Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj dotaz z ní jak dlouho trvá rýma. Malá jí má už od pondělí a zatím nic moc. Odsáváme protože hlavně v noci nemůže dýchat a budí se každou chvíli. Dávám jí kapky Nasivin. Ještě otázka může ven? Co vám pomohlo nejrychleji děkuji za rady
Rýma se může vléct dlouho.. Zkus spíš něco, co můžeš kapat dlouhodobě - Nasivin se může snad jen týden, ne? Pokud má jen rýmu, tak ven choďte, na vzduchu jí bude líp a nudle taky líp potečou
Malá měla vodovou rýmu jen asi pět dní - neodsávala jsem, nekapala (nesnese to) jen jsem utírala.. Jak přišla, tak odešla..
Časté odsávání a zvlhčování sliznice nosu i vzduchu v místnosti. Vypodlož ji v postýlce, aby měla hlavičku o trochu výš, než nohy, ale záda rovná. Pokud nemá teplotu, tak ven na krátkou procházku klidně můžete.
Ale jak dlouho to potrvá, to ti nikdo nepoví.
Pokud nemá teplotu, tak ven klidně jdi, bude se jí tam líp dýchat. Zkus jí nosánek vystříkávat mořskou vodou a černým čajem a na noc jí zvedni postýlku a okolo dej mokrý plíny, aby měla vlhký vzduch. ![]()
Malá dostala rýmu v 9 týdnech a měla jí předlouhých 11 týdnů! Nasivin a podobné kapky jsem nedávala (jen jednou, dusila se při kojení). Stříkala jsem Stérimar nebo kapala Libenar. Vyvýšená postýlka, vlhký vzduch na spaní (ručník namočený ve vodě s eukalyptovým olejem), co nejvíc ven (tam se dýchá lépe) a odsávat, odsávat a odsávat (nej je odsávačka ny vysavač).
@bobin píše:
@Jenver s těma plýnama to zkouším a asi to pomáhá
Malýmu to zabíralo nejvíc a za 2dny měl po rýmě a to ten nos měl pěkně ucpanej.
Akorát jsem v noci musela chodit utírat nudle. ![]()
@micelinka odsávačku na vysavač tu máme ale malá se jí bojí a řve ale nakonec se něco povede odsát
@bobin píše:
"odsávačku na vysavač tu máme ale malá se jí bojí a řve ale nakonec se něco povede odsát
Každé dítě řve, ale nic lepšího pro ni udělat nemůžeš, než tu rýmu vyluxovat.
@bobin píše:
@Bersaba já vím ale je to horor
Ne, u takového prcka je to ještě brnkačka, to jenom pláče. Větší dítě při odsávání třeba i řve, jódluje a kope tě do hlavy. ![]()
@bobin píše:
já myslela čím větší tím to je lepší
Taď ve třech letech už je to opravdu lepší. Už se odsává sama a řve jenom při kapání. Ale za ty roky předtím jsme se spolu něco napraly. ![]()