Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@bobin píše:
@Bersaba já myslela čím větší tím to je lepší
Pokud se naučí smrkat tak možná jo.
Jinak to je ještě větší horor- kope, koše, štípe a pak půl dne mi dělá naschvály.
![]()
Ahojky, u nás je rýma teď aktuální. Jde o to, jaká je hlen… hustý nebo řídký? Světlý, čirý nebo zelený?
Máme ji dnes přesně týden a zlepšení jen minimální… Stříkám vincentku a odsávám… Pozor, nasivin a podobné fakt max týden!!
Znáte to, neléčená týden, léčená 7 dní
![]()
@balenka No a co teda když ne nasivin? Jo a má jí spíš husčí a světlou .Nebo mám jít k doktorce .Jo a tu vincentku jak a je to podle jaký rady
@bobin jsem lékárník ![]()
Vincentku dělají ve spreji Junior, má menší tlak a užší to šplíchátko. moje dvouměsíční mimčo ji snáší parádně
dá se to pak ndoplnit vincentkou koupenou v lahvi… Vincentka je taky „mořská“ voda.
Nasivin neléčí rýmu aninerozpouští hleny, jen stahuje sliznice ![]()
Pokud není soplík nažloutlý nebo zelený a není teplota, k doktorce nemusíš…
Jo a ještě dávám Stodal sirup, jsou to bylinky v homeopatickém ředění a pěkně to rozpouští hleny, takže na rýmu i na kašlíky ![]()
To koupím v lékárně a co amprobene? je to taky dobrý? děkuju
@bobin Je to vlastně stejné jako mucosolvan (na rozpouštění hlenu a odkašlání), ale dávala bych to až na hodně hustý hlen, bo to může dráždit na kašel… Pokud má jen rýmu, zkus jen ty věci do nosu a bylinky ![]()
Pokud bys chtěla už nějaký lék, tak raději acc sirup (nebo Sinecosin, ale ten nevím, jestli je už pro tak malé děti - to by ti v lékárně řekli)
@balenka moc moc děkuji to určitě zkusím tu vincentku a ten stodal ![]()
Příspěvek upraven 21.09.12 v 10:35
@balenka děkuju tak snad se brzo uzdravý i ta tvoje .Jj povedlo se ![]()
@Bersaba píše:
Ne, u takového prcka je to ještě brnkačka, to jenom pláče. Větší dítě při odsávání třeba i řve, jódluje a kope tě do hlavy.
To řvoucí a peroucí se sladké dítě mám zrovna nemocné
, necelý rok a půl a opravdu nevím co s ní, odsávat už je nemožné
a nekope mě do hlavy, ale bohužel do břicha, takže to vzdávám.
@bonnie14 Jediný způsob, jakým jsem malou zvládala, když odsávání opravdu nenáviděla, bylo sednout si na zem, dát si její hlavu mezi nohy a ruce jí přisednout stehnama. Pak ti dokopne opravdu maximálně na hlavu a navíc máš volné obě ruce. Zní to drasticky, ale funguje to.
@bonnie14 Nauč Denisku smrkat!! ![]()
U nás fungovalo, jak dělá mašinka a po návštěvě našich na chalupě, když jsme slyšeli funět ježky, tak Julča funěla a funěla a soplíky šly ven!! ![]()
Jejda kdyby to tak šlo
po čem prd to umí hned, ale o smrkání si můžu nechat zdát ![]()
a přikleknout… zkusím… ona nás přepere i dva, manžel už odmítá, že jí to včera zarazil až dovnitř nosu, když sebou začala házet.
Taky máme rýmu už 5den
do nosu nekapu nic akorát dávám 3× denně Sinupret…malej má 17 měsíců a u vysávání děs běs teda taky se pere a přesně jak píšou ostatní maminy kleknu nad něj kolenama držim ruce jednou rukou držím odsávačku a druhou si ho přidržuju
a on u toho řve jak tur..můj když vidí že jdeme odsávat tak odchází prý ho trápim a bude mít trauma nojo ale jak mu mám ty nudláky teda vyndat když smrkat nechce ![]()