Umístění autosedačky nejbezpečněji v autě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
1.2.10 22:01

No já jsem netvrdila, že se musí sklopit, jen jsem se ptala, jestli tahle moje představa správná (a teď už asi vím, že správná nebyla). Nikdy jsem to neviděla. Takže kdo to nepochopil, jsem byla já :wink: . A nechápu to pořád. Asi mi nezbyde nic jiného, než to někde omrknout. Máme krátce auto s isofixem a plánujem kupovat autosedačku pro novorozeně. Ale aspoň vím, že se sedadlo sklápět nemusí, tak díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
1.2.10 23:23

Když jsme měli jen jedno dítě, sedačku jsme měli za spolujezdcem a já seděla vzadu s ním. Bydlíme v paneláku, parkujeme u silnice, takže vystupování s dítětem na chodník mi přišlo lepší než do silnice. Co máme děti dvě, vajíčko jsme měli za řidičem, protože jsem na dítko lépe dosáhla. No a co jsme malou dali do sedačky, je opět za spolujezdem a větší dítko za řidičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
1.2.10 23:41

Taky jsem slyšela že nejbezpečnější sedadlo je za řidičem… Dokud jsme měli sedačku 9-18 tak byla na místě spolujezdce :) Teď ji máme za řidičem, protože „nakládáme“ děti už na dvorku a parkujeme jen na parkovištích,takže to je jedno ze který strany mladýho vytahnu.

Isofix jsou takový ty dvě tyčky na sedačce co se strčí do úchytů schovaných mezi sedákem a opěradlem v autě, není to nic složitýho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.2.10 00:32
KacenkaK píše:
když si všimnete,tak všichni politici,prezidenti sedí za řidičem vzadu
:think: To se mi nezdá. Vždyť nejčestnější (nevím, zda i nejbezpečnější) místo vždycky bylo ZA SPOLUJEZDCEM. Nechci se hádat, ale řekla bych, že nemáš pravdu. I ve škole nás učili, že nejčestnější místo je vpravo vzadu. Tak nevím :think: Fakt jsem neviděla celebritu, která by vystupovala do silnice z místa za řidičem. Vždycky vylezou z limuzíny na červený koberec z místa za spolujezdcem.
Omlouvám se za OT :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
2.2.10 06:53

Z důvodu vystupování je bezpečnější místo za spolujezdcem, ale jinak je to místo za řidičem, protože ten se bude snažit odvrátit náraz do své strany, aby se mu nic nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.2.10 08:45

Anomisko, na to kde je nejbezpečnější umístit sedačku jsou 2 studie:
1. kalifornská, říká, že nejlepší místo je vzadu uprostřed, že při bočním nárazu to je dost daleko na náraz - dost byla doporučovaná v médiích ( ale v mnoha případech nepoužitelná, u většiny evropských aut není uprostřed isofix, jsou ty sedadla menší, takže tam sedačka nesedí dobře, a u starších modelů tam je pouze 2 bodový pás, takže sedačka nejde připnout ani pásem, ani isofixem)
2. evropská ADAC- nejlepší místo je za spolujezdcem- je to u chodníku, a většina nárazů je na straně řidiče.
Pro provoz u nás bysme se měly klonit k té evropské studii, ono totiž v evropě jezdí převážně menší aut než v americe, a díky tomu v evropě nemá většina aut isofix uprostřed a navíc ty prostřední sedadla jsou většinou menší, takže tam sedačka buď nejde připevnit, nebo tam nesedí dobře, proto je nejlepší vzadu na kraji.

A nyní trochu praxe a osobní zkušenost, mám 3 děti, takže sedí na všech sedadlech a všechny studie jsou mi k ničemu.( ostatně průměrná rodina v ČR má 2 děti, a když koukám na metříky pod příspěvky, tak i většina dopisujících má 2 děti, takže sedadlo uprostřed stejně nepřichází v úvahu a poutají děti na obou krajních)
A vše u mě vyšlo z praxe, takže ta nejmenší sedí uprostřed v sedačce 9-18 a ty starší děti jsou na krajích v sedačkách 15-36 a je to proto, že takto tam nejlépe nasednou a dají se nejlépe připoutat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
2.2.10 12:25

Téééda, vůbec jsem nečekala tolik vašich reakcí 8-o Moc moc za ně děkuji. Každopádně, zatím mám jen jednoho prcka, takže mě tohle téma hrozně zajímalo. Až teď jsem si ale uvědomila, že když budou děti dvě, tak to řešit stejně nebudu a ani nemůžu :-P No jo, nějak mi to nedošlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Walll
12.3.13 22:29

jezdí za spolujezdcem.....

@KacenkaK píše:
Ahoj,
z policejních záznamů vyplývá,že nejbezpečnější místo v autě je vzadu za řidičem - když si všimnete,tak všichni politici,prezidenti sedí za řidičem vzadu - jenom Havel seděl vedle řidiče vepředu - to jen tak pro zajímavost… :oops:My máme děti 2,takže se tam každý chvilku střídají… :wink:

není pravda paní…všichni jezdí za spolujezdcem…a je to taky nejlepší místo…není stoprocentní ale je dál od druhe strany silnice, což nebezpečnost zkracuje na polovinu…uprostřed by při nehodě lítali střepy…a z prava je ve většině případech hodně nehod právě do zadních dvěří kdy řidič zatáčí na levo a myslí si že to stihne když tam jede auto…sedadlo u spolujezdce je nebezpečné proto že tam bývá nehod nejvíc ale jen ze předu nebo z boku, ale max do předních dveří…nejméně nehod je do prostřed, ale tam lítaj ty střepy a při vyprošťování by to mohlo dlouho trvat…takže jednoznačně první dítě za spolujezdce…ale jak tu jedna maminka psala že až bude mít další tak že ho bude vozit vepředu…tak to bych v životě neudělala 8o…kdyby se vzadu něco dělo tak prostě nechám děti řvát a někde se snažím zastavit než abych se otáčela…a existují i přidělávací zrdcátka který si můžete namířit na děti…

• Citovat
  • Upravit
1
6.9.15 14:57

Podle firmy ADAC co vyšlo v AUTOBILDU je nejlepší místo uprostřed a za řidičem. Vysvětlím řidič při dojití nehody jedná instinktivně což snaží se náraz od sebe odvrátit. Mnohem častěji auto přehlídnete z prava než z leva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.17 15:21

@KacenkaK
Pri celnim nárazu je pravá / leva strana asi fuk. Při rane z boku je asi lepší sedět co nejdál od postižené steny auta.
Proto hlasuju pro střední sedadlo.

Pokud není uprostřed isofix pak za ridice. Nejdou tam stromy a při odpocovani vlevo to taky případně koupi strana spolujezdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí