Moluska - může do kolektivu?

Anonymní
19.9.12 18:52

Moluska - muze do kolektivu?

Ahoj holky, muze dite, co ma moluska do kolektivu? nebo jak dlouho jsou pupinky nakazlive? diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4091
19.9.12 19:04

Ne neměla by je to infekční onemocnění přenášené dotykem ale i pohlavním stykem a mělo by se vyléčit…u dětí je to hlavně oslabenou imunitou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.12 19:07

Dcera teda normálně chodila do školky, byli jsme s tím na kožním. Akorát nesměla do bazénu a měla mít svůj ručník. Ono taky asi záleží, kde to má :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.12 19:08

Nakažlivé jsou přád (dokud jsou). Inkubační doba je prý až 9 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2897
19.9.12 19:09

No kdyby nemohlo, tak se brzo matka obesi, molusky muze mit klidne i pul roku. takze by melo stacit jak pise hkac.
hlavne nenechavat seskrabnout, to se mu jedine rozleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
19.9.12 19:09

Dcera je měla, když měla problémy s kůží(ekzém), do školky mohla, ale vždy jsme chodily na vyďoubnutí, asi po 3 měsících byl úplný klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
19.9.12 19:11

@zuzik03 No já mám zas opačné zkušenosti, že čím dřív jsou pryč, tím líp (zkušenosti ne teda vlastní, ale od známých) :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 19:13

Diky, ja jen kamaradky dcerka je ma. bydlime v zahranici, a tady s tim nic nedelaji. Taky se mi zda divny, abych se s nima treba 12 mesicu nesetkavala…proto se ptam, jaka je sance, ze to moje dcera dostane, holkam jsou skoro 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.12 19:15

Jo a co se na to dava, nebo jak se jich zbavit? uz jsem psala, ze tady s tim nic delat nechteji..

• Citovat
  • Upravit
15674
19.9.12 19:17

@Lenka76 Pokud je má někde pod oblečením a společně se nekoupou a neutírají se do stejného ručníku, tak zas tak velká pravděpodobnost není. A taky záleží na imunitě tvého dítěte. Nejvíc infekční jsou, když se naruší (tj třeba po tom vyďoubání). My na to nejdřív měli takovou vodičku, ale prý jej to na dlouho a dcera se chtěla v létě koupat, tak nám doktorka na kožním poradila, že jí to mám vyďoubat sama (vydezinfikovanou pinzetou) (u doktorky si na to nenechala sáhnout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
19.9.12 19:27

Hkac: ma asi 3 na obliceji, a par na tele, pry se ji tvori ale dalsi. Na netu toho taky moc nepisou, ale fakt se mi zda divny, aby se maminka zavrela s ditetem na pul roku doma..;-))) Ja davam nasi maly imunoglukan, uz jen kvuli tomu, ze nastoupila do skolky, tak snad to bude O. k.

• Citovat
  • Upravit
25182
19.9.12 20:17

Syn chodil normálně do školky. Měl jich pár na ruce, nosil dlouhý rukáv.

Léčili jsme Infectodelem /či jak se to píše/. Ale nejlepší bylo je doma propíchnout, vymáčknout a vyčistit betadinou. Pak se pořádně umýt a ani po té ruce syna to neroznést. Ještě jsem potírala Tea tree oilem.

Do stravy jsme zařadili více česneku a jednu tabletu zinku.

Po asi měsíci léčby byli pryč a už se víc neobjevili.

Všude na netu jsem četla, jak je to zdlouhavé. Ale my jsme to vážně měli rychle pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajik
19.9.12 20:26

Loni jsme tím prošli, malá to chytla na plavču. Drastický metody léčby jako vypalování dusíkem a seškrabávání jsem zavrhla. Na kožním jsme dostali Infectodel (nevím jestli to píšu přesně, už ho nemám), ale to štípalo a nechtěla se tím nechat mazat. Na radu zde v diskuzích jsem mazala Betadinou - opravdu poctivě každý pupínek, ráno a večer. Sice to bylo na dýl (poslední zmizela asi po půl roce), ale postupně mizely. Ty větší jsem po koupání vyďobla a hned zamazala Bet. aby se to vydesinfikovalo. Musela jsem nakoupit zásobu tmavýho oblečení :roll: Mezi děti jsme normálně chodili, akorát plavčo jsme museli vynechat. Přenáší se to akorát přímým dotekem. Takže žádný půjčování ručníků, oblečení a hlavně nešahat, neškrábat.
Teď už vim, jak to vypadá v začátcích, takže bych s tím hned z kraje zatočila, ale tehdy jsem netušila, že je to takový prevít.

• Citovat
  • Upravit
Pajik
19.9.12 20:29

Jo a na plavčo jsme mohly až zmizí i ta poslední. Takže dokud bude byť jen 1 jediná, platí stejný pravidla.

• Citovat
  • Upravit
5617
19.9.12 20:43

Haha. :lol: Můj syn má od narození špatnou imunitu, molušky má od roku a půl a bojujeme už tři roky. :pankac: Měl jich snad tisíc, zkoušeli jsme snad všechno, až nám jedna doktorka řekla, že je to JEN nemoc imunity a že musíme brát imunoglukan a že časem se to srovná. Dnes jsme omezili s tisíce na dvě molušky na pinďourkovi, které se drží. A teď myslíte si jako, že svého syna budu trápit tím, že nebude moct do společnosti, celé léto do bazénu, koupališť? Teď to má tolik lidí a někteří to mají celý život. Moje švagrová to má od malička a je ji třicet. To se jako nemá celý život koupat v koupalištích jo? :lol: Moluška je nakažlivá jen pro lidi s oslabenou imunitou, pokud se neškrábe, není nakažlivá a dostanete jí tak jako třeba chřipku, takže zakažte všem lidem cojsou nachlazení, aby chodili do bazénů a mezi lidi, aby nás nenakazili a mi je nenakazili moluškami a výsledek? Půlka lidstva bude sedět doma v izolaci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí