíralo hned - respektive buď pomohl do 15 minut a nebo nepomohl. Jento homeo, nemyslím ze je nějaká čekací doba, ale třeba jo
zkus nosit v šátku nebo nositku a uspat tak. To nám pomohlo. Nejspíš ji nic netrápí, jen proste klasicky breceni a vstrebavani zážitku
@katintheBOx63 Není to prostě věkem? Spousta dětí až do 3 měsíců v noci málo spí a maminky mají s dítkem party třeba od 1 do 3 ráno
Prostě dítě ještě není nastavené na to, že přes den se hraje a v noci spí. Já mám výjimku, dcera od porodnice spí celou noc (s 1-2 probuzeními na krmení) ale v okolí je to rarita, maminky kolem mě všechny zažily noci, kdy naspaly třeba jen 4 hodiny protože zbytek musely s dítětem chodit a houpat
@katintheBOx63 Co zkusit zabavit přes den? Ale to spíš až později, ve 3 týdnech je mimino rádo, že trochu vidí
Mně už v porodnici říkaly sestry, ať přes den aspoň na chvilku budím, že mi pak v noci nebude spát, protože se prostě naspí přes den. Vydržela bych, ten spánkový režim se tooolikrát změní, že nebudeš chápat
Jednou ti bude krásně spát v noci i přes den, pak nebude spát přes den, pak se bude častěji budit v noci… S tím nic neuděláme, prostě ještě nemaji vyzrálý nervový systém
@katintheBOx63 Pardon za tolik příspěvků ale ještě mě napadlo, není přetažená? Píšeš že od 8 do 1 nespí, 5h být v kuse vzhůru je na novorozence hrozně moc. Moje dcera měla problém usnout přes den a asi kolem 8. týdne jsem zjistila, že na spaní potřebuje naprostý klid, jakmile mě vidí/slyší tak prostě neusne a řve a řve únavou. Tak jsem jí vždycky houpala, potichu na ní mluvila, dělala ššššš a když se zklidnila, šoupla jsem jí do postýlky a do 10 minut sama usnula. Dělám to tak do teď, jsou jí 4 měsíce