Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, na jakém sedadle v autě je nejbezpečnější umístit autosedačku 9-18 kg (konkrétně Röemer)? Určitě vzadu, ale kam tam? Za řidiče, spolujezdce či doprostřed? Všimla jsem si, že většina lidí jej má umístěnu za spolujezdcem, ale není to více nebezpečné? Vždyť se sedadlu spolujezdce říká „sedadlo smrti“? Tímto prosím také o radu Steeveho, jakožto profesionála v oboru ![]()
Ahoj Anomisko.
Tak my máme autosedačku umístěnu uprostřed . A je to čistě z praktických důvodů - za řidiče totiž z místa spolujezdce nedosáhnu, tudíž jsem si prosadila prostřední sedačku. Navíc Miška má lepší výhled a že si ho užívá
- po dvou stech metrech spí
.
A co se týká sedačky za místem spolujezdce, tak ta je pro změnu označována za nejbezpečnější
.
Sama jsem zvědavá, co všechno se v této diskuzi dozvím
.
Za spolujezdcem, protože z té strany bývá chodník… Nedovedu si představit zaparkovat na ulici, otevřít dveře za řidičem a vypreparovávat dítko ze sedačky ![]()
Ahoj, vozíme mladýho vzadu uprostřed. Je to myslím bezpečné už z toho důvodu že se nevyklání ze sedačky aby viděl.A já jako spolujezdec na něj vidím a řidič taky.
Myslím,že je jedno na které straně je vzadu sedačka.A jelikož my máme 2 děti,tak máme každé na jedné straně.
my mame autosedacku za spolujezdcem, rika se ze je to nejbezpecnejsi misto v aute. ale az budeme mit druhe budou na obou, takze je to stejne jedno
kazdy si to umisti dle svych potreb a prakticnosti ![]()
Taky za spolujezdcem, zatím teda vajíčko (ale dlouho už ne) - mělo by to být opravdu nejbezpečnější místo v autě.
Autonehoda, jíž byl kdysi účasten můj bratr to jenom potvrdila
Seděl právě tam a jako jediný vyvázl „pouze“ s rozbitou hlavou (a to si ji ještě rozbil o kšiltovku
) Ostatní měli přelámané žebra, klíční kosti, úraz páteře, nohou… fuj ![]()
my ji máme za spolujezdcem, když jedu sama, tak se mi líp podává čaj nebo křupky a abych na ní líp viděla, tak mám přídavné zrcádko naštelované na terču. a je pravda, že až budou děti dvě tak si člověk nevybere
My ji máme také za spolujezdcem. Nedokážu si představit, jak tahám malou z auta přímo do provozu, kdyby byla za řidičem. A hlavně na ni vidím, když se od volantu pootočím a třeba i něco narychlo podám. ![]()
Toť moje zkušenost
A můžu se zeptat, jestli máte někdo sedačku připevněnou isofixem? Je správná moje představa, že při použití isofixu je potřeba sundat (sklopit) sedadlo? V tom případě my nebudem mít moc možnost volby, protože máme sedadla vzadu dělená 2+1, takže sedačka s isofixem bude tam, kde je to jednosedadlo. Jinak my teď máme sedačku za řidičem, Anežka leze ven směrem k chodníku, prostě projde přes šírku auta a vyleze (u sebe má dětskou pojistku, takže dveře neotevře). Za sedadlem spolujezdce sedím já (vepředu se bojím
), takže obě vystupujeme stejnými dveřmi - já Anežce jen odepnu pás a ona si sama vyleze (i vleze do sedačky a my pak jen zapneme pás). Taky jsem slyšela, že sedadlo za spolujezdcem je nejbezpečnější, ale osobně si myslím, že to ještěn nic neznamená - když boural brácha, tak nejhůř dopadla kamarádka, která seděla právě za sedadlem spolujezdce (a hned po ní brácha). Naštěstí i oni jsou už v pořádku.
my máme sedajdu 9-18 a nově koupenou doma i tu větší,máme ji za spolujezdcem a sedadlo nemáme sklopené.Jako proč?Trochu tomu nerozumím…
Normálně máme nasazené zy plastové bazmeky a do toho se zacvakne sedajda v tý rýze mezi horním a sedacím dílem sedadla.Isofix je podle mě na obou stranách auta,taky máme 2+1
Ahoj já nevím které je lepší mám dvě děti tak to neřeším mám ráda oba.Jen vím že někdo říká že řidič instinktivně uhne auto při kolizi tak aby nezranil sebe a tudíž by vyplývalo že lepší je za řidičem.To za spolujezdcem je zas ven z provozu a není v kontaktu s ostatními auty.Uprostřed jsem si dlouho myslela že pokud je tam tříbodový pás že je nejlepší jenže jsem pak četla že při nárazu do auta vlétnou střepy a jiné předměty a dítě je pak první naráně a není chráněno za sedadlem.Tak si vyberte radši nehavarovat a při dvou a více dětech už to neřešíte.
ZUZAN
Mame isofixove sedacky Roemer v kategorii 9-18 a 15-36 kg, delena sedadla jsou 2:1 a obe tam sedi. Nevidim duvod proc kvuli isofixu sklapet sedacku…
Taky jsem to nepochopila s tím sklápěním sedačky při isofixu ![]()
Já vozím malou za spolujezdcem - líp tak na ni vidím a lehce něco podám nebo seberu. Mít ji za sebou (za řidičem), tak budu dost nesvá. Až se narodí druhé, budu vajíčko vozit vedle sebe. Horší, až mi z vajíčka vyroste - to pak budou obě děti vzadu, a to - jak píší holky - nebude co řešit ![]()
Ahoj,
z policejních záznamů vyplývá,že nejbezpečnější místo v autě je vzadu za řidičem - když si všimnete,tak všichni politici,prezidenti sedí za řidičem vzadu - jenom Havel seděl vedle řidiče vepředu - to jen tak pro zajímavost… ![]()
My máme děti 2,takže se tam každý chvilku střídají… ![]()