Zánět průdušek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
247
21.9.12 12:28

zánět průdušek?

Ahoj maminky, i když toto téma tu bylo již xxxkrát, tak jsem stejně moc nevyčetla to, co jsem chtěla. Můj syn (22měsíců)dostal min. týden v sobotu kašel, přes den dobrý, teploty žádný ani rýma, druhý den se přidala rýma, ale teploty jen malilinko zvýšené, ale jen po námaze(venku jsme samo nebyli),dvě noci skloro nespal, jak nemohl dýchat, furt se budil, kašlal, sípal a dýchal rychle, pak jsme byli v úterý u dr a ta nás poslala na rentgen plic, že se jí malej nelíbil poslechově, tam naštěstí vše o. k.dostali jsem ventolin sirup a fenistil kapky a od té doby jsou noci zas jak dřív, spinká spokojeně, přes den se hosnažím držet v klidu, ale moc to nejde, je to malej divoch, když udělá víc jak 3 rychlý kroky, tak je zadejchanej, jak blázen a ted k otázce…může mít malej náběh na asmtma nebo problémy s průduškama nebo by to mohlo být jen jednou a příště už by tu nemoc přešel tak, jak normálně, protže není nemocnej poprvý a vždy bylo vše o. k.kdyby byl chabrus na průdušky nebo plíce, tak by asi nemohl večer spinkat tak hezky ne?(rýmu má furt, kašle taky, ale jen při námaze nebo ráno, když se vzbudí, ajk to má usazený)
děkuji všem za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
247
21.9.12 12:33

Ještě jsem chtěla napsat, že teda jsem tak nějak všude četla, že děti dostanou rýmu a pak jim to spadne na průdušky, náš malej ale nejdřív kašlal a rýmu dostal až po tom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
21.9.12 12:40

Co přesně malýmu je, nikdo asi tady neřekne, ale podle mě má něco, co teď prostě řádí mezi dětma. Moje dcera měla před týdnem střevní chřipku asi dva dny, potom nic, za dva dny kašlala, přestala a teď má druhý den rýmu a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.9.12 12:46

@Bavorov já se uklidnuji ještě tím, že mu roste stolička, tak možná i to přispělo k tomu všemu, na konci srpna byl klasicky nemocnej, trošku teplota(38.1)rýma, kašel z rýmy, byli jsme 5dní doma(doktorka měla dovolenou, tkaže u ní jsme nebyli)ale nebylo to ani moc za potřebí, pak jsme jeli na chatu, lítal tam, rýma se mu krásně ztratila tím čistým vzduchem a když jsme přijeli, tak týden an to tohle, tak nevím, myslím si osobně, že kdyby měl problémy z průduškama, tak to má pokaždé, když začne marodit, ale nevím, nemám s tím zkušenost, když začal ted marodit, tak to začlo tím, že lítal celej den venku, bylo chladno, studenej vítr a on se prostě nezaství venku, furt lítá, tak jestli se napolykal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
21.9.12 13:06

Pokud jste byli na rentgenu plic a je ok, tak bych to neřešila. Já mám dceru nemocnou pravidelně zatím jen každé září a téměř celé. Pár dnů dobrá a zase rýma, pak kašel a pořád dokola. Jinak během roku problém nemá. A k těm zubům to klidně může být, dcera mívala zase šílené průjmy u zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.9.12 13:13

@Bavorov náš expert měl právě skoro vždy u zubů nějakou rýmu, kašel a tak, nikdy nic vážnýho, tohle mi ale připadlo horší, pamatuju si, jak můj brách vždycky sípal, když byl marod a tohle to silně připomínalo, tak uvidíme, je to kus chlapa, ten náš divoch, na 22měsících má 16.5kg, navíc je hyperaktivní, takže nějaký takovýhle překážky ve smyslu průdušek nebo nedej bože astma by byly hrozný, miluje pohyb, hodně pohybu(samo i jídlo :mrgreen: ) a kdyby se měl hlídat nebo omezovat tak nevím, už ted jsme na palici, když jsme zavřený týden doma :zed: musela jsem mu sebrat všechny odrážedla a velký auto, co si s nimi jezdí po bytě, aby nelítal a on furt chodí a hledá to, protože se tím prostě vyblbne, ale nesmí, jelikož se zadejchává :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
17.2.14 08:32

Obnovuji téma :-) Naší dceru trápil asi týden suchý, dráždivý kašel. Lékařka nám předepsala Lontermin na roztažení průdušek a prý by to mělo být ok. Jenže do týdne jsem byli u ní opět. Dcera začala být šíleně zahleněná, v noci se kašlem skoro dusila a měla zvýšenou teplotu. Poslechově má dcera průdušky prý celkem v pohodě, něco tam má, ale není to nic strašného. Tak jsme kromě Lonterminu dostali i Sumetrolim. Dnes jsou to čtyři dny, co jej malá bere a bohužel nějaké zásadní zlepšení nevidím. Noci jsou klidné, ale to jen díky Dithiadenu, teplota ustoupila. Moje otázka tedy zní: jak dlouho Vám dítě cca 16 měsíců, které se samo nevysmrká a ani se jí nechce odkašlat toho zahlenění zbavilo? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
1446
17.2.14 08:41

U nas to trva tak deset dni. Maly pravidelne trpí Bronchitidou a bohužel vetsinou končíme na pohotovosti s následnou hospitalizaci. Lontermin dostává jen na doleceni, k léčbě vždy Ventolin. Domu mi doktorka napsala cipky Rectodelt které jsou prvni pomoc pri nočním duseni. Hodne doma větrejte a at dite spi v chladu a na vykaslani nejaky sirup my dáváme Ambrobene přes den a večer Stoptusin. Mame to počtvrté za 5 mesicu tak uz mame na doma i Kortikoidy :-(. Jo a pomáhá inhalace Vincentky my inhalujeme denne. At se ditko uzdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zzzuuz
17.2.14 09:05

@Petkaelik Moc děkuji za odpověď. Právě se trochu taky obávám toho, aby se dceři ty záněty nevracely. Doktorka nám sice řekla, že je to jen nějaká vlezlá viróza, ale já si to teď bohužel spojuji s očkováním Priorixu. Už dva týdny po tomto očkování má dcera pořád něco. Ovšem to zahlenění mě trápí teda hodně. Vyzkouším tvé rady :-) Ještě jednou děkuji.

• Citovat
  • Upravit
1446
17.2.14 09:18

@Zzzuuz
My se úspěšně díky tomu nachlazení vyhýbáme ročnímu přeočkování. Malý má 15 měsíců a uz to na něm poznám den předem. V nemocnici vic než základní test krve a moči nedělají tak tam ma teplotu prvni den dva a pak jen vdechuje ventolin nic vic. Nám to v listopadu odstartoval prvni ostravsky smog a ted to dostává vždy u větší změny počasí. Nos odsavame i kdyz se neskutečně bráni a inhalator mu dávám k postýlce kdyz přes poledne spinka. Snad se vám to nebude vracet hlavne to poradne dolecit. My během prvního roku nemeli malého nemocného ani jednou a ted každy mesic at uz je konečně jaro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.2.14 09:24

@Zzzuuz máme zvýšenou reaktivitu průdušek, zahlenění trvá i 3 týdny, já vždy, když horečky odezní, cvičila dechovou rehabilitaci pro snadnější vykaslavani…teď v lednu jsme to nějak nezvládli a progredovalo to v další zanet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí