Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
chci poprosit o pomoc. Hledám a hledám sedačku 15-36kg. Mám 2,5 letého trošku přerostlého syna. 105cm a 19kilo. O víkendu jsme byli na obhlídce sedaček a zjistila jsem, že do mojí vybrané Römerky se nějak moc nevleze
Čekala jsem něco většího, teď máme Chicco key 1 a přijde mi stejná.
Nevíte jak je to třeba s Cybexem? Je prostornější, nebo jsou všechny sedačky podobné? Syn je prostě chlapisko a přijde mi, že je tam tak tak, nevím, jak by v ní měl jezdit třeba za 2 roky ![]()
Ještě jsme se dívali na Chicco key3, ta mi přišla prostornější, ale nevím, jak na tom jsou co do bezpečnosti.
Poradíte prosím?
Nevím, jak je to možné, ale já mám Romer. Máme dvě. Kluci jsoutaky hodně velcí. Mladšímu jsou teď 4 roky má přes dvacet kg a kolem 110 cm a jezdí v ní. Ale mám sedmiletého, tan má přes 30kg a určo 120cm (ostuda neznám pořádně míry dětí) a jezdí v ní v pohodě taky. Samo jí používáme i se zády. Nedám na romerky dopustit, jsou fakt super, měli jsme i tu pro mladší, jenom vajíčko od maxi cosi, kvůli kočáru. Tak je mi to fakt divné!
Neblázni, jak se ti může nevlézt takový drobek do sedačky, ve které zcela běžně jezdí všechny moje dcery - a to nejstarší má přes 130 cm a 30 kg? Běžně jezdí v zimních bundách… A sedí na zadních sedadlech tři ![]()
L.
Lucoško, nevím co jste zkoušely, ale zde je moje 9 letá dcera v Römeru 15-36 a to má 145cm a 40 kg, a vejde se i v zimním oblečení. Takže ve 2,5 letech se musí vejít dvakrát.
Ahoj,
je to teda hodně divné, protože mám syna stejných proporcí, 3 leťáka, máme cybexku a vejde se v pohodě. Na vyšku jsem mu tu sedačku musela už trošku povytáhnout, aby seděl dobře pás, ale jinak se vejde i v zimním oblečení.
Díky za reakce. Možná to bylo tím, že jsem si představovala něco většího a proto mě to zaskočilo. Ale podle fotky od Steeveho (tímto moc díky) se vejít musí, i kdyby nechtěl
Pro jistotu zajdem ještě jednou vyzkoušet a uvidíme.
A co ten Cybex? S tou by fotečka nebyla? Rozhoduju se mezi těmito dvěma.
Lucošku, sedačka nemůže být o moc větší, jinak by dítě dobře nedržela - a pak by nefungovala tak jak má..
Cybexka je de facto to samé - neprohloupíš ani u jedné.
Lesi díky, ještě jednou půjdem odzkoušet a určitě jednu vyberem, máme nejvyšší čas.
Ještě jednou všem díky.
jo tady je dcera v tom Cybexu, ale bez bundy, sedačky jsou velikostně úplně stejné.
z hlediska kvality materiálů a pohodlí je na tom Kidfix lépe
Steeve díky ti, jsi připraven na vše
![]()
Uvidí se, ve které se bude cítit líp.