Áčka v zaměstnání

Anonymní
12.10.19 19:32

Áčka v zaměstnání

Dobrý den, prosím o info, zda se některé z Vás stalo, že jste v současném zaměstnání skončila tzv. na áčka?
Mám novou, lépe placenou práci, do které mohu okamžitě nastoupit. V nynější práci mě na dohodu pustit nechtějí, ale na druhou stranu mě nechtějí „platit“. Pouští mě dříve ze směn, že není další práce na ten den. Takove posílání domu se mi nelíbí, nebudu mít stanoveny fond hodin a tím pádem ani nárok na prémie. A zůstávat tam za minimální mzdu, se mi nechce a domluva s nadřízeným není. Můžou mi napsat nějaký paragraf do zápočtového listů, pokud už tam prostě nedojdu?

Je to citlivé, proto anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
445
12.10.19 20:37

Ahoj, pokud nepřijdeš do práce, můžou Tě propustit na paragraf 55, porušení pracovních povinností a dává se to do zápočťáku, 6 měsíců jsi bez podpory na úřadu práce a o referencích ani mluvit nemusím. Za každý den neomluvené absence může zaměstnavatel odebrat až 3 dny dovolené.
Jinak jestli Tě posílají domů, požádej ať Ti to dávají písemně, jinak Ti můžou dát naplacené volno. Všechny bonusy, benefity, pohlyblivé částky mzdy, odměny a prémie Ti vyplatit nemusí. Došla bych si za nejvyšším a promluvila bych si o tom v čem je problém, že Tě nemůžou pustit a pak pro Tebe nemají práci. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
12.10.19 20:38

Znam par lidi, co se domluvilo v jine praci, ze prijdou s paragrafem a normal uz neprisli. osobni zkusenost nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7539
13.10.19 09:29

Jo v nove práci se mozna domluvís, ale jak je výše napsáno, můžou tu nechat nasekat třeba týden acka, za každý den pokrátit 3 dny dovolený a předpokládám, ze už si ji letos cerpala, takže bys jim taky mohla doplácet vycerpanou dovolenou nebo by ti ji strhli z poslední mzdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.19 09:43

Hledám práci

Prosím o radu, hledám práci, bohužel nemám čistý trejstni rejstřík, chci pracovat, ale nevím, kde bych mohla pracovat

• Citovat
  • Upravit
1995
27.11.19 09:53

Všude tam, kde se trestní rejstřík neukazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33742
27.11.19 10:00
@Anonymní píše:
Prosím o radu, hledám práci, bohužel nemám čistý trejstni rejstřík, chci pracovat, ale nevím, kde bych mohla pracovat

To bude docela problém, dnes chtějí výpis z trestního rejstříku všude. Záleží taky za co ten zápis máš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33742
27.11.19 10:01

@Livlin Dnes se ukazuje už snad všude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
27.11.19 10:11

Treba v gastronomii v mensich podnicich nikdo vetsinou tr rejstrik nechce.. Taky zalezi, za co to mas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7719
27.11.19 10:13

Nemyslím, že se ukazuje všude. Chtějí ho vždy, když se hlásíš na nějakou pozici na úřadech, ale v ostatních pracovních inzerátech na požadavek na předložení výpisu z TR narážím jen zřídka. Tedy samozřejmě pokud ho nechtějí až když ten člověk projde pohovorem, to nevím, přes pohovor jsem se nedostala už hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.1.21 19:22

@X_Cassiopea zdravím chtěl jsem se zeptat když odejdu na áčka to se semnou potáhne celý život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33742
9.1.21 20:41
@Stana17 píše:
@X_Cassiopea zdravím chtěl jsem se zeptat když odejdu na áčka to se semnou potáhne celý život?

Neee :mrgreen: Budeš to mít ale zapsané v zápočtovém listu a mohlo by to odradit budoucího zaměsnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
10.1.21 07:50

@Stana17 následky výpovědi za neomluvené absence jsou 6 měsíců bez podpory na úřadu práce (tedy v případě, že se ukončí nový pracovní poměr např. ve zk. době, není pak nárok na podporu v nezaměstnanosti 6 měsíců) potom samozřejmě reference pro budoucí zaměstnavatele asi nebudou úplně pozitivní a také viz poslední příspěvek to bude na zápočtovém listu co se odevzdává novému zaměstnavateli. S dalším zápočtovým listem u následujícího zaměstnavatele už se zapisuje pouze poslední pracovní poměr. (tedy pokud nebude důvodem zrušení pracovního poměru ve zk. době právě odevzdání zápočtového listu s paragrafem, pak by to tam být uvedené mohlo). Jinak je dobré zvážit, jestli tím nevznikne zaměstnavateli nějaká škoda, kterou by mohl případně vymáhat. Samozřejmě záleží co je tím důvodem takového rozhodnutí a zda by se nedalo se zaměstnavatelem ještě nějak domluvit na dohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
10.1.21 09:12
@X_Cassiopea píše:
@Stana17 následky výpovědi za neomluvené absence jsou 6 měsíců bez podpory na úřadu práce (tedy v případě, že se ukončí nový pracovní poměr např. ve zk. době, není pak nárok na podporu v nezaměstnanosti 6 měsíců) potom samozřejmě reference pro budoucí zaměstnavatele asi nebudou úplně pozitivní a také viz poslední příspěvek to bude na zápočtovém listu co se odevzdává novému zaměstnavateli. S dalším zápočtovým listem u následujícího zaměstnavatele už se zapisuje pouze poslední pracovní poměr. (tedy pokud nebude důvodem zrušení pracovního poměru ve zk. době právě odevzdání zápočtového listu s paragrafem, pak by to tam být uvedené mohlo). Jinak je dobré zvážit, jestli tím nevznikne zaměstnavateli nějaká škoda, kterou by mohl případně vymáhat. Samozřejmě záleží co je tím důvodem takového rozhodnutí a zda by se nedalo se zaměstnavatelem ještě nějak domluvit na dohodě.

Dobré shrnutí. A pak je třeba zvážit, že další zaměstnavatel se to může dozvědět i jinak než ze zápočtového listu. Třeba natrefíte na ex kolegu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat