Časté krvacení z nosu od 6. měsíce u syna

25
19.9.12 13:15

časté krvacení z nosu od 6 mesíce u syna

Dobry den, chtela jsem se zeptat nema nejaka maminka zkusenosti s ditetem, kteremu se spousti z nosu krev? Zacala se memu synovi spoustet z nosu krev vestinou v noci. Rikala jsem to doktorovi on ze to nic neni. Nechala jsem si napsat doporuceni na orl.Pani doktorka Nas vysetrila a rekla ze je v poradku, predepsala nam masticku rhynopanteina mam davat do nosu kdyz se spusti krev, je to na zvlhceni sliznice. A ze tam muze mit slabou zilku, ktera mu praska. Jenze stejnak maly mel dva roky uz to neni tak casto, ale stane se 1krat za 14 dni nebo za 3 tydny, nekdy i dva dny po sobe. Porad se mi to nejak nezda .Mate nejake zkusenosti? Mozna je to jen nejaka blbost, ale zase na druhou stranu je to male dite, nebo nejakou radu na nejake vysetreni??Dekuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
155
19.9.12 13:19

Tak já mám dnes už 4letého a taky na to trpí. Nějak to zásadně neřeším, jednak mi Dr. říkala, že je v pořádku a jednak já a hlavně manžel jsme na to v dětství taky trpěli. Když mu praskne žilka v nose (většinou taky v noci), tak už to pozná, vzbudí ho to a začne nás volat, takže přiběhneme ještě dřív, než stačí všechno zašpinit:-). Jo, a dávám mu ascorutin, když mu teče, většinou stačí jedna tabletka a máme zase na nějakou dobu pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
19.9.12 13:30

My máme teď už pěti letou holčinu a taky jí takhle teče krev z nosu. Doktor mi řekl, že na ní nic špatného nevidí a že má asi slabší žilku. V dětství jsem to měla taky. A dávali mi na to ascorutin. A věkem se mi to pak upravilo a je to v pohodě. Takže musíme asi počkat až nám z toho dědičky vyrostou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.9.12 16:41

Ahoj, já jsem na to trpěla jako malá - předškolní.. Dokonce mi ty cévky vypalovali.. Nevím, jestli se taková drasťárna ještě praktikuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
19.9.12 17:04

Moc dekuji, zrejme to asi tak bude .Kdyz nebylo asi neco v poradku tak snad by dr. rekla, Kdyz ja mam takovou jako skoro tchyni a ona me trosku stresuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
20.9.12 12:57

Hmm, to je zvláštní, že doktor tvrdí, že je to v pořádku.
(Nicméně, když doktor na encefalitický pláč po očkování může tvrdit, že je to normální, tak proč ne u pouhého krvácení z nosu. Takže co se divím.)

Nám na krvácení z nosu zabírá dávat na svačinku (u větších dětí) nastrouhané jabko s nastrouhanou mrkvičkou a pár kapkama citrónu (pokud má dítě rádo sladší, tak se to může i osladit, ale u nás to jede i bez cukru). Podle mně je to nejspíš nedostatek nějakých vitamínů či minerálů (a obvykle předzvěst toho, že na dítě leze nějaká chřipajzna).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.6.15 14:33

Hezký den všem.
Rád bych se zeptal jestli někdo z vás nemá zkušenosti s homeopatií na krvácení nosu u malého dítěte.
Asi před osmi měsíci začala našemu malému - nyní 27 měsíců - téct krev z nosu. Pokaždé je to málo a po pár minutách mu to přestane - míval to jednou za jeden až dva měsíce, pak měl dokonce asi dva měsíce pauzu, ale teď už mu to čtvrtý den teče každý večer (ze včerejška na dnešek ráno v pět). Většinou se to spustí když už má jít spát. Je v posteli (spí s námi) a najednou si ukáže na nosánek z kterého mu začíná téct krev. Občas se mu to spustilo i při cestě autem z návštěvy. Co se týká rýmy, tak tu má málokdy, momentálně bych řekl, že půl roku jí neměl.
Pomohla prosím někomu homeopatika na takovýto problém? A dá se nějaké homeopatikum doporučit?
Pár informací o synkovi

• malému je 27 měsíců
  • krev teče vždy jen z levé nosní dírky
  • moc toho zatím nenamluví, ale poslední dobou začíná používat nová slova a snaží se opakovat
  • je to hodné a klidné dítě, které si ale prosazuje to co chce a když to nedostane, tak se umí vzteknout, popř. se rozbrečí
  • je citlivý a dle mého reaguje na naše nálady (když je manželka nebo já nervózní, tak je nesvůj)
  • je horkokrevný a při spaní si dává deku dolů
  • snažíme se ho v ničem zásadním neomezovat a může si v rámci možností dělat co ho zrovna napadne
  • na zadeček mu nedáváme 
  • spí s námi v posteli (uspáváme ho a když se večer vzbudí a my u něj nejsme, tak nás zavolá, přitulí se a spinká dál)
  • co se týká nemocí, tak prodělal šestou nemoc, dvakrát měl rýmu se slzením očiček a v roce cca. dva měsíce pokašlával (u doktorky na poslechu a při výtěru z krku vše v pořádku)
  • je očkován hexou a kromě první dávky měl vždy reakci v podobě horečky kolem 39 stupňů (jen jednou jsme sráželi nurofenem)

Děkuji předem všem za odpovědi.
Jirka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
29.6.15 16:19

Homeopatika teda neporadím (takže mimo téma, sorry), ale zvýšením příjmu vit. C určitě nic nezkazíte. A co teřba nějaký alergie? Pylová sezóna je v plném proudu… U dr. jste byli? Synovi (lehce přes 2 r) taky často tekla krev z nosu, nakonec jsme byli na ORL na poleptání cévek a lepší, místo 3-4 krvácení za týden jsou max. 2 menší „krveprolití“ :lol: za měsíc - pravou dírku se poleptat úplně nepovedlo, protože syn vůbec nespolupracoval. Jo a koupila jsme mastičku Emofix na zastavení krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.6.15 11:18

Děkuji za reakci :). Dnes jsme byli u doktorky, která nám napsala doporučení na ORL s tím, že to bude nějaká ta cévka. Ale jelikož mě zajímá homeopatie, tak jsem založil přímo nové téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí